Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor februari 2017?

Nieuwe ronde, nieuwe kansen: Wat zijn jullie schrijfdoelen voor februari, evt. met het oog op je jaardoelen? Rustig terugblikken op afgelopen maand kan hier. Op een mooie en inspirerende maand maar weer!

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Februaridoelen: - Illustratie: Skillshare Class (IA2) laatste details (foto's webadres bijwerken) - Illustratie: Skillshare Class (IA2) laatste marketing - bs, sksh, yt - Illustratie: Skillshare Class (IA1) illustraties opnieuw bewerken en alles voorzien van webadres. Ook het proces filmen voor mijn volgende klas. - Illustratie: Skillshare Class (IA3) evt. begin mee maken (video editing) (publicatie in maart/april) - Schrijven: SF kortverhaal (28 februari complete versie af) - Schrijven: OP (start: 10) - 18/28/200, pr 2/4 - Illustratiewebsite bouwen - Bedenken wat ik precies met illustratie en vormgeving wil dit jaar (volg daarvoor de 'Set Creative Goals' Skillshare klas).

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Deze maand begint met het verzorgen van de wekelijkse schrijfopdracht en jurywerk. Daarnaast wil ik verder met: - boeken lezen - nog een les huiswerk - blogs bijhouden - kort verhaal schrijven, daar iets langer aan werken. Vooral veel lezen, proeflezen, misschien wat meer dagboekschrijven, met de methode werken die ik onlangs geleerd heb. Aan de hand daarvan verhalen schrijven.

Lid sinds

4 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
@Judy & Odile: succes deze maand! - 4 Hoofdstukken van de cursus schrijven lezen en maken - Oude dossiers doornemen tbv achtergrondonderzoek - Afbakenen wat ik wel en niet in mijn boek aan de orde wil laten komen en wat hoofd- en sublijnen zijn - Wekelijke schrijfopdrachten maken

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Werken aan mijn roman. Ongeveer 10.000 a 15000 woorden hopelijk. Een boek uitlezen en een nieuw boek lezen.

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb een enorme stap genomen in de laatste paar maanden. Eigenlijk verschillende stappen. Komende maandag is het in elk geval zover. Dan stuur ik alles van mijn manuscript op naar verschillende uitgevers. Ik had al een gedeelte verstuurt, maar na beraad met mijn man en vrienden, heb ik besloten om iedere uitgever die mij interessant lijkt iets op te sturen. En sommige wilden alles, in plaats van alleen de eerste twee hoofdstukken. Dus, voorlopig ziet het lijstje er zo uit: - Alles van de uitgevers die op mijn lijstje staan, uitpluizen en in orde maken. - 06-02-2017: Alles opsturen. - Nagelbijten voor de rest van het jaar, of totdat er een reactie komt. - Op zoek naar een nieuw thema/ project/ idee. - Huiswerk maken voor de schrijfcursus. (die gewoon doorgaat!)

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Dankjewel Dreaming :) Net een uur geleden was het dan zover. Ik heb vier uitgevers mijn manuscript gestuurd. Vier, omdat ik mijn kansen wilde spreiden. Ik had eigenlijk 6 uitgevers op mijn lijst staan, maar 2 daarvan wilden het via de post krijgen. En ik had, vanwege het eerder uitprinten op extreme kwaliteit, niet meer genoeg inkt in mijn printer. Die laatste twee volgen dus nog. Van 2 uitgevers heb ik al een automatisch antwoord terug. Dat scheelt, heb ik in elk geval het juiste e-mail adres. Wat mij nog rest deze maand is dus als volgt: - Manuscript en toebehoren opsturen naar 2 uitgevers (via de post) - Huiswerk maken van mijn schrijfcursus. - Op zoek naar een nieuw thema/idee of juist, helemaal niks meer doen totdat iets in me opborrelt. Of, misschien wel beter, in elk geval leuker, terug in mijn jeugdherinneringen duiken en kijken naar de ideeën die ik vroeger had. Het huidige manuscript is ook vanuit die ideeën gerold. Helemaal aangepast inmiddels en bijna niet terug te herkennen, maar het had wel daar zijn oorsprong. Veel succes met jullie doelen. :) Ik denk dat het allemaal wel goedkomt.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn verhaaltje voor de wekelijkse schrijfopdracht heb ik af. Als onderwerp heb ik vluchtig iets gelezen over schoenen... maar het # kan ik niet meer terugvinden daardoor weet ik ook niet waar ik het plaatsen kan. Wie kan mij helpen? bvd

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Eureka: alles gevonden, helaas was de deur gesloten. Het spijt me dat ik jullie lastig moest vallen (dat heb ik de beheerder ook al gedaan). vrg

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik begrijp je niet helemaal, Riny. Bedoel je een oudere wekelijkse schrijfopdracht, Riny? Een die nu gesloten is? Helaas houdt literair tijdschrift Naakte Lunch ermee op. Dit betekent dat ik geen huisblogger meer zal zijn. Een toffe mail van ze gekregen, dat ze in mijn verhalen blijven geloven. Ze blijven ook redactie aanbieden, bijvoorbeeld voor een kort verhaal dat je voor een literair tijdschrift wilt inzenden. Veel gelezen, minder blogs geschreven. Een opzet van een kort verhaal geschreven.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Odille Ja, ik denk dat het een oudere is. Ik heb nu een regel teruggevonden die ik uitgeprint had van de pagina Schrijven Online, onder een van de rode knoppen. (Ik ben daar eigenlijk veel te laat naar gaan kijken). Opdracht #8: Een paar schoenen Schrijf een kort, beeldend verhaal waarin een bijzonder paar schoenen een hoofdrol heeft. Het kunnen dansschoenen zijn, communie-schoenen, sportschoenen, pumps, schoenen voor op de bowlingbaan en enfin... Maak eerst een lijstje van interessante schoenen. Schrijf dan je verhaal vanuit het perspectief van deze schoenen. Hoe kijken zij naar de wereld, wie is hun eigenaar en wat maken zij mee? Gebruik maximaal 300 woorden Show don't tell 's Avonds laat ben ik weer gaan zoeken en toen heb ik begrepen, dat het topic gesloten was. De volgende dag heb ik het verhaaltje - Stevige stappers - maar ingezonden op proeflezen. Dankjewel voor je reactie, Odille vrg

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Twee korte verhalen geschreven, gelezen, een gedicht geschreven en een voorwoord voor een bundel van een schrijfvriend. Dit laatste met veel plezier gedaan. De laatste tijd schrijf ik in golven, veel verhalen achter elkaar, dan een tijd meer lezen.

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Veel gelezen. Cursus weer opgepakt. Plan voor komende maand, methodes verzamelen om aan een plot te komen door middel van simpele oefeningen. Zelf ook oefeningen bedenken. Uitproberen of het werkt.

Lid sinds

4 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
- 4 Hoofdstukken van de cursus schrijven lezen en maken --> 3 hoofdstukken - Oude dossiers doornemen tbv achtergrondonderzoek --> beginnetje gemaakt - Afbakenen wat ik wel en niet in mijn boek aan de orde wil laten komen en wat hoofd- en sublijnen zijn --> gelukt - Wekelijke schrijfopdrachten maken --> gelukt