Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoeveel woorden.

Beste allemaal, Ik heb net de eerste versie van mijn roman af, maar ik haal de 50.000 woorden bij lange na niet. Ik zit nu op ongeveer 40.000 woorden. Ik zal bij het herschrijven waarschijnlijk nog wel wat dingen toevoegen, maar ik denk niet dat ik de 50.000 ga halen. Wordt dat geaccepteerd als roman? Kan ik een ms van 40.000 woorden ook naar een uitgever sturen? Alvast bedankt voor reacties. O laf

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een uitgeverij heeft het liefst een manuscript van 65.000 à 70.000 woorden. Dan zit je zo rond de 250 pagina's. Wanneer u een verschrikkelijk goed manuscript heeft van 40.000 à 45.000 woorden, zal dat worden uitgegeven. De kwaliteit zal dan misschien wat hoger moeten liggen. Waarschijnlijk zal je dan ook de opdracht krijgen van de redacteur om nog een aantal dingen toe te voegen om het nog wat uitgebreider te maken. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen om een subplot of een personage toe te voegen die de plot interessanter kan maken. Succes!

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Olaf de Groot, Maak je niet druk om het aantal woorden, die 40.000 kun je uitsmeren over 100 of 200 pagina's afhankelijk van het formaat boek, lettertype en lettergrootte. Als je echt tevreden bent over je manuscript kun je een synopsis insturen en een X aantal pagina's als voorbeeld.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik volg Jan hierin. Ik ben bezig met een reeks romans waarbij ieder deel ongeveer 40 000 to 50 000 woorden heeft. Ik gebruik een pocketboek en mijn boek heeft 280 pagina's ongeveer. In mijn genre (chicklit) is een pocketboek veelgebruikt. Hoe het met andere genres zit weet ik niet. Als je verhaal verteld is in 40 000 woorden, dan is het verteld. Dan kan je zoveel woorden bijvoegen als je wil, het zal niets toevoegen aan je verhaal. Gewoon opsturen, zoals Jan suggereert.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Oh ja ... ik had die laatste zin van TS nietcorrect gelezen, excuses :) ik had enkel gelezen dat er bij die 40 000 nog bij ging komen, maar dat hij niet tot 50 000 ging komen.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik had voordat ik mijn aangepaste project van Nanowrimo startte, net rond de 50 000 woorden. Ik heb uiteindelijk besloten om Nanowrimo aan dit project vast te plakken en elke dag 1000 woorden bij mijn verhaal te schrijven. Op dit moment zit ik op 77515 woorden. Ik heb dit voor mezelf besloten omdat ik ook vond dat er niet genoeg diepgang in mijn verhaal zat. Het werd oppervlakkig vertelt, vond ik zelf. Nu ben ik alweer een aantal hoofdstukken rijker, die een toegevoegde waarde hebben aan mijn verhaal. Het nadeel met deze methode is dat ik uiteindelijk ook veel moet gaan schrappen. Maar dat zie ik dan volgende maand wel weer. ;) Om naar mijn punt van dit bericht te komen, vind je zelf dat er genoeg in je verhaal zit, is het af, rond, diep genoeg, dan zou ik het zo laten. Is dat echter niet zo, dan kun je ervoor kiezen om er iets aan toe te voegen. Hierbij kan het handig zijn om het een tijdje weg te leggen en er in die tijd niet naar te kijken of over na te denken.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor alle reacties, Ik weet nu hoe ik verder moet. @Meikepeik. Natuurlijk heb ik een uitzonderlijk goed manuscript. Dat heeft iedere schrijver toch? Nee, ik ga geen personages of subplots toevoegen, want dat voegt in mijn optiek niets toe. @Els en Jan P. Bedankt voor jullie reactie. Het geeft me vertrouwen dat ik op het goede spoor zit. @Terry. De meeste links had ik zelf ook gevonden. Het gaf niet echt een antwoord op mijn vraag. Olaferiaans-schrijvers-gezegde: Schrijven begint met lezen.