Uitgevers omgeving Zuid-Holland

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Uitgevers omgeving Zuid-Holland

Hallo allemaal, Ik ga nu naar mijn examenjaar, dat betekent dat ik een profielwerkstuk moet schrijven. De hoofdvraag luidt: 'Hoe gaat de markt van boeken zich ontwikkelen met de vele uitgeefmogelijkheden die er nu zijn, en waardoor vindt deze ontwikkeling plaats?' Nu wil ik graag langs meerdere uitgevers gaan met een enquête. Dus mijn vraag is: kennen jullie misschien wat middelmatige tot hoge uitgevers in de omgeving van Zuid-Holland. Ik zie het namelijk niet zitten om bijvoorbeeld met de trein naar Groningen de reizen. Wel zie ik het bijvoorbeeld zitten om bijvoorbeeld voor een grote uitgeverij zoals De Bezige Bij naar Amsterdam te gaan. Enige suggesties? Alvast bedankt! Gr. Mike

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Aangezien je het over een equite hebt die data moet opleveren voor je pws wil je zoveel mogelijk data verzamelen. Hoe meer data hoe sterker je conclusie. Je kan dus ook de mogelijkheid afgaan de enquête naar de uitgeverijen op te sturen. Dit heeft als extra voordeel dat je data niet wordt beïnvloed door jouw houding tegenover de uitgeverij als je de enquête persoonlijk afneemt. Let erop dat als je onderzoek alleen gebruikmaakt van uitgevers in Holland je dit misschien ook in je hoofdvraag moet opnemen. Anders kan je het commentaar krijgen dat je in je in je pws dingen beloofd die je niet waar maakt in je onderzoek.

Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb zelf verschillende interview afgenomen via de telefoon. Het heeft als voordeel dat je niet hoeft te reizen, maar toch persoonlijk de vragen kunt afnemen. Het nadeel was dat ik alle interviews moest uittypen. Bij een schriftelijke enquête heb je dit probleem niet. Het ligt er maar net aan hoeveel data je wilt en op welke wijze je het wilt verkrijgen. En ik denk ook dat het ligt aan hoeveel tijd je hebt. Het is kwalitatief versus kwantitatief :)

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zo uit mijn hoofd weet ik Gottmer in Haarlem, Letterrijn in Leidschendam, Uitgeverij Holland zit ook in Haarlem en in Leiden heb je nog de Muze, die ook al een tijdje meedraait. Misschien zit daar iets voor je bij?