Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

juist schrijven volgens de spelling

Ik ben aan het schrijven en heb het idee dat MS Word niet voldoende is om alle grammatica en spelling te controleren. Ik weet niet precies welke programma´s er bestaan voor het schrijven volgens de regels maar verneem graag als iemand wat weet. Nico van Belle

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik weet niet precies welke programma´s er bestaan voor het schrijven volgens de regels [...]
Geen.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
MS Word volstaat inderdaad niet als correctieprogramma. Sterker nog: ik raad het sterk af Word te vertrouwen, omdat het programma veel te simpele woordvormingsregels en grammaticaregels hanteert. Het enige waar het handig voor is, is voor simpele zaken als verschrijvingen en onbedoelde dubbele woorden. Uiteindelijk is spelling en grammatica toch mensenwerk. Ik gebruik altijd http://woordenlijst.org/#/ voor de juiste (officiële) spelling van Nederlandse woorden. In de leidraad die erbij zit, staan ook de spellingregels. Op de website http://taaladvies.net/ is alles te vinden over grammatica, interpunctie en andere taalzaken. (Zonder echt reclame te maken: ***)

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Inderdaad, het blijft mensenwerk. Die twee sites die Pieter aandraagt zijn eigenlijk alles wat je nodig hebt. Plus je eigen taalgevoel uiteraard. Maar de woordenlijst en Taaladvies.net zijn echt Goud Waard. Dus nog maar een keer, ik weet het, ten overvloede, maar gewoon omdat ze zo fantastisch zijn: http://woordenlijst.org/ http://taaladvies.net/

Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Naast het gebruik van de hierboven genoemde sites heb ik standaard het groene boekje en de spellingwijzer Onze Taal op mijn bureau liggen. De spellingwijzer bevat meer 'actuele' woorden en vind ik persoonlijk veel fijner in gebruik dan het groene boekje.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Nico, Die bestaan niet. Tenzij je een mens als een programma wilt zien. Zoek iemand die het leuk vindt om dat te controleren.