Verschil tussen verhaal en boek?

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Verschil tussen verhaal en boek?

Hoi! Ik ben hier nog niet zo lang en ik zag al een paar keer de woorden "verhaal" en "boek" tegenkomen, en dan in een zin die duidelijk maakt dat er een verschil tussen zit. Maar nu vraag ik mij af: wát is dan het verschil? Kan iemand mij dat uitleggen? Dankje! Groetjes, Frietje (14jr.)

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een boek heeft meerdere verhaallijnen. De hoofdplot (het hoofdverhaal) en nog een aantal subplotten. Of bedoelde je dat niet?

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
In een boek staat en verhaal, maar niet ieder verhaal staat in een boek. Ik heb lange tijd gezegd dat ik een 'verhaal' schreef. Dat was ook zo, want ik had niet de intentie dat het ooit gepubliceerd zou worden. Inmiddels ben ik arroganter en nu zeg ik tegen iedereen die het horen wil dat ik een boek schrijf, omdat ik wel degelijk de intentie (pretentie?) heb dat het ooit uitgegeven wordt.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Frietjefrut, Leuk dat je er bent. Misschien dat een van mijn reacties wel die verwarring veroorzaakt heb. Ik gebruik de termen nog weleens door elkaar. Zelf schrijf ik vooral korte verhalen bijvoorbeeld van 10 pagina's, met één zo'n verhaal kan je natuurlijk niet een boek vullen. Toch hebben de losse verhaal wel een beetje betrekking op elkaar en zullen daarom (als ze ooit gepubliceerd worden) tot een boek gebundeld worden.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi! @HHJT Dat bedoelde ik precies! Heel verhelderend, dankjewel! @Diana Silver Dank je voor je reactie! Mooie zin trouwens, die eerste. @Bileam Faustina kan zijn dat ik je reacties gelezen heb haha :D Ik weet het niet meer precies, maar dank je wel voor je uitleg. Goeie aanvulling!