Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor april 2015?

Het is (bijna) weer zover: nieuwe maand, nieuwe kansen! Wat zijn jullie schrijfdoelen voor april, evt. met het oog op een groter (jaar)doel? Rustig terugblikken op afgelopen maand kan hier. http://www.oba.nl/content/dam/noord-holland/amsterdam/Middag%20van%20het%20Kinderboek%202015%20middagprogr.jpg/jcr:content/renditions/cq5dam.web.384.614.jpeg Voor wie het leuk vindt, zijn er komende maand een paar grote schrijversevenementen: [b]Hele maand: Camp NaNoWriMo (internationaal online evenement)[/b] Een 'light' versie van National Novel Writing Month waarin je, door een strakke deadline en motivatie van anderen, een (eerste versie van je) manuscript of een ander project kunt afronden: www.campnanowrimo.org Zaterdag 11 april: Middag van het kinderboek 2015 (Amsterdam) Gratis jaarlijks terugkerend evenement in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Thema dit jaar is 'Draaien maar!', met workshops en lezingen over scenario (schrijven) en film door (bekende) schrijvers en specialisten uit het vak. Daarnaast vindt de uitreiking van de Woutertje Pieterse Prijs (prijs voor het beste Nederlandstalige jeugdboek) plaats. Toegang is gratis, maar reserveren voor de verschillende onderdelen is verplicht: www.oba.nl 15-17 april: IndieReCon 2015 (internationale online schrijversconferentie) Gratis 3-daagse online conferentie boordevol info voor iedereen die geïnteresseerd is in (kwalitatief) internationaal zelf publiceren: www.indierecon.org Veel inspiratie & succes!

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Voor ik iets anders doe, wil ik in april nu eens eindelijk mijn verhalenbundel insturen naar een uitgever (en misschien later nog naar een paar andere) Wedstrijden * Topprioriteit: Zwaarden van Knoflook * Daarna John Flanders Prijs, maar zal waarschijnlijk die van 2016 worden, dan heb ik ook nog tijd om het te laten proeflezen en helemaal perfect te krijgen * Een oud verhaal herschrijven voor Fantastels (en hopen dat geen van mijn proeflezers plaatsneemt in de jury) * Eventueel ook nog aan iets nieuws beginnen voor Fantastels of een andere wedstrijd met deadline in de tweede helft van 2015 Verdergaan met het herschrijven van mijn roman "Droomspiegels en scherven"

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik wil deze maand vooral verder werken aan mijn boek. Ik ben de afgelopen maanden flink opgeschoten en heb al veel geschreven. Dit is slechts de eerste versie, ik moet het nalezen en perfectioneren. Wanneer ik voor mijn gevoel genoeg tekst heb verzameld, ga ik het allemaal herlezen en herschrijven. Verder wil ik ook werken aan kleinere projecten, maar ik weet nog niet of ik deze maand aan wedstrijden wil meedoen.

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zo ... al maanden wil ik in deze topics iets schrijven, maar het komt er maar niet van. Nu dus wel! - de proefdruk van mijn boek nalezen om de laatste foutjes eruit te halen - beginnen aan mijn volgende uitdaging: een infogids voor mensen die moeten solliciteren na een carrièrewending (hoewel ik hierover nog twijfel) - wedstrijd Waar ik wakker van lig - beginnen aan mijn verhalenbundel. Ik ben op m'n best met kortverhalen, dus wil ik me daar het liefst op toeleggen.

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Filosofie, lezen over schrijfstijl, literatuur lezen gaat gewoon verder. Nu ook in Virginia Woolf aan het lezen, geïnspireerd door Pieter Steinz (waanzin in de Wereldliteratuur). Wachten op resultaten ingezonden publicaties en wedstrijden. Non-fictieboek kritiek verwerken. Verhaal Sauron herschrijven - kan wachten Deze week feedback geven op wekelijkse opdracht Misschien verder aan mijn hybride boek waar ik een positieve leesscan van terug kreeg. Dat afmaken. Misschien daarvoor nog een paar korte verhalen schrijven. Bedenken waar ze over zouden moeten gaan. Ik heb nu een auteursblog waarin ik alleen schrijf over schrijven. Foto laten maken voor op de website.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Roman: - Deel drie herschrijven - Taalkundig de tweede helft van deel een doorspreken met mijn moeder (cliche mss maar ze is er echt heel goed in!) Wedstrijden: - Brief aan je jongere zelf - Marathon - Criminal Minds - Zwaarden van knoflook Lezen: Ik zou het leuk vinden als ik deze maand er weer aan toe kom om te lezen. Dat is voor nu even ambitieus genoeg. één boek gelezen Promotie: - Twee gastblogs schrijven over mijn boek 1/2 - 'schrijfwedstrijd' promoten

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
- Avi-verhaaltje op het juiste niveau zien te krijgen. - Commentaar van proeflezers op DWG verwerken. - Synopsis schrijven voor DWG. - 10.000 woorden aan Ondenkbaar toevoegen. Moet gaan lukken, want ik heb van 10 - 13 april een schrijfweekend in het vooruitzicht.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Moed verzamelen om mijn eerste kinderverhaaltje op te sturen :P Doorschrijven aan de vier seizoenen Doorschrijven aan YA Doorschrijven aan kleurverhalen Doorschrijven aan Criminal Minds. Update: Eerste versie is af!

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Cookie, gewoon doen! Ik heb het ook gedaan :D maar mijn eerste keuze uitgeverij heb ik nog niet aangeschreven, want die willen 2 of 3 verhaaltjes in 1 keer. Succes!

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn schrijfdoelen voor april: Schrijf- & illustratiewerk - OP (start 22 km) 24/38/100, pr 0/3 - ms: MS1 proefleesversie af + blurb + bio 0/20 - EN vertaling BS Inspiratie + bijbehorende teksten 7/10 - EN vertaling BS Inspiratie checken + naar editor - evt. ms: DD doornemen/bijschaven - illu: SSG lijntekening af 3/5 - kaarten vormgeven en laten drukken 2 ontwerpen klaar, proefdrukken aangevraagd - illu: meedoen met wedstrijd robotkleurboek - evt. meedoen met poëziewedstrijd Oostende - ms: MS1 laten proeflezen en corrigeren - ms: MS1 (+ blurb + bio) naar editor - ms: CT flink aan werken (liefst 1e versie af) - illu: SSG RGB kleur af Studie - 2-4 boeken lezen 3/2-4 * Geheime liefde * Undercover serial * The Shameless Hour * Writing New Adult Fiction * Werk - Thich Nhat Hanh * Biebboeken * Mindfulness/ADHD * The Rosie Project * Schrijfboeken: Active Setting III, Active Hooks, How to Write about Contemporary Art, evt. Word Painting, evt. You Can Write a Novel - 1 of 2 (aan ms verwante) films, BBT 12/2 - bieb - 11/4: Middag van het kinderboek - 15-17/4: IndieReCon - 26/4: Pathé Art voorstelling 'Van Gogh' Regeldingen - Jaaropgaaf & IB aangifte 2/5 - W8 form. invullen en versturen (Nook, Smashwords, email D2D) Planning & Promotie - 2-3x p.w. posten op FB NL & EN 9/8-12 - evt. illu WIPs posten op Pinterest, FB, Behance - evt. 1-2x p.w. posten op AW 0/4-8

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Momenteel wil ik minder met wedstrijden meedoen, zodat ik me meer kan concentreren op het schrijven van een langer verhaal. Een wedstrijd waar ik wel aan meedoe. Gentasia 2015. Ik stuur in ieder geval een kinderverhaal in, wat ik nu aan het schrijven ben. Misschien dat ik voor young adult en volwassenen ook iets instuur. Hiervoor wil ik een verhaal inschrijven wat eerder meegedaan heeft aan PHP en Fantastels, maar voor ik weet welk verhaal ik ga gebruiken, wacht ik nog even de uitslag van de laatste Fantastels af. Ik ben bezig met een lang kinderverhaal, ongeveer 9000 woorden zijn geschreven en ik wil er 18000 hebben. Dan heb ik nog een idee voor deel 2 van 'Het boek dat niet mocht bestaan,' en een idee voor een langer Young Adult verhaal. Verder zal ik deze maand druk zijn met de promotie van 'Het boek dat niet mocht bestaan,' gezien dit boek deze maand binnenkomt. Binnekort zal ik meer hierover bij boekpresentatie plaatsen

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik wil proberen om meer structuur in mijn werk te brengen, en daarom leek het mij handig om ook maar eens mijn schrijfdoelen op te stellen, zodat ik een stok achter de deur heb. Dit is zo ongeveer mijn lijstje met doelen: -Eerste twee hoofdstukken van manuscript schrijven. In ieder geval het eerste hoofdstuk herschrijven. -Twee schrijfwedstrijden uitzoeken om aan mee te doen. -Ideeën verzamelen voor korte verhalen. Iedereen veel succes deze maand!

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Halverwege april jongens! Hoe gaat het met iedereen? Hier op het moment meer bezig met illustreren dan met schrijven. Gisteren wel een inspirerende dag gehad tijdens de Middag van het Kinderboek, o.a. een workshop 'Scenario schrijven' gevolgd. Sowieso een aanrader die (gratis) dag, ook als je niet zo geïnteresseerd bent in kinderboeken. Er zijn altijd interessante lezingen en workshops over schrijven in de breedste zin van het woord. Komende tijd illustratiewerkzaamheden afronden en dan weer aan mijn schrijfprojecten. Jullie?

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Illustreren kan een fijne afwisseling zijn naast het schrijven Judy. Ik doe het ook graag beide. Mijn kinderveraal voor Gentasia is klaar. Deze wil ik een maandje laten rusten en dan ga ik hem nog een keer goed doorlezen, verbeteren en er een paar illustraties bij maken. Ik heb besloten om een paar doelen op te schuiven. Vorige week ben ik begonnen met een Young Adult verhaal wat perfect past bij de wedstrijd van Storm Publishers. Eind doel is een Young Adult tussen de 50.000 en 90.000 woorden. De andere verhalen pak ik weer op als dit verhaal helemaal geschreven is. De promotie voor het boek dat niet mocht bestaan blijft uiteraard wel staan. Als het goed is wordt de cover morgen bekend gemaakt en zodra deze bekend is zal ik een boekpresentatie op schrijvenonline zetten. Daarnaast ga ik nog een plattegrond van de wereld van mijn boek laten drukken, een boekenlegger ontwerpen en mijn site bijwerken

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Filosofie, lezen over schrijfstijl, literatuur lezen gaat gewoon verder. Nu ook in Virginia Woolf aan het lezen, geïnspireerd door Pieter Steinz (waanzin in de Wereldliteratuur). Wachten op resultaten ingezonden publicaties en wedstrijden. Non-fictieboek kritiek verwerken. Verhaal Sauron herschrijven - kan wachten Deze week feedback geven op wekelijkse opdracht Misschien verder aan mijn hybride boek waar ik een positieve leesscan van terug kreeg. Dat afmaken. Misschien daarvoor nog een paar korte verhalen schrijven. Bedenken waar ze over zouden moeten gaan. Ik heb nu een auteursblog waarin ik alleen schrijf over schrijven. Foto laten maken voor op de website.
Ik ben veel aan het lezen en ben nog eens aan twee nieuwe boeken begonnen. Een daarvan al uit. Deze week weer wekelijkse schrijfopdracht verzorgen. Begonnen aan een schrijfproject met Dana. Om en om schrijvend een verhaal maken. Dat is weer eens wat anders. Mijn nieuwe blog bijgehouden en twee keer per week een korte beschouwing over schrijven op geplaatst. Op dit moment staat mijn hoofd naar lezen, lezen en nog meer lezen.

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk topic zeg! Een beetje laat, maar: Schrijfdoelen: -Camp NaNoWrimo afronden, en daarmee 20.000 woorden hebben geschreven (Ben over de helft -verhaal afschrijven, ik wil minimaal 15.000 woorden hebben (Ben nu over de 13.000 woorden heen) -een beginnetje maken aan een nieuw verhaal/fictief dagboek -verder schrijven aan een gezamenlijk verhaal -weer in de leesstemming komen met een goed boek

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Maartje, beter laat dan nooit :). Leuk dat je meedoet. Inmiddels gaan we zo langzamerhand de 4e week van april in, hoe gaat het met iedereen? Hier bezig aan illustraties én manuscripten, een beetje chaotisch door elkaar allemaal, maar wel lekker ... Jullie?

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Deze maand veel gelezen en aan een briefroman gewerkt. Twee keer wekelijkse opdracht verzorgd. Ik wil nog een kort verhaal schrijven voor een wedstrijd. Heb daarvoor een vaag idee. Idee uitwerken. In afwachting van diverse wedstrijduitslagen.

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk topic zeg! Een beetje laat, maar: Schrijfdoelen: -Camp NaNoWrimo afronden, en daarmee 20.000 woorden hebben geschreven (Gedaan) -verhaal afschrijven, ik wil minimaal 15.000 woorden hebben (gedaan) -een beginnetje maken aan een nieuw verhaal/fictief dagboek (Gedaan) -verder schrijven aan een gezamenlijk verhaal (Gedaan) -weer in de leesstemming komen met een goed boek (ben begonnen in een goed boek, nu hopen dat mijn leesstemming terugkomt ;) )

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zo ... al maanden wil ik in deze topics iets schrijven, maar het komt er maar niet van. Nu dus wel! - de proefdruk van mijn boek nalezen om de laatste foutjes eruit te halen - beginnen aan mijn volgende uitdaging: een infogids voor mensen die moeten solliciteren na een carrièrewending (hoewel ik hierover nog twijfel) - wedstrijd Waar ik wakker van lig - beginnen aan mijn verhalenbundel. Ik ben op m'n best met kortverhalen, dus wil ik me daar het liefst op toeleggen.
- Mijn boek ligt ondertussen in de winkel! Dus dat kan ik afvinken - De infogids heeft in mijn hoofd al de juiste structuur. Vanaf maandag wordt hier werk van gemaakt. - Wedstrijd heb ik beslist van te schrappen, ik wil me nu vooral op eigen werk richten - Ik ben begonnen met ideetjes uit te schrijven, en heb al een mooie basis qua ideeën om een bundel te vullen. Nu de verhalen nog schrijven.

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja he :D 't is zo ongelooflijk snel gegaan! Maar dat komt waarschijnlijk ook omdat het manuscript best kort is. Mijn verhaal telt maar 64 pagina's. Ik schrijf kortverhalen. Ik hoop het volgende nog net voor de zomervakantie online te zwieren. Want na lang nadenken, denk ik dat voor kortverhalen een e-book toch een betere optie is :) Dus mijn schrijfdoel vanaf vandaag en de komende maanden is: mijn tweede kortverhaal schrijven. Ik laat het altijd een paar weken sudderen in m'n hoofd, en dan begin ik het te schrijven. Iets wat vanaf morgen gaat gebeuren :D

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het gaat hier best goed :D Moed verzamelen om mijn eerste kinderverhaaltje op te sturen Gelukt! Spannend... Doorschrijven aan de vier seizoenen Mee bezig geweest, maar nog niet mee klaar. Doorschrijven aan YA Klein stukje, maar dat telt ook :P Doorschrijven aan kleurverhalen Af! Doorschrijven aan Criminal Minds. Opgestuurd en nu afwachten. Tussendoor heb ik nog meegedaan aan de Young Adult schrijfwedstrijd van Schrijven Online. *duimduim* Al met al was dit een superleuke maand, hopelijk verloopt Mei net zo voorspoedig.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dankjewel Els! En jij gefeliciteerd met je manuscript, dat moet heerlijk voelen :D

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
En toen was de maand plots bijna om ... Voor ik iets anders doe, wil ik in april nu eens eindelijk mijn verhalenbundel insturen naar een uitgever (en misschien later nog naar een paar andere) --> Manuscript, synopsis en begeleidende brief zijn al een tijdje 100% (digitaal) inzendklaar, maar het lukt me niet om het via de website van uitgever nr 1 door te sturen, dus ik moet mijn printer weer aan de praat zien te krijgen zodat ik het per post kan opsturen Wedstrijden * Topprioriteit: Zwaarden van Knoflook --> nog mee bezig, zal wel lukken om tijdig in te sturen, nog een maand tijd * Daarna John Flanders Prijs, maar zal waarschijnlijk die van 2016 worden, dan heb ik ook nog tijd om het te laten proeflezen en helemaal perfect te krijgen * Een oud verhaal herschrijven voor Fantastels (en hopen dat geen van mijn proeflezers plaatsneemt in de jury) --> een deel herschreven, niet enorm veel werk meer aan * Eventueel ook nog aan iets nieuws beginnen voor Fantastels of een andere wedstrijd met deadline in de tweede helft van 2015 Verdergaan met het herschrijven van mijn roman "Droomspiegels en scherven" --> volop mee bezig En ook nog een 120w verhaal geschreven

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wow Hekate, het lijkt me geweldig als je je verhalenbundel inzendt. Je hebt er al zoveel werk en tijd in gestopt. Ik weet zeker dat het een mooie bundel is. Ik heb deze maand veel gelezen, gecoacht en geblogd. Een kort verhaal geschreven, en ditmaal tevreden over het plot. Ik krijg nog van een proeflezer commentaar en dan stuur ik het in. Twee wedstrijduitslagen waarbij ik niet op de longlist / shortlist terechtkwam. Een blog geschreven over verliezen.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
- Avi-verhaaltje op het juiste niveau zien te krijgen. -> Zucht, steun. Derde poging was nog steeds niet helemaal goed. Nu met poging 4 bezig. - Commentaar van proeflezers op DWG verwerken. -> Gisteren pas binnengekregen. En het is nogal wat. Misschien laat ik het nog even een paar weken liggen om het te laten bezinken. En dan in juni ermee aan de slag. - Synopsis schrijven voor DWG. -> Nog niet aan toegekomen. - 10.000 woorden aan Ondenkbaar toevoegen. -> Wel gelukt, nipt, met grote dank aan het schrijfweekend. En daarnaast ben ik ook een prentenboekverhaalidee aan het uitwerken. :) Eens zien of het me volgende maand gaat lukken om de vrijdag nu écht als vaste schrijfdag aan te gaan houden, want daar komt de hele tijd maar niets van. :rolleyes:

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Succes met je bundel Hekate Jij ook succes Cookie Gefeliciteerd met je boek Els Gaat goed met mijn schrijfdoelen deze maand. Ruim 18.000 woorden geschreven aan mijn YA voor Storm Publishers. De synopsis is uitgewerkt en ik weet waar ik naar toe schrijf. Ik zit nou op gemiddeld duizend woorden dat ik aan dit verhaal dagelijks er bij schrijf. Verhaal voor Gentasia 2015 is klaar, met inmiddels drie illustraties. Ik heb het terug van twee proeflezers en ga volgende week alle feedback die zij gegeven heb verwerken. Misschien nog een laatste illustratie er bij en dan is het een kwestie van opsturen.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Roman: - Deel drie herschrijven - Taalkundig de tweede helft van deel een doorspreken met mijn moeder (cliche mss maar ze is er echt heel goed in!) Wedstrijden: - Brief aan je jongere zelf - Marathon - Criminal Minds - Zwaarden van knoflook Lezen: Ik zou het leuk vinden als ik deze maand er weer aan toe kom om te lezen. Dat is voor nu even ambitieus genoeg. één boek gelezen Promotie: - Twee gastblogs schrijven over mijn boek 1/2 - 'schrijfwedstrijd' promoten
Deze maand ging niet zo lekker. Ik heb niets gedaan aan mijn roman. Daar hoop ik komende week een stuk verder mee te komen aangezien ik dan vakantie heb. Ik heb Criminal Minds ingestuurd en verder nog drie kleine wedstrijdjes meegedaan, dat ging op zich wel aardig. Promotie van mijn boek is ook gelukt.