Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Terugblik 2014 & schrijfdoelen 2015

December is aangebroken, nog even en het jaar zit erop. Mooie tijd om rustig terug te blikken op afgelopen (schrijf)jaar, en na te denken over het nieuwe. Voor de terugblik kunnen de volgende tips handig zijn: - Maak voor jezelf een lijstje/overzicht van de projecten waar je aan gewerkt hebt. - Pak evt. je schrijfdoelen van 2014 erbij en vergelijk de boel. - Welke doelen zijn gelukt, en waar ben je van afgeweken? - Wat was je grootste triomf? - Wat heb je afgelopen jaar geleerd? - Wat is je belangrijkste onafgehandelde project? - Op welk afgehandelde project ben je het meest trots? - Hoe kijk je over het algemeen terug op 2014? - Als je je jaar zou omschrijven in 1 woord, welke zou dat zijn? En voor komend jaar: - Wat zou je anders willen doen? - Wat zou je in 2015 graag willen doen, leren, lezen? - Is er een kernwoord dat je komend jaar als leidraad zou willen nemen (bijv. focus, plezier, stap-voor-stap etc.)?

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Okey laat ik t eens proberen. Terugblik: Ik begon vorig jaar met een complete eerste versie van mijn roman. Het is een heel druk jaar geweest, waardoor ik pas net begonnen ben met de herschrijfronde. Ik ben nog wel met een nieuw concept bezig geweest in 2014, maar ik twijfel nog of het de moeite waard is om af te maken. Vooruitblik: Ik hoop dat het lukt om in 2015 toch echt een uitgever-klare versie van mijn roman te produceren. Ik wil in 2015 weer meedoen aan nanowrimo en zorgen dat ik het verhaal daarvoor ruim van te voren zover uitgewerkt heb dat het schrijfklaar is. Verder ben ik van plan mee te doen aan schrijfwedstrijden. Kernwoord: ontspanning. Ik ben overspannen en ik vind schrijven heel erg leuk, maar het is niet de bedoeling dat ik er stress van krijg.

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
[u]Schrijfterugblik 2014[/u] Afgelopen jaar wilde ik: - 4 ebooks publiceren zie onder - 4 online schrijfretraites van een maand creëren gelukt Van die 4 ebooks heb ik er 1 gepubliceerd, 2 vertaald naar het Engels, en aan 1 aardig wat geschreven. Nu nog doorpakken, dat wil ik volgend jaar doen. Verder aan andere manuscripten gewerkt, er is een kort fantasyverhaal gepubliceerd in een bundel, en er is onverwacht illustratie bijgekomen. Sleutelwoord is: verrast. Vanwege illustratie, maar ook doordat ik blijkbaar veel gefocuster ben dan ik altijd dacht; ik heb zeker zo'n 75%-80% van mijn doelen bereikt dit jaar (andere doelen dan schrijfdoelen meegeteld), veel meer dan me ooit gelukt is. Verder heb ik qua studie tot nog toe bijna 100 boeken gelezen, plus meer dan 100 films en series bekeken, en 9 online illustratiestudies gevolgd. [u]Plan 2015[/u] - belangrijkste ebook (NA) afmaken en publiceren, evt. ook de andere 2 (MG) - 12 (of eigenlijk 10) illustraties maken, laten drukken en verkopen - evt. 4 of 5 online schrijfretraites van een week creëren (ook, of juist, in het Engels) - studie: meer goede (literaire) YA, NA en romance lezen, en horizon verbreden met (goede) fantasy en SF (2-4 boeken per maand). Plus evt. een maand illustratielessen/Skillshare volgen. Mijn sleutelwoord voor 2015 is doorzetten/doorpakken, echt het belangrijkste project (dat NA ebook) afmaken en publiceren.

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
(Nog) niet fulltime, ik probeer het wel zovéél mogelijk te doen, en daarnaast werk ik als muziekdocent, schrijfdocent en muzikant.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
terugblik: Het ging best goed, ik heb twee korte verhalen geschreven om mee te laten doen met wedstrijden. Meer dan ik ooit eerder had gepresteerd. Ik was ook van plan om een 1st draft te maken van één van mijn langere projecten, maar dat lukte helaas niet. vooruitblik: Weer minstens 2 korte verhalen laten meedoen met wedstrijden. Eindelijk dat langere project afmaken en later in het jaar redigeren.

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jeetje, alweer bijna half december. Vorig jaar schreef ik:
2014 zal voor mij fijn beginnen met de publicatie van mijn Leeskriebel met de titel Quriosa. Ik wil mijn kinderverhaal gaan herschrijven (eerste versie klaar, 45.000 woorden). Weer iets insturen naar de Vlaamse Filmpjes. Verder houd ik mijn doelen laag. Misschien weer af en toe met een wedstrijd meedoen, omdat ik dat toch wel heel erg leuk vind. En hopen dat ik een positief bericht krijg van een van de uitgeverijen waar mijn psychologische thriller nu ligt. Als mijn kinderverhaal af is, wil ik met een nieuw, meer literair jeugdverhaal gaan beginnen. Eind van dit jaar zou ik daar wel zo halverwege de eerste versie mee willen zijn.
Quriosa is een prachtig boekje geworden, en is gevolgd door Windeiland in september 2014. Dat verhaaltje schreef ik in februari denk ik. Het lange kinderverhaal (DWG) is een keer herschreven, maar er moet nog een herschrijfronde overheen. Dat wordt 2015. Mijn eerste Vlaams FIlmpje komt in januari 2015 uit. :) Brandgevaar is de titel. Helaas is het verhaal dat ik voor dit jaar instuurde niet geselecteerd. En mijn thriller heeft onderdak gevonden bij LetterRijn en is in oktober uitgegeven. Dat was toch wel het hoogtepunt van 2014. Ik heb er ook nog heel veel werk aan gehad in de periode van februari tot augustus, met herschrijf-, redactie- en correctierondes. De boekpresentatie was geweldig geslaagd en er verschijnen mooie recensies over Ongrijpbaar. Ook is er een verhaal van mij opgenomen in de bundel 'Insomnia, verhalen tegen het slapengaan', van LetterRijn, wat een heel mooi boek is geworden. Het 'literaire' jeugdverhaal ligt in zijn sop gaar te koken. Al met al is 2014 een erg fijn schrijfjaar geweest: - Schrijven en publicatie Windeiland (Leeskriebel, Averbode) - Eerste prijs gewonnen bij Papendrechtse Schrijfwedstrijd (in mijn dorp) - Contract getekend bij LetterRijn en publicatie thriller Ongrijpbaar - Verhaal opgenomen in verhalenbundel 'Insomnia, verhalen tegen het slapengaan' - Verhaal verkocht aan magazine en onder pseudoniem geplaatst - 'De melodie van Ide en Elom' krijgt een tweede publicatie, in de Gentasiabundel (wordt 2015) Doelen voor 2015: - Vlaams Filmpje schrijven en insturen. - Vlaams Filmpje dat afgelopen wedstrijd niet is geselecteerd verder uitwerken en insturen. - Kinderverhaal DWG herschrijven en insturen. - Beginnen met nieuwe thriller en misschien voor het einde van het jaar al klaar hebben. Dat wordt flink doorwerken. Ik ga wel komend jaar de vrijdag als vaste schrijfdag reserveren. Dat is er afgelopen jaar nogal bij ingeschoten, ook door de reorganisatie op mijn werk en mijn nieuwe baan. In 2015 hopelijk meer rust in de tent om een nieuw 'groot' project te beginnen. :)

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is een goed jaar voor me geweest. Alle feedback die ik heb gekregen, zowel negatief als positief heeft zijn uitwerking gehad. Vol goede moed begin ik aan 2015

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Terugblik: Ik heb mezelf het afgelopen jaar toegelegd op schrijven. Ik maak nu ook tijd vrij en concentreer me op het schrijven. Ik heb ontdekt dat ik nog veel te leren heb. Ik ontdekte ook dat ik er naar uitkijk om meer te leren. Het sleutelwoord van dit jaar is voor mij: Start Vooruitblik: Voor het komende jaar wil ik de tijd die ik gecreëerd heb, behouden. Daarnaast wil ik meedoen aan verschillende wedstrijden, om op die manier nog meer te leren. Om daarnaast nog meer te leren, wil ik ook meer gaan lezen buiten mijn bekende straatje. Het sleutelwoord voor 2015 is voor mij: Uitdaging.

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Dit was een jaar van schrijfwedstrijden, winnen en verliezen. Hoogtepunten waren: Het winnen van schrijfwedstrijd AAN ZEE, een schrijfcursus winnen bij Henny Fortuin Het winnen van de slechtste zinnen wedstrijd Een verhaal in 'Mens in beeld' van Schoon Schip Het genomineerd worden bij City2cities voor de derde keer op rij Het genomineerd worden met een column voor de wedstrijd 'Europa en Vrijheid' met eervolle vermelding Genomineerd worden voor de wedstrijd 'Obsessie' van Alicia Kok Op de longlist staan van de A.L. Snijdersprijs De foto-wedstrijd #4 winnen Andere hoogtepunten waren: Januari schrijfmaand, gevraagd worden als coach. Het coachen zelf vond ik erg leuk om te doen Het gevraagd worden voor de publicatie van een wat langer verhaal in 'Ik en mezelf', Scelta Publishing Het feestje van Yoeke Nagel voor de verschijning van haar boek Forumleden ontmoeten zoals Nienke, Miranda en Hilde Mijn schrijfgroepsbijeenkomsten en zien dat inzet leidt tot resultaten sPEAK bij Capslock, een verhaal voordragen met Sigrid met mooie foto's Ik heb aangedurfd om aan een Franse wedstrijd mee te doen. Resultaat pas begin 2015 bekend. Ik heb zo'n vijftig korte verhalen geschreven of herschreven. Ik heb mijn schrijfstijl verbeterd en aan mijn schrijftechniek gewerkt Ik heb schrijfboeken gelezen en literatuur. Mijn belangrijkste onafgehandelde project is Nanowrimo. Ik ben uiteindelijk iets heel anders gaan schrijven. Het meest trots ben ik zowel op het genomineerd zijn voor de derde keer voor City2cities. Voor dat kort vehaal heb ik heel Ulysses gelezen. Als op de longlist staan voor A.L. Snijders. Al met al is het een zeer geslaagd jaar. In een woord: succes. Ik wil zo doorgaan in 2015, maar misschien weer een boek schrijven. Daarvoor moet ik de tijd nemen om na te denken over de inhoud van het boek. Ik merk dat ik het fijn vind als ik een plot en structuur heb als ik schrijf. Als kernwoord voor volgend jaar kies ik plot.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
2014: - Nog enkele verhalen herschrijven voor verhalenbundel en op zoek naar een uitgever. --> ik heb een selectie gemaakt, verhalen herschreven, een synopis en begeleidende brief gemaakt en een lijst met aan te schrijven uitgevers. Ik wil de laatste 2 verhalen nog eens doorlezen en eventueel hier en daar nog wat aanpassen (zal niet meer dan een paar woorden zijn waarschijnlijk), nog wat sleutelen aan de synopsis, en dan begin 2015 insturen naar enkele uitgevers. - Meedoen aan 4 schrijfwedstrijden: Gentasia, Fantasy Strijd Brugge, Zinniger Zinnen en Fantastels --> Gedaan, met resultaat. Er werden 3 verhalen geselecteerd voor de Gentasia-bundels en ik werd tweede bij ZZ. Ook bij de AL Snijdersprijs en Azra haalde ik respectievelijk de longlist en de shortlist. - Mijn NaNoWriMo-verhaal van 2006, dat al een paar jaar in de ijskast zit, daar terug uithalen en proefleesklaar krijgen --> Helemaal proefleesklaar is het nog lang niet, maar ik heb wel enkele stukken gedeeld met mijn schrijfgroep die dit jaar opgericht werd, en ik heb een plan om het in 2015 nog eens helemaal te herschrijven en zo hopelijk met een wat consistenter en boeiender verhaal te eindigen. - Idem voor mijn NaNoWriMo-verhaal van 2012, dit zou ik liefst tegen het einde van het jaar (en liefst vroeger) helemaal af hebben --> Ik heb goede feedback gekregen, maar er daarna niet echt meer aan toe gekomen. - Het laatste kwart van mijn NaNoWriMo-verhaal van 2013 schrijven (enkel eerste versie) --> Aan begonnen, maar ik was de flow van het verhaal helemaal kwijt. - In 2014 weer meedoen aan NaNoWriMo --> Een jaartje overgeslagen. - Elke maand een "klassieker" lezen, van januari t/m september --> Gedaan (t/m oktober zelfs), al heb ik niet alle boeken helemaal uitgelezen.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doelen voor 2015: - Verhalenbundel insturen naar uitgevers - Meedoen aan een tiental schrijfwedstrijden - Mijn roman "Droomspiegels en scherven" (Nano 2006) verder herschrijven - Meedoen aan de herschrijfmarathon van Zinniger Zinnen - Mijn novelle "Als bomen verdwijnen" (Nano 2012) verder herschrijven - Meedoen aan NaNoWriMo

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
[u]Plan 2015[/u] - belangrijkste ebook (NA) afmaken en publiceren, evt. ook de andere 2 (MG) - 12 (of eigenlijk 10) illustraties maken, laten drukken en verkopen - evt. 4 of 5 online schrijfretraites van een week creëren (ook, of juist, in het Engels) - studie: meer goede (literaire) YA, NA en romance lezen, en horizon verbreden met (goede) fantasy en SF (2-4 boeken per maand). Plus evt. een maand illustratielessen/Skillshare volgen. Mijn sleutelwoord voor 2015 is doorzetten/doorpakken, echt het belangrijkste project (dat NA ebook) afmaken en publiceren.
Inmiddels een lichte wijziging van de plannen (allemaal minder ambitieus): - 1 NA novelle (MS1) afmaken en e-publiceren - belangrijkste NA roman (PA1) afmaken en e-publiceren - 1 of 2 Betoverend Schrijven weekretraites creëren en aanbieden - deze ook in het Engels creëren en aanbieden - 2 of 3 illustraties (Sugar Skull Girl, Red Riding Hood, Xmas Girl 2) maken, laten drukken en verkopen Mijn thema's voor 2015 blijken nu werk én welzijn, dus mijn nieuwe sleutelwoorden zijn 'stabiliteit/structuur & ontspanning' (daarnaast zijn 'focus & finish' ook nog steeds belangrijk, maar niet ten koste van alles).

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Inmiddels zijn we (ruim) een half jaar verder, leek me wel een mooi moment om een tussenstand op te maken: [u]Mijn schrijfdoelen voor 2015[/u] Schrijven - 1 NA novelle (MS1) afmaken en e-publiceren - belangrijkste NA roman (PA1) afmaken en e-publiceren >> Aan meerdere ms-en gewerkt. Vanaf nu concentreren op 1 ms (SA1). >> Meegedaan met wedstrijden: * Dichtwedstrijd '10 jaar Klankenbos' met gedicht 'Zeepark' - x * 'Dichten op Water II' met gedicht 'Droomkoning' - Geselecteerd en gepubliceerd. * IndieReCon book description 'Tales of Metamorphosis' - x * Promo IndieReCon - Ebook 'Tales of Metamorphosis' op ereader voor bibliotheek/school. * Tijdschrift 'Schoon Schip - Wassily's frisbee ' met gedicht 'Wilgendroom' - Geselecteerd en gepubliceerd. >> Evt. meedoen met dichtwedstrijden Hillegom en Oostende. Illustreren - 2 of 3 illustraties (Sugar Skull Girl, Red Riding Hood, Xmas Girl 2) maken, laten drukken en verkopen >> 1 illu af (RoboGrl), 2 illu's nog bezig (RRH, SSG); 4 kaarten ontworpen (XG1, XG2, SW, LH). Nu nog laten drukken. >> Meegedaan met wedstrijden: * IndieReCon book cover 'Tales of Metamorphosis' - x * Doodler's Anonymous robotkleurboekwedstrijd - x, maar nu wel een mooie illu (RoboGrl). Lesgeven - 1 of 2 Betoverend Schrijven weekretraites creëren en aanbieden >> 1 retraite gedaan, hier houd ik het bij. - Evt. 1 of meer retraites vertalen naar EN en aanbieden >> 1 weekretraite grotendeels vertaald, voorlopig even laten zitten. Studie - meer goede (literaire) YA, NA en romance lezen, en horizon verbreden met (goede) fantasy en SF (2-4 boeken per maand). >> Ruim 30 boeken gelezen (NA, YA, romantiek, klassiek, literatuur, fantasy, SF, non-fictie en wat poëzie). Leesplan voor komend half jaar verfijnd. - Evt. een maand illustratielessen/Skillshare volgen. >> 2 maanden les gevolgd. Evt. vanaf najaar weer + evt. Teacher Assistant worden. >> Museumkaart aangeschaft. In het najaar museum/a bezoeken. Overig Verder wilde ik meer balans tussen werk en rust, en meer illustreren. Daarom heb ik besloten om met mijn muziekcursus in Frankrijk te stoppen (dit is het laatste jaar), zodat ik meer ruimte heb voor schrijven, illustreren en ontspanning.

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Dit jaar heb ik weer successen geboekt naast de onvermijdelijke tegenslagen. Ik werd eervol vermeld bij Bol.com, een van de acht winnaars bij Haarlems Dagblad, tweede bij BEM450 en won een duurzaamheidsideewedstrijd, Daarnaast kwam mijn reisverhaal in de bundel van 'In de pen' en kreeg ik te horen dat ik bijna op de shortlist stond van een wedstrijd. Ik ben nog steeds aan het broeden op een idee voor een boek, maar merk dat mijn leven niet toelaat om zo diep na te denken. Het lukt me prima om me te concentreren op een kort verhaal. Ik heb een paar ideeën voor een boek waar ik af en toe over nadenk en ik ben begonnen aan twee wat grotere projecten. Ik ben begonnen aan een blog over schrijven voor korte verhalen wedstrijden en beleef daar plezier aan, ook aan de feedback die ik krijg van mijn schrijfvrienden. Ik heb twee tipartikelen geschreven waar ik blij mee ben. Ik heb veel schrijfboeken gelezen met veel plezier en heb als laatste een literatuurboek gekocht dat een voorbeeld van metafictie zou zijn. Ik merk dat ik belangstelling heb in de schrijftechniek en daar meer over wil weten. Vooral ook omdat het me inspireert op het experimentele vlak.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
- Verhalenbundel insturen naar uitgevers --> Naar 1 uitgever gestuurd, afwijzing ontvangen, nu weer moed verzamelen om naar de volgende te sturen. - Meedoen aan een tiental schrijfwedstrijden --> Tot nu toe nog maar voor twee wedstrijden iets ingestuurd, dus tien zal wel niet meer lukken. - Mijn roman "Droomspiegels en scherven" (Nano 2006) verder herschrijven --> Volop mee bezig, al veel vooruitgang gemaakt - Meedoen aan de herschrijfmarathon van Zinniger Zinnen --> Geslaagd! - Mijn novelle "Als bomen verdwijnen" (Nano 2012) verder herschrijven --> Deze maand aan begonnen - Meedoen aan NaNoWriMo Ik denk dat ik nog maar eens een jaartje oversla en november spendeer aan het verder herschrijven van bovenstaande roman (meedoen als "rebel" kan dus wel nog)