Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Schrijven in je vakantie: juist wel of juist niet?

Nu het grootste deel van het land van de kerstvakantie geniet, ben ik benieuwd wie deze dagen vult met schrijven en wie juist liever iets anders doet. Zelf schrijf ik in mijn vakanties het allerliefste puur voor mezelf, zonder te denken aan dingen als: 'Zal dit ooit worden uitgegeven?' of 'Hoe zal een lezer deze tekst ervaren?' Heerlijk ontspannend.

Lid sinds

16 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik schrijf iedere dag, het maakt niet uit wat voor soort dag het is. Ik heb wel mindere dagen, maar die hangen dan niet samen met vakantie of drukte, maar dat ik liever even iets anders doe. Haken, bijvoorbeeld. Ik schrijf eigenlijk altijd in de eerste plaats voor mezelf. Als ik het goed vind, is er vast wel ergens markt ;-)

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ga drie verhalen afschrijven. Ze zijn alle drie proefgelezen. Ik verheug mij op schrijftijd, dat is echt een vakantiegevoel. Een vierde verhaal staat nog in de grondverf, eigenlijk zou ik daar het liefst mee verder gaan maar eerst moeten die andere verhalen klaar. Ik weet dat als ik te lang wacht, ik mijn interesse in die drie verlies. (ik weet namelijk al hoe ze aflopen en dat weet ik van de vierde nog niet :)

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Schrijven in de enige dagen van het jaar dat ik er daadwerklijke de tijd voor heb die ik ervoor wil hebben? Het antwoord is ja.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nu het grootste deel van het land van de kerstvakantie geniet, ben ik benieuwd wie deze dagen vult met schrijven en wie juist liever iets anders doet.
De kerstvakantie is een leesvakantie. Ongeveer 12 boeken liggen klaar. Veertien dagen niet schrijven, heerlijk is dat.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor mij bestaat zoiets als vakantie niet als het op schrijven aankomt. Ik schrijf wanneer ik daar de tijd en de inspiratie voor heb. Schrijven is voor mij vakantie. 8)

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Twaalf boeken, Yrret, geweldig! ... the twelve days of Christmas :-) Ik ben van plan er drie te lezen, maar ja, ik heb dan ook nog kleine kinderen die af en te willen eten en zo. Daarom gaat schrijven ook minder goed dan vroeger, in zo'n vakantie. Maar in mijn schooltijd vond ik het zo heerlijk. Ik kan me nog herinneren dat ik een paardenverhaal schreef van tig kantjes. Met de hand. Aan de achtertafel.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
waarom zou je niet schrijven in de vakantie? Ik schrijf: - als ik naar bed ga - in de pauze op school - als ik geen huiswerk heb - als ik klaar ben met een proefwerk en ik heb nog tijd over - als de les saai is en ik de opdracht al af heb Ik vind schrijven net zo ontspannend als lezen, heerlijk om te doen.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oh, Maike, daar word ik bijna nostalgisch van. Dat deed ik vroeger ook! Altijd, altijd, altijd. En toen een heel lange tijd niet. En nu weer: altijd, altijd, bijna altijd. 8)

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
"Dames, dames!", sprak de boze stiefmoeder tot haar jengelende dochters, terwijl Assepoester de bakvissen... (kuch)

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Kom op, Aubergine, beetje positief blijven aan het einde van het jaar. Er jengelt helemaal niemand. Ik lees juist allemaal mooie antwoorden.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja zeg, 't plakt en kleeft waar ik van loensen moet. Maar je milde toets siert je. Ik ga een hoed kopen. Kan ik 'm voor je afzetten. Wat nou weer? Heb ik nu zelf in iets klefs getrapt?

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Twaalf boeken, Yrret, geweldig! ... the twelve days of Christmas :-)
1 boek uit. Toch nog wat geschreven, maar dat is allemaal vakantie-prut. Gaat over een klein jochie die een Engels hangoor konijn tegenkomt op het strand van Terschelling.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha, nou, Yrret, een Engels hangoorkonijn op het strand van Terschelling.... dat spreekt in elk geval tot mijn verbeelding. Bovenal omdat ie zo nadrukkelijk Engels is, dan wil ik meteen weten waarom en waarom dat belangrijk is en hoe dat jongetje dan... Valt wel mee dus, met die prut.

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
De afgelopen maanden heb ik amper tijd gehad om te schrijven - nou ja, ik heb méér dan genoeg geschreven, maar een essay voor school schrijven is nou niet bepaald hetzelfde als lekker creatief een fictieverhaaltje in elkaar knutselen, dus dat telt niet echt - dus deze vakantie ga ik weer lekker aan de slag. Althans, dat was het plan. Ik heb eerst een week moeten bijkomen van school en heb deze week pas voorzichtig weer de eerste regels van een verhaal op papier gezet. In ieder geval schrijf ik dus wel in de vakantie, want dan heb ik er (meer) tijd voor. De komende dagen ga ik nog even genieten van de extra schrijftijd, want die vakantie is helaas zo om en ik wil en moet nog zo ontzettend veel. Deze week moet mijn kerstverhaaltje nog af en ik moet nog wat proeflezen. Ondertussen ga ik alvast weer nadenken over nieuwe verhalen waar ik hopelijk ook na de vakantie nog aan kan (gaan) werken. :) Ik schrijf als ik daar tijd voor heb, maar ik hoop er dit jaar ook buiten de vakantieperiodes om tijd voor te kunnen máken. :nod:

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha, nou, Yrret, een Engels hangoorkonijn op het strand van Terschelling.... dat spreekt in elk geval tot mijn verbeelding. Bovenal omdat ie zo nadrukkelijk Engels is, dan wil ik meteen weten waarom en waarom dat belangrijk is en hoe dat jongetje dan...
Twee boeken gelezen. Ik haal de twaalf waarschijnlijk niet. Schrijven is een rampzalige tijd vretende hobby. De gemiddelde lengte van de oren van een Engelse Hangoor is 'bijna' 100 cm, gemeten van punt tot punt. Als je dit konijn in het echt ziet denk je gelijk dat die kan vliegen. Het konijn zit in een spel in een Nintendo 3DS XL. Het jochie wordt getroffen door een blikseminslag als hij op zijn Nintendo speelt op het strand van Terschelling. Het konijn komt uit de Nintendo en ze worden vrienden. Maar dan komen er ook een jager en zijn gemene hond uit de Nintendo. [...]

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
En de jager zag een dier met onwaarschijnlijk lange dingen langs zijn lijf, dus schoot hij er eentje af. Ik schrijf veel en vaak, alleen niet iets dat onder fictie valt als eindredacteur van een blad. Soms kom ik eraan toe, vaak heb ik heimwee naar de tijd toen ik nog tijd had om te frummelen met een verhaal. Ik heb drie manussen in mijn la, bijna klaar om te worden proefgelezen. Ik moet ze nog af schrijven. En ja wel, juist in vakantietijd schreef ik, nu heb ik het te druk met dat vrijwilligerswerk.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Schrijf door, Yrret, je zal een kind met een DS zijn: superspannend! Gelukkig dat je nog aanschrijven toekomt, Suma, klinkt erg druk...

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb nooit meer vakantie, of dus eigenlijk altijd vakantie. Ik schrijf altijd.
Dit. Maar ik schrijf niet elke dag.

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik was van plan mijn ms te gaan redigeren en bijwerken maar in plaats daarvan heb ik lekker huiselijk zitten breien onder de kerstboom. Mijn tikvingers twee weken rust gegeven, ook niet verkeerd. Bij mij geen kleine, maar grote kinderen in huis. Dat is dan zo gezellig dat me terugtrekken met de laptop geen optie is. Nu in het nieuwe jaar ga ik er weer vol tegenaan.