Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Is mijn verhaal het waard om een boek over te schrijven?

Zoals het topic al aangeeft vraag ik mij af of ons (mijn) verhaal stof is voor een boek. Ikzelf zou zeggen van wel om als waargebeurd verhaal een voorbeeld te zijn voor veel mensen in een soortgelijke situatie. Aanvaringen met de lokale en overzeese overheid. Hoop, liefde volharding en uiteindelijk een goed einde. Het is een zéér actueel onderwerp over buitenlandse liefde, schijnhuwelijk en verblijfsvergunningen. Immigratie en derdewereld tafrelen. IND, DVZ enz. enz. NL - ENG sprekend. Héél veel fotomateriaal aanwezig, zowel als veel blog/forum verhalen die het verhaal begeleiden. Graag reactie. Rick3000

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als jij van mening bent dat jouw verhaal (of jullie verhaal in dit geval) een boek waardig is, dan zeg ik: schrijf het!

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Andere overwegingen zijn dat de kwailiteit van een verhaal niet uitsluitend wordt bepaald door de inhoud. De manier waarop je het vertelt, jouw manier van schrijven zijn een minstens even belangrijke factor. Iets anders: met jouw ervaringen als leidraad kun je ook het verhaal iets kan aanpassen zodat het als plot van een boek beter werkt (dan is het nog op waarheid gebasseerd, maar beter geschikt als leesvoer). Je hebt kennelijk een uitgangspunt dat interessant genoeg is om je op het idee van een boek te brengen. Je wil mensen je verhaal vertellen, je ziet er genoeg spanning en romance in dat het een verhaal zou kunnen zijn. Dat zegt genoeg. Zeker aan beginnen dus.

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb ook een verhaal dat waargebeurd is en actueel. Maar ik weet niet of het ooit in een boekvorm uitkomt. Ik doe mijn best, maar het is altijd iets van niet alleen van jou.

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kijk eens naar soortgelijke boeken, maar bijvoorbeeld ook naar TV-series als Ik vertrek! en Grenzeloos verliefd (ik meen dat het zo heet). Heb je daar wat aan toe te voegen? Kun je een andere invalshoek laten zien? Heb je een schrijfstijl die de lezer weet te grijpen, ook al hebben ze al vaker iets over het onderwerp gehoord/gelezen? Wat precies maakt het zo actueel, en is het nog actueel als het boek af is en in de winkel kan liggen? Dat zijn afwegingen die je zelf moet maken. Of eigenlijk een afweging die iedere schrijver moet maken: ken je genre.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik denk dat ieder verhaal het waard is om een boek over te schrijven. Je hoeft er niks mee, je kan het ook weer weggooien, maar ieder verhaal dat je schrijft is een goede oefening. Succes!

Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ken je de boeken van Annejet van Zijl? Zij schrijft waargebeurde verhalen over bekende en minder bekende mensen. Zij doet dat uitstekend met een grote integriteit. Ik weet van haar dat ze ook echt actief op zoek is naar interessante verhalen. Ze geeft af en toe wel workshops. Haar laatste boek Sonny Boy is verfilmd. De film is nog te bekijken via Uitzending Gemist. http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/13128… Wat betreft je eigen verhaal: gewoon beginnen. Verwacht alleen niet dat het over een paar maanden klaar is, maar neem er een paar jaartjes de tijd voor! 8)