Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

schrijven met meerdere hoofdpersonages

Ik weet niet of dit bij algemeen hoort of...Dat dit al bestaat op dit forum of niet. Maar het zit zo, Ik zie dat veel verhalen hier uit gaan van een hoofdpersonage. Zijn hier ook mensen die een boek of verhaal schrijven waar meer dan een persoon belangrijk is het gehele verhaal door? Ik zelf heb dit wel. Ik werk met drie hoofd karakters die om zijn beurt even belangrijk zijn in het verhaal en die elkaars pad regelmatig kruisen. Ook dat regelmatig een van deze karakters niet eens in de scene verschijnen. Maar later weer word opgepikt wat die persoon heeft gedaan. Het is zelfs zo dat er momenten zijn dat er een minder belangrijk side karakter even het heft in handen neemt en een stukje van hun verhaal in beeld komt. Is dit wel relevant om te doen? Aangezien dit de lezer erg kan verwarren, iets wat ik me best kan voorstellen. Is hier iemand die mij tips kan geven hoe ik dit het beste kan op pakken met schrijven ? Of iemand die dit ook heeft in zijn verhaal? Ik schrijf ook niet vanuit een ik vorm maar meer alsof iemand het verhaal verteld omdat ik het niks vind om constant te veranderen van perspectief in mijn verhaal. p.s het is zo dat ik dit verhaal heb geschreven maar bezig ben met het te herschrijven en dit een van de dingen zijn wat waarschijnlijk mijn verhaal erg onduidelijk maakt

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Er zijn heel veel mensen die dat doen. Ik ben er één van. Er zijn ook al verschillende topics over, misschien heb je daar wat aan. http://www.schrijvenonline.org/forum/het-schrijfp… http://www.schrijvenonline.org/forum/113119 http://www.schrijvenonline.org/forum/114549 Als je daarna nog meer tips wil of dingen niet duidelijk zijn, kun je die natuurlijk altijd nog vragen :)

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Das fijn om te horen :) Natuurlijk dacht ik niet dat ik de enigste zou zijn ^^' dat is een beetje onwaarschijnlijk, omdat met meerdere personages schrijven best populair is in verschillende boeken. In ieder geval bedankt voor de forum links heb er even globaal over gelezen en denk dat deze mij zullen helpen :) Ik zal mij eens de rust en tijd nemen om wat notities hier over te maken. Maar ik denk dat deze mij een heel eind op weg helpen.