Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor 2013?

2012 zit er alweer bijna op. December is een mooie tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar... Én plannen te maken voor het nieuwe: wat zou je komend jaar graag willen doen, leren, lezen?

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Doen: Manuscript herschrijven en naar proeflezers sturen... zucht... :) En de eerste versie schrijven van de volgende, plus een begin maken met het vervolg op manuscript #1. Leren: mijn stijl verder ontwikkelen. Iets proberen te schrijven in de literaire hoek. Lezen: veel in mijn genre (fantasy) natuurlijk, maar ook meer literair (modern, klassiekers en lit. kritiek). :)

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
in 2013 wil ik: - Een eerste publicatie in mijn boekenkast kunnen bewonderen (moet ik overigens wel eerst een boekenkast kopen en iets schrijven wat publiceer-waardig is). - Meedoen aan verschillende schrijfwedstrijden. Dit jaar kwam ik erachter hoe leuk, spannend, maar vooral ook leerzaam dat is. In 2013 wil ik niet alleen meedoen, maar stiekem ook winnen. Of in ieder geval in de short-list eindigen. - Ik wil me focussen op een nieuw manuscript. Zo lang ik schrijf ben ik al bezig met mijn eerste manuscript en dat moet nu maar eens klaar zijn. Ik denk wel dat ik het in 2013 nog naar uitgevers stuur, maar mocht het niet baten verdwijnt het in de virtuele la en ga ik met iets anders bezig. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, en dat lukt gewoon niet zolang dit verhaal nog in mijn hoofd zit.

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik wil het manuscript van de Nanowrimo afmaken, herschrijven en proberen het zo ter perfectioneren dat ik het durf op te sturen naar een uitgever. Verder begin ik dit jaar eerder met verhalen schrijven voor de John Flandersprijs en probeer ik mee te doen met zoveel mogelijk andere leuke schrijfwedstrijden. Het plan ligt er om met alle schrijvers van 'De Wisselwereld' samen een eind te schrijven aan het verhaal, dat helaas door de betreffende wedstrijdorganisatie nooit is gepromoot en is stilgelegd. In november wil ik opnieuw meedoen met de Nanowrimo, dit jaar was het erg leuk om mee te doen en het resultaat mag er ook zijn. Ik denk dat ik 2013 dan al weer bomvol heb gepland.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn schrijfdoelen voor 2013: - op zijn minst één verhaal klaar hebben voor de John Flandersprijs, misschien twee - minstens twee nieuwe prentenboeken uitbrengen, liggen al grotendeels klaar maar dienen nog de puntjes op de i te krijgen en dan aanbieden aan de uitgever - nieuwe verhalen schrijven - ééndagscursus AVI-schrijven - ééndagscursus kinderboeken schrijven van 7 tot 10 jaar - cursus creatief schrijven volgen aan cva te Antwerpen, wanneer het vlot verloopt neem ik er ook de cursus copywriter bij - mijn eerste lezing geven (ligt al vast voor maart) - op de boekenbeurs van Antwerpen kunnen signeren (misschien een groot doel, maar één groot doel om naar toe te werken moet kunnen) Ik denk dat 2013 goed vol schrijfplezier zal zitten als ik zo mijn lijstje bekijk.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doelen voor 2013: - Beginnen aan mijn tweede roman, zo langzamerhand begint zich een nieuw verhaal aan te dienen in mijn hoofd. - Meedoen aan één of meerdere wedstrijden. - Met spanning afwachten op de reacties van de uitgevers als ik binnenkort mijn eerste ms naar ze opstuur.

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doel voor 2013: -Eindelijk eens gaan beginnen aan mijn fantasyverhaal en dat jaar een heel eind komen. Ik hoop het ergins in 2014 af te hebben. -Voordat het 2013 is wil ik het plot nog wat verder uitwerken en een fragment (of meer) naar Proeflezen sturen.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn schrijfdoelen voor 2013: - Eerst en vooral dat gigantisch groot 'schrijversblok' uit de weg proberen te ruimen want dat zit me danig dwars. - Het manuscript waarmee ik in het voorjaar hopeloos kwam vast te zitten toch proberen verder af te schrijven. - Met een gloednieuw manuscript beginnen. Gisteren kwam er als vanuit het niets een plot in mijn hoofd waarmee ik aan de slag kan gaan. - De nodige moed verzamelen om een afgewerkt manuscript op te sturen naar een aantal uitgeverijen en hopen op het beste.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn schrijfdoelen voor 2013: - cursus creatief schrijven volgen aan cva te Antwerpen
Dat ga ik ook nog doen. Ik ben van plan me in te schrijven in januari.

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ga in het nieuwe jaar denk ik proeflezers zoeken voor het eerst stuk van mijn verhaal, om erachter te komen of het aanslaat. Maar daarvoor moet ik het wel eerst perfectioneren zover als ik nu ben. En daarna natuurlijk stug doorschrijven.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn schrijfdoelen voor 2013: - cursus creatief schrijven volgen aan cva te Antwerpen
Dat ga ik ook nog doen. Ik ben van plan me in te schrijven in januari.
Leuk, ik ga er voor in februari. Ik heb in januari nog een andere cursus lopen, die tegen eind januari volledig afgewerkt is.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb een gigalijst gemaakt (ben weer veel te ambitieus), maar voor nu heb ik de allerbelangrijkste doelen eruit gevist. Mijn belangrijkste jaardoel: - ms DD af & gepubliceerd krijgen Studie - leesstudie (bijna dagelijks 15-30 minuten lezen) - paar keer per week naar series en films kijken - werken met reflectieve schrijfboeken of een (kort) studietraject (naast kilometerschrijven) Schrijfwedstrijden - evt. meedoen aan diverse dichtwedstrijden (zoals Turing) - evt. aan overige wedstrijden

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Dit zijn mijn belangrijkste plannen voor 2013: - promotie Het Verloren Volk: recenties vragen, boek in lokale boekhandel, nieuwsberichten - manuscript #2 laten proeflezen, herschrijven en boek publiceren - aan schrijfwedstrijden meedoen, minstens 2 prijzen en/of publicaties behalen - minstens 2 leuke en leerzame workshops volgen - website bijhouden met 2 posts per maand - goed voorbereid aan NaNoWriMo meedoen

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Schrijfdoelen voor 2013: Hoofddoel: Draft manuscript volledig af, minimaal. Liefst al een keer herschreven. Extra doelen om mijn schrijven te verbeteren: - Meedoen met Write Now (is weer eens wat anders). - Meedoen met Fantastels (uitgebreide feedback, wil wel met 1 verhaal meedoen, niet meer) - Meedoen met de John Flandersprijs (de vorige keer dat ik meedeed, greep ik volgens een van de volwassen juryleden net mis, dus dit keer wil ik er echt bijzitten. Wil hier twee verhalen voor schrijven.) - Eindelijk eens de schrijfboeken die ik hier heb liggen volledig doorlezen. - Veel inspiratie opdoen in de natuur (in de zomer ga ik in ieder geval al op duikvakantie en als het goed is ga ik ook wat weekenden met de motor weg, dus ik moet wel wat leuke plekken van onze wereld kunnen bekijken).

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Schrijfdoelen voor 2013: Hoofddoel: De eerste versie van een nieuw manuscript afschrijven en liefst nog een keer herschrijven. Extra doelen: - de traditionele schrijfvijfdaagse in Milonga - meedoen aan enkele schrijfwedstrijden

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb de volgende plannen voor 2013: Meedoen met de volgende schrijfwedstrijden (met tenminste een inzending): - Paul Harland Prijs - Fantastels - Engelstalige wedstrijd binnen fantasy Doorgaan met bestaande manuscripten: - Eerste deel van mijn Engelstalige trilogie, "Quest", voltooien --- HOOFDDOEL - Manuscriptidee "Verscheurd" uitwerken - Inventariseren welke andere ideeën ik nog heb liggen en in hoeverre ik daar iets mee wil doen Herschrijven in 2012 ingezonden korte verhalen n.a.v. juryrapporten en kennis die ik het afgelopen jaar heb opgedaan. Kennis en kunde uitbreiden: - Schrijfworkshop of -cursus doen (bijvoorbeeld de fantasycursus van Schrijven Online) - Meer boeken lezen over schrijven en taalgebruik.

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb mijn doelen ook iets meer gestructureerd: - Geschreven delen van mijn manuscript herschrijven en daarna een tijd met rust laten - Beginnen met de daaropvolgende hoofdstukken - Feedback zoeken van proeflezers - Oefenen met korte verhalen schrijven - Uitproberen van korte verhalen in andere genres - Meedoen aan Write now - en Fantastels

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
- Iedere maand minstens één nieuw verhaal schrijven (enkel de eerste versie) tussen de 500 en 5000 woorden rond een doorlopend thema (waar ik nog even over na moet denken) - Iedere maand minstens één verhaal insturen voor een wedstrijd of tijdschrift januari: Oortocht (15/1) februari: Literaire Prijs van de stad Wageningen (11/2) maart: Ik, schrijver (15/3) april: TBN, liefst microverhaal mei: TBN, liefst verhaal <1500 woorden juni: Enkelspotlicht ZKV-podium (doorlopend, hier wil ik deze maand ook al een verhaal naar insturen) juli: Paul Harland Prijs? augustus: Azra magazine schrijfwedstrijd? (in 2012 deadline 1/8) september: TBN, misschien enkele literaire tijdschriften? oktober: Fantastels (31/10) december: Parelz? - In november vervallen de andere doelen en wil ik meedoen aan NaNoWriMo, beginnen plannen in mei - Verhalen herschrijven voor verhalenbundel en insturen naar uitgeverij - Microverhalen van precies 100 woorden schrijven voor mijn 100 x 100 project

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
- Manuscript 'Het Boshuis' (werktitel) op TenPages plaatsen - Cursus Proza (Schrijversvakschool) - Meedoen aan een aantal schrijfwedstrijden First and foremost: de eind 2012 aangewakkerde schrijflust consolideren en heel, heel veel leren!

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoofddoel: mijn twee bijna geschreven manuscripten eindelijk voltooien. Meedoen met gedichtenwedstrijden zoals Turing korte verhalen schrijven mijn vrijwilligerswerk als eindredacteur van de INFO (bijniervereniging NVACP) zo goed mogelijk doen (drie maal per jaar) en ook nog tijd overhouden om te lezen...

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Begin 2013 ga ik mijn thrillermanuscript afmaken. Ik ga ook verder met kinderverhalen, ben begonnen met de cursus AVI-schrijven bij Netty en wil die de komende maanden afronden. Verder wil ik eigenlijk beginnen met een jeugdverhaal, maar dat is afhankelijk van wat er met mijn thrillermanuscript gaat gebeuren. Eerst wil ik dat afmaken en proberen er een uitgever voor te vinden. Als dat lukt dan zal ik misschien toch eerst weer aan een nieuwe thriller gaan beginnen. Dat zien we dus allemaal nog wel.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
- Iedere maand minstens één nieuw verhaal schrijven (enkel de eerste versie) tussen de 500 en 5000 woorden rond een doorlopend thema (waar ik nog even over na moet denken)
Ik heb besloten (deels door loting, het toeval vergroot de uitdaging) aan de slag te gaan rond de trefwoorden humor, magisch realisme en familie.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben een hele tijd niet meer op dit forum geweest, en heb ook al een hele tijd niet meer echt geschreven. Dus mijn plan voor 2013 is: schrijven weer onderdeel laten zijn van mijn leven. Want ik mis het. En om het maar concreet te maken: In 2013 wil ik... - minimaal 12 korte verhalen schrijven - Aan minimaal 3 schrijfwedstrijden meedoen - Een beslissing nemen over mijn onvoltooide manuscript die ligt te verstoffen (afmaken of niet) - Ten minste 1x per week bewust tijd aan schrijven besteden Een gelukkig en creatief 2013 gewenst allemaal!