Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Blue Monday

Nog even en het is weer Blue Monday, volgens sommige wetenschappelijke redeneringen de meest deprimerende dag van het jaar. Om deze derde dag van januari te doorstaan is het belangrijk bezig te blijven, en hoe kun je dat beter doen dan door te schrijven? Deze tekst vond ik hier op Sol met 10 tips om deze Blue Monday te overleven. Niet alleen de derde dag van Januari is voor schrijvers een blue monday. Vele dagen later in het jaar hebben hetzelfde effect op de inspiratie. Schrijvers eigen, niet altijd gaat het schrijven in the flow. ( Om bij het Engels te blijven) Een schrijversblok? Ook wel aan iedereen bekend, is eigenlijk ook een Blue Monday. Alhoewel die Monday door kan gaan tot Sunday. De gegeven tips zijn een goede afleiding om jezelf eens op een andere manier te focussen. Leg je verhaal even aan de kant! Ga eens wat anders op schrijfgebied doen! Natuurlijk wil je dat niet! Jouw verhaal staat voorop. Dus je negeert de adviezen en zit eigenwijs mokkend achter je toetsenbord terwijl de woorden niet willen komen. Schiet ook niet echt op! Bobcat.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Nee, mijn verhaal staat niet voorop. Voorlopig ligt het in de kast en houd ik me voornamelijk bezig met proeflezen. Goed, hè? :nod:

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
En ik heb het nog even lekker makkelijk omdat ik een oud manuscript op de computer gooi. Ideaal, 12 bladzijden per dag en dat ook zonder inspiratie, geweldig dit :D . Ik heb trouwens eerder geen tijd dan geen inspiratie, dus voorlopig zit ik snor. Beste tip: ook zonder zin doorkachelen.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
. Ik heb trouwens eerder geen tijd dan geen inspiratie, dus voorlopig zit ik snor. Beste tip: ook zonder zin doorkachelen.
Ja, dat is meestal ook mijn probleem. En in je tip kan ik me helemaal vinden. Als je echt strop zit, heb je misschien baat bij die schrijfoefeningen, maar dan moet je denk ik ook opletten dat het geen excuus wordt om niet te werken aan wat je eigenlijk zou moeten doen. Zelf bedacht ik gisteren net hoe vlot het plots ging met mijn manuscript nu ik me had voorgenomen om een poosje (bijna) alleen daarmee bezig te zijn en niet met tien verhalen tegelijkertijd, en hoe goed ik me tot hier toe al aan mijn schema voor 2012 heb gehouden :D Dus zeker geen verloren maandag voor mij.

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik trek me niets aan van de, door de media opgelegde Blue Monday... We hebben al Witte donderdag, da's dan weer de donderdag voor Pasen, en God weet hoeveel zwarte zaterdagen. Goed, die laatste zijn dan ook echt deprimerend als je op de Autoroute du Soleil staat aan te sluiten in een file, met 35 graden celsius op je thermometertje... Voor mij is het leven dan ook één Rosemontag, da's in Duitsland carnavalsmaandag. Lang leven de lol en een dikke middelvinger opsteken naar de blauwe maandag! En als het dag eventjes niet lukt met schrijven... Morgen is er weer een dag... En overmorgen... En daarna... Veel schrijfplezier! Guido.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Niets van gemerkt, ik heb gisteren zelfs meer herschreven gekregen dan gemiddeld. En ik volg mijn planning ook beter dan het gemiddelde jaar.

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Deze Blue Monday was allesbehalve "blue", wel prachtig blauw! Ik heb genoten van het mooie weer en voelde me totaal niet down. :D