Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Genreproblemen

Beste SOL'ers. Ik ben net terug van vakantie en ben flink productief geweest. Maar ik heb ook de nodige problemen opgelopen. Ik ben begonnen aan een serie kort verhalen, een beetje thriller voor jeugd achtig iets. Alleen een verhaal daarvan weet ik niet of het voor volwassenen of voor jeugd is. Er komen aardig wat scenes in voor waar het meisje - die uiteindelijk ontvoert wordt enzo - een mindere rol heeft, maar in andere scenes heel veel. Wat moet ik doen? Het andere probleem is dat ik een historisch jeugdverhaal ben begonnen, gewoon, omdat ik me verveelde. Maar nu vind ik het eigenlijk heel dom van mezelf, omdat ik nu geen zin heb om het af te maken, omdat het simpelweg mijn genre niet is. Zal ik het nu gewoon afmaken, dat door een ander laten doen of gewoon laten rusten? Alvast bedankt voor jouw/jullie hulp.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Voel eens goed van binnen wat je echt wilt, Jopiedopie 123. Je schuift de verantwoordelijkheid op ons af, vind ik. Schrijven laten rusten -soms jaren en jaren- kan nooit kwaad. Net als belegen kaas kan ook dàt smaakvoller zijn:-D. Niet teveel denken, maar schrijven. En...voelt het goed om je schrijven door een ander te laten overnemen?

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Ik heb ook een historisch jeugdverhaal greschreven. Het was nogal heftig en daarom vond een uitgever (voor volwassenen) het geschikter voor een uitgever die jeugdromans uitgaf. Die was echter van mening dat het ongeschikt was voor een jeugdroman was. Te ruig. Inmiddels heb ik de ruige gedeeltes verwijderd (hoewel die er wel bij horen). Niet door een ander laten doen. Zelf afmaken. Het is ook mijn genre niet en toch heb ik de behoefte ermee door te gaan.

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind nu wel dat ik het niet door een ander moet laten afmaken, in verband met schrijfstijl enzo. Maar even over dat korte verhaal, misschien is het een idee om het door beide groepen - volwassenen en jeugd - te laten lezen, en dan kijken wat zij er van vinden.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Eens met Four Seasons. En wat betreft je tweede vraag...
Het andere probleem is dat ik een historisch jeugdverhaal ben begonnen, gewoon, omdat ik me verveelde. Maar nu vind ik het eigenlijk heel dom van mezelf, omdat ik nu geen zin heb om het af te maken, omdat het simpelweg mijn genre niet is. Zal ik het nu gewoon afmaken, dat door een ander laten doen of gewoon laten rusten? Alvast bedankt voor jouw/jullie hulp.
Leuk om te zien dat je zo actief bezig bent met schrijven. Je bent zomaar uit verveling met een historisch jeugdverhaal begonnen, maar nu heb je geen zin om het af te maken en vraag je wat je daarmee moet doen. Joh, het verbaast me een dergelijke vraag op het forum te vinden. Niet elk verhaal dat je verzint hoeft te worden afgerond, toch? Of vind jij van wel? Ik heb gehoord van schrijvers die mappen vol met ideeën en onafgeronde verhalen in de kast hebben staan. Soms komt een schrijver gewoon even niet verder met een verhaal of heeft-ie simpelweg geen zin meer. Geen big deal, lijkt mij. En je bent nog jong, misschien heb je over tien jaar wel zin om een historisch jeugdverhaal te schrijven?