Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wanneer je in de gaten hebt dat je troep hebt geproduceerd

Ik heb op het moment twee weken vrij en in die twee weken wilde ik mijn schrijfachterstand inhalen. Nu kan ik met trots meedelen dat ik de afgelopen dagen 7553 woorden op papier heb gezet, hoewel ik daar wel bij moet vermelden dat ik ongelofelijke troep heb geproduceerd. Ik had van tevoren al op papier gezet wat ik wilde gaan schrijven. Het is me ook gelukt om precies die dingen op papier te zetten, maar de dingen die daar tijdens het schrijven nog bij zijn gekomen slaan nergens op. De mensen die op de hoogte zijn van wat ik heb geschreven zijn wél enthousiast ("haha, een man die zijn beste vriend probeert op te peppen met een slecht vertaalde versie van We Are The Champions, wat origineel!"), terwijl ik er een sitcomgevoel van krijg (en ik hou niet van sitcoms). Ik kan nu natuurlijk al die 7553 woorden gaan schrappen en overnieuw beginnen, maar ik kan er ook voor zorgen dat deze onverwachte verzinsels wel ergens op gaan slaan. Wat moet ik nu doen? Wie heeft er ervaring met dit soort situaties?

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat heb ik bij mezelf vaker in de gaten ha! :lol: Mijn werkwijze; gewoon de tekst opslaan, bewaren in een aparte map of zo. Een tijdje niet meer naar kijken. Je hoofd leeg maken -wandeling, strijken, nachtje slapen of letterlijk je huis opruimen- en opnieuw beginnen. Het stuk dat je nu geschreven hebt komt vast nog wel eens te pas. Ik gooi niets weg, heb ook altijd een boekje bij me waarin ik ingevingen, zinnen, onderwerpen ed. in opkalk en in freewrite. Dat is dan weer een bron van inspiratie als je zonder zit. ;)

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zie het als een grove, eerste versie? Ik schrijf ontzettend veel troep; het is pas door tijd en lezen en herlezen dat ik de tekst aan kan vullen, zinnen of scenes kan herformuleren en schrappen. Een grote berg troep zal het vast niet zijn, als je gezegd hebt wat je wil zeggen heb je dat alvast mooi klaarliggen. Of: het blok beton heb je nu al mooi je werkkamer binnengehaald. Nu moet je nog een bijtel en ander gereedschap ter hand nemen om er wat moois van te maken ;)

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Geweldige onderwerptitel dit. Wat een zelfkennis! Wat je ermee moet doen? Misschien wel niets. Deleten. Misschien moet je proberen na te gaan waarom jij het precies bagger vindt. Of misschien moet je er gewoon mee verder, aangezien je omgeving het wel mooi vindt! (Dat is misschien nog wel het ergste, vind je niet? Jij vindt het bagger, je omgeving is onder de indruk. Wat betekent dat eigenlijk?) Sterkte! : )