Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Vaktechnische artikelen schrijven voor groot tijdschrift

Vandaag kwam ik tot een opmerkelijk besef. Ik kreeg van mijn baas een mailtje of ik weer eens een stukje over ons vakgebied wilde schrijven. Dit keer voor een bekend maandblad waar ik de naam (nog) niet van mag noemen. Ik had in het verleden al vaker in het kader van mijn werk een stuk of 10 artikeltjes geschreven voor Tips & Advies. Dat is een makkelijk leesbaar twee wekelijks 8-bladzijden dik boekje met het laatste nieuws en tips op het gebied van belastingen en accountancy. Wat ik nu ga doen is voor een aanzienlijk groter tijdschrift. Het is een vaktechnisch artikel in het kader van mijn beroep maar wel op een toon dat het de doelgroep van het tijdschrift aan moet spreken uiteraard. Het komt niet in de buurt van de YA-fictie die ik momenteel probeer te schrijven :) Desondanks wel erg leuk! De krenten in de pap. Maar zou zo iets nut hebben om aan een potentiële uitgever in de verre toekomst te laten zien? Het is immers een artikel wat over heel wat anders gaat en het is in opdracht van mijn baas geschreven in het kader van mijn reguliere werk.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het hoort wel op je schrijvers CV, lijkt mij. Je zou het ook op een of andere manier online aan je website kunnen linken, zodat mensen zien waar je wat gepubliceerd hebt. Te zijner tijd zou je misschien zelfs het artikel daar kunnen plaatsen, als reclame voor jezelf. Eea in overleg met je baas natuurlijk.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn vakartikel heb ik volgens de beginselen van het 'piramide schrijven' gerealiseerd. Deze methode komt uit Amerika en het is me erg goed bevallen. Zie hier enkele websites met meer informatie: * http://piramideschrijven.nl/nieuws/ * http://www.alforto.nl/index.html?pyramide.html * http://www.niow.nl/blog/schrijfvaardigheid/pirami… * http://www.lhcornelis.nl/piramideprincipe.html