Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor februari 2011?

30 januari 2011 - 12:11
Hier is-ie weer, het bekende topic: Wat zijn je schrijfdoelen (of intenties) voor februari, evt. met het oog op een groter jaardoel? Sta ook eens stil bij de afgelopen maand: hoe is het gegaan? Waar ben je blij mee en wat zou je nu anders aan willen pakken? Probeer je doel(en) zo behapbaar en concreet mogelijk te maken. Verder kun je hier ook je vorderingen bijhouden. Inspirerend citaat van de maand: 'Vergeet alle regels. Vergeet publicatie. Schrijf voor jezelf en vier het schrijven.' - Melinda Haynes Veel schrijfplezier! https://mail.google.com/mail/e/364

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 januari 2011 - 13:30
Mijn januaridoel heb ik gehaald. Deze maand wil ik: - Die draft voor de JFP afschrijven. - Een draft voor de FSB schrijven. - Die draft minstens twee keer herschrijven. - Zweten boven de eindopdracht van mijn schrijfcursus. - Tijdens het treinen nadenken over aan welk MS ik dit jaar wil werken. jij, Judy?

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 januari 2011 - 14:09
In januari gedichten afgerond, deel 3 van fantasycursus gedaan en begonnen met FSB. Daarnaast eens goed gaan zitten voor een serie kleine werkboekjes, waar ik al een hele tijd af en aan mee bezig ben. Deze maand wil ik: - 1 zo'n boekje afmaken (incl. proeflezen, herschrijven, kaftontwerp & vormgeving) en in kleine oplage laten drukken - FSB verhaal afmaken (incl. proeflezen en herschrijven) - laatste deel van fantasycursus doen - mijn MK manuscript naar uitgevers sturen (incl. een goede synopsis maken) - bedenken of ik vanaf 24 feb. mee wil doen met een intensieve schrijfcursus van 2 maanden Ik mik vooral op de eerste twee, wanneer ik de laatste twee (gedeeltelijk) gedaan krijg, zie ik dat als een bonus. En de anderen, nog leuke plannetjes?

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 januari 2011 - 14:38
Wederom zie ik hier een topic waarin gevraagd naar ieders schrijfdoelen. Tsjonge jonge, ik moet eerlijk zeggen hier helemaal niet zo mee bezig te zijn. Heel raar is het juist. Er ontstaan wel plannen maar er lijken nog steeds andere dingen te zijn. Toch probeer ik de komende maand nog de nodige omstandigheden te scheppen zodat ik wel weer ruimte vind voor het schrijven. Of dat ik juist niets anders meer kan doen. Misschien begin ik ook wel weer een blog en ga schrijven over de dingen die me bezighouden. Ik zal zien. Hopelijk lukt het me aan het eind van februari iets te melden over het feit wat ik allemaal heb kunnen doen.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 januari 2011 - 14:44
Afgelopen maand niet echt aan m'n kort fantasy verhaal kunnen schrijven, dus dat moet dan deze maand maar. Deadline voor Brugge is eind deze maand geloof ik (uhohw)

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 januari 2011 - 14:53
Mijn doel voor februari is vier nieuwe columns in te sturen voor de columnwedstrijd van VROUW, de bijlage van de Telegraaf. Waarschijnlijk stuur ik ook nog fors herschreven en uitgebreide versies in van columns die al eens ergens verschenen zijn, maar ik weet niet zeker of dat mag. Ultieme doel is natuurlijk te winnen, maar het doel moet wel haalbaar zijn. ;)

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 januari 2011 - 16:38
Mijn doel is lekker verder gaan met mijn roman. Als het even wil lukken, minimaal 2 hoofdstukken erbij schrijven deze maand. Ik heb deze week niet aan mijn roman gewerkt maar ben bezig geweest met een kort fantasy verhaal voor een wedstrijd, Fantasy Strijd Brugge. Dat was een "welkome" afwisseling heb ik gemerkt. Het korte verhaal ligt nu bij een aantal proeflezers. Als ze het hebben gelezen ga ik de feedback verwerken, indien nodig natuurlijk ;) en daarna opsturen voor de deadline van 18 maart.

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
30 januari 2011 - 23:30
Mijn doelen voor januari heb ik niet allemaal gehaald, maar ik mik liever wat te hoog dan te laag. * Schaduwzijde (verhalenbundel) januari - Ik had me eerst als doel gesteld om 3 oude verhalen te herschrijven en 1 nieuw te schrijven, maar dat heb ik in de loop van de maand bijgesteld naar 2 verhalen herschrijven en het nieuwe verhaal afhebben in eerste versie tegen half februari. Dat is gelukt, ik ben nu halverwege het nieuwe verhaal. februari - Dat nieuwe verhaal afschrijven, een ander verhaal herschrijven en beginnen aan het herschrijven van dat eerste verhaal. * Kinderen van Sirius (roman) januari - ik wilde 20.000 woorden overtypen en herschrijven, maar heb maar iets meer dan de helft daarvan gehaald. Gewoon te weinig tijd. februari - ik zou er toch graag deze maand 20.000 bijdoen, maar vrees dat dat misschien weer te hoog gegrepen is * Vuurhoedster (verhaal themawestrijd PF "oververhit") januari - mijn doel was het verhaal in te sturen voor de wedstrijd en dat heb ik gedaan. De uitslag is al binnen, ik werd zeer nipt tweede in de categorie horror en werd gevraagd het te herschrijven en in te sturen voor PF buiten de wedstrijd om. Daar ben ik meteen mee begonnen en ik vermoed dat het volgende week klaar zal zijn. Nieuwe doelen voor februari * Brugse Fantasy Strijd verhaal herschrijven en laten proeflezen * Beginnen aan een verhaal om in te sturen naar Parelz ( www.parelz.eu ). Ik ben gisteren naar een "ParelzProeverij" hier in Antwerpen geweest, was heel gezellig. Ik heb de verhalenbundel "Jummie!" met de verhalen waaruit werd voorgelezen gekocht en laten signeren, en LeoArie Elsenaar, de uitgever, schreef "Karlien, ditmaal schrijf ik voor jou. Wanneer ga jij voor mij schrijven?" dus daar wil ik werk van maken. Ik heb niet echt iets klaar liggen dat lang genoeg (5.000 - 25.000 woorden) is én nog niet gepubliceerd én goed genoeg, maar ben gisteren wat aan het brainstormen geweest en heb meteen 3 plotoutlines aan mijn "ideeënschriftje" toegevoegd. * Workshop PF forum, opdrachten februari nog niet gekend

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
31 januari 2011 - 18:26
Gelezen wat de doelen van de anderen zijn. Komt indrukwekkend op mij over. -Het januari schrijfdoel was mij beperken tot de schrijven online plus workshop volgen en mij daar goed in te verdiepen. -In december deed ik mee aan wedstijd Winterverhalen. Niet gewonnen in de zin die de wedstrijd bedoelde, maar wel heeft Bobcat onder 'verliezers'verhalen verzamelt en heeft hij daar een e-book Winterverhalen van gemaakt. Zelf vind ik het kicken dat ik van met de hand schrijven -van dagboeken- opeens beland ben in een electronic book/bundel:lol: -Heb iets op proeflezen geplaatst, maar op de één of andere manier werkt het nog niet. Vooral niet als ik er een gedicht plaats dat niet bij het gedichtendagthema paste. -Heb mijn Winterverhaal laten proeflezen door een soller, dus langzamerhand kom ik uit de kast. -Heb vandaag afgehaakt bij de Fantasy verhalen(Brugge wedstrijd). Alles op zijn tijd. Intenties voor februari: * Verder gaan met oefeningen maken en slotopdracht schrijven voor de Workshop Schrijven Online plus *mijn pc en printer beter leren kennen, opdat ik het één en ander uit kan printen. Dit valt echt onder mijn schrijfdoelen en valt voor mij niet los te koppelen. Omdat ik de aanwijzingen van de schrijfcursus met de hand zit over te schrijven en eigenlijk is het niet te doen. Ik begin nu steeds meer het voordeel van werken op de pc te zien. *Regelmatig in mijn Blog op SOL schrijven. Daar goed mijn best op doen met schrappen en herschrijven. *Ervoor waken dat ik niet alleen een blog schrijf om te ontstressen. Dus ook weer niet teveel bloggen hier. *Verhaal schrijven voor de SOL meeting wedstrijd. Ben ik al mee begonnen. Is leuk:lol: *Verder zie ik het wel hoe het loopt. Schrijven komt of komt niet. Gewoon schrijven en ervan genieten, zoals ook zo mooi in de eerste post staat van Judy staat.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
31 januari 2011 - 18:32
Mijn doel voor de komende maand is mijn tekenaar/illustrator een flink trap onder zijn luie kont te geven. Waar blijft nou de cover voor mijn nieuwe boek waar mijn uitgever om zit te schreeuwen...?

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
31 januari 2011 - 23:44
In Januari heb ik 2 ontzettend hippe dromen gehad. Nu ben ik ze beiden aan het uitwerken. Doel deze maand: ~ Verhaal #1 minstens 40 blz. halen ~ Verhaal #2 Alle karakters geheel uitwerken en natuurlijk doorschrijven. ~ Beginnen met een Autobiografie voor me broertje ~ Nog meer genieten van het schrijven

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 februari 2011 - 9:03
Hé Hippe Elianne, leuk onderschrift! Verander nigth in nights dan zit je echt in het donker... })

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 februari 2011 - 15:30
Mijn doel voor februari is het afmaken van de eerste versie van mijn boek. Ik ben ermee begonnen bij Nanowrimo 2009 (ik hield die maand een blog bij hier op de site) en ik ben er onlangs mee verder gegaan. Nog één hoofdstuk te gaan...

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 februari 2011 - 13:45
Schrijven probeer ik een plekje in mijn leven te geven door alle onzin toestanden te verbannen. De computer los te halen van de stroom en op een andere plaats te deponeren. Zodat er meer ruimte is voor papiertjes, schrijfblokken en bovenal lees en studie boeken. Ik wil proberen een periode met de hand te gaan schrijven. Kijken of me dit beter bevalt. Typen is niet zo moeilijk. Terwijl schrijven met de hand ten opzichte van dat haast een kunst op zich is. Vooral als je van de computer generatie bent. Aan het eind van de maand kan ik kijken of ik dit doel het bereikt en ik of de computer op zich meer met rust kan laten. Ook dan houd ik mogelijk meer tijd over voor andere dingen. Computer is leuk, maar de hele dag is natuurlijk nooit goed.

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 februari 2011 - 14:35
Ja, schrijven met de hand kan heerlijk zijn, Vreemdeling. Net als de oude monniken. En geen afleiding van internet of SOL... Hoe gaat het trouwens met de anderen? De eerste week van februari zit erop, gaan jullie lekker? Nog wilde plannen voor de komende week?

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 februari 2011 - 14:59
Hi Judy, Ik heb alvast een doel gehaald wat ik mij had gesteld. Mijn inzending voor Fantasy Strijd Brugge is verstuurd. Nu weer "druk" bezig met mijn MS. Deze is alweer gegroeid met 6 bladzijdes(A5). Afgelopen nacht slecht geslapen, lees aan het dag/nachtdromen over een scene voor in mijn MS. Wordt een spannend stuk in mijn roman. :) Wilde plannen staan momenteel niet in mijn agenda, kan altijd nog gebeuren natuurlijk. En jij Judy, al wat concreets op papier of via het toetsenbord geschreven?

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 februari 2011 - 15:08
Mooi, Richard :) Hier is de draft voor de FSB al klaar en al een keertje herschreven. Je kon alleen wel merken dat ik toen echt ziek was, want normaal maak ik relatief weinig fouten en al helemaal niet met werkwoordspelling en nu haalde Hay er een hele rits uit. Oepsie. Het denken aan een MS gaat goed, het kiezen nog wat minder ;) De JFP komt komende week. Mijn cursus in de latere weken van deze maand. Over een tijdje is mijn eigen kamer klaar voor gebruik, dus dan kan ik me lekker terugtrekken :) En dat is wel nodig. Met twee heren hier in huis en twee katten is er niet genoeg puzzelrust. Tenminste... Op de 'rustige' momenten in 't huis zit ik op m'n studie. Als ik thuiskom zijn dat katten alweer hyper. Extra doelen komen er echt niet meer bij. Vind het al druk zat naast mijn studie en werk. En Judy. Ben jij lekker op gang?

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 februari 2011 - 16:36
Heb afgelopen week regelmatig gewerkt aan een schrijfboekje en aan FSB. Het eerste verliep eerst moeizaam en toen lekker (ben ik nu behoorlijk ver mee), en bij FSB precies andersom. Ik denk dat ik gewoon té kritisch ben, waardoor FSB niet zo vlot. Ik blijf teveel hangen in het herschrijven, terwijl ik eerst de verhaallijn op orde moet krijgen. Komende week ga ik gewoon met beiden verder, dat wisselvallige hoort er gewoon bij... Verder ga ik niet met die intensieve cursus meedoen waar ik mijn oog op had laten vallen; het komt me qua tijd (en eerlijk gezegd geld) niet goed uit. Ben wel een beetje aan het uitkijken naar andere alternatieven, zoals af en toe een workshop. Gisteren daarom voor het eerst in mijn leven naar een schrijfcafé gegaan, maar het was niet helemaal wat ik zocht. Komende maand misschien een ander schrijfcafé o.i.d. proberen, kijken of dat beter bij me past. En de anderen? Of zitten jullie nog in een winterslaap ;)?

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
6 februari 2011 - 17:15
Mijn schrijfdoel stagneert op 200 woorden. Het lukt al dagen van geen kanten. Het is ook misschien mijn eigen schuld. Ik ben begonnen met het eind van het verhaal en schrijf terug naar een begin. En dat begin wil nu gewoon niet opstarten in mijn hoofd. Gelukkig heb ik nog enkele dagen over in deze maand om het alsnog te realiseren.... :rolleyes:

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
7 februari 2011 - 23:22
* Schaduwzijde (verhalenbundel) nieuwe verhaal afschrijven, Het verhaal is bijna af. * Kinderen van Sirius (roman) ik zou er toch graag deze maand 20.000 bijdoen, maar vrees dat dat misschien weer te hoog gegrepen is Ik heb nu bijna 5.000 woorden gedaan, dus misschien lukken die 20.000 woorden toch nog. * Vuurhoedster (verhaal themawestrijd PF "oververhit") Is herschreven en ligt nu bij mijn moeder om nog eens na te lezen op taal- en stijlfouten voor ik het instuur. * Brugse Fantasy Strijd * Beginnen aan een verhaal om in te sturen naar Parelz Allebei nog niets voor gedaan * Workshop PF forum, Al bedacht wat ik voor de volgende opdracht ga doen, moet het alleen nog uitschrijven @ Vreemdeling, ik schrijf mijn eerste versies ook altijd met de hand, dan ben ik gewoon veel creatiever en krijg meer gedaan in dezelfde tijd. Bij het overtypen zie je ook vaak eerder fouten dan als je gewoon herleest, dus dat is meteen een intensieve eerste herschrijfronde.

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
8 februari 2011 - 5:22
Mijn doelen: 1) Mijn halfafgewerkte kinderboek laten voor wat het is: de afzonderlijke hoofdstukken vind ik zelf erg leuk, maar het verhaal puzzelt zich gewoon niet aan elkaar en ik ben het echt beu hèhè. 2)Mij concentreren op het andere verhaal (een oud scenario) dat ik ben beginnen uit te schrijven: een heel ander genre (science fiction) en na jaren heb ik opeens de juiste drive gevonden om het uit te werken Het gaat allemaal zoveel vlotter dan het vorige verhaal waar ik aan werkte, dat ik stilaan begin te denken dat dit me gewoon veel meer ligt - al heb ik vreemd genoeg nooit veel science fiction gelezen. Maar schrijven over wetenschap en toekomst is geweldig , hier kan ik alles in kwijt. Ik ben er zelfs achtergekomen dat ik neocyberpunk aan het schrijven ben haha, hoe cool is dat. 3) Meer structuur brengen in mijn schrijfmomenten: een schrijfritueel creeëren. 4) Op tijd leren stoppen met schrijven en research en leren op tijd te gaan slapen! 5) Iets afmaken en weer schrijven zoals toen ik nog in mijn tienerjaren zat: ONBEVREESD en vertrouwend op wat ik doe. (Mijn nieuwe verhaal schrijft echt lekker en ik heb me voorgenomen om NIEMAND iets te laten lezen tot het volledig af is) 6) Niet nadenken over het feit dat ik alweer maar eens ontslagen ben op mijn werk. Ik wil ZO GRAAG maar het lukt NOOIT en ik voel me zo een ALIEN : ik heb toch gestudeerd, ik heb toch veel kansen gehad in jobs, waarom krijg ik altijd mijn ontslag, waarom ben ik steeds de weirdo, wat in godsnaam moet er van mij worden? Schrijven is op dit moment mijn grote vlucht , kon ik altijd maar schrijven.

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
8 februari 2011 - 8:15
Ja, met de nodige reserves kan ik toch stellen dat ik - als je het over de langere termijn bekijkt - ondanks alle tegenslag op privégebied mijn doelen wel haal? Anderhalf jaar nadat ik ben gestart met 'er serieus werk van maken' heb ik nu dus zicht op 'betaald worden voor schrijven'. Ik zou een jaar 'freewheelen' en daarna kijken waarin ik goed ben, dat is gelukt. Pas daarna ben ik gaan trachten om columns gepubliceerd te krijgen. Wat voorlopig ook de goede kant op gaat. Daarbij heeft SOL in zijn algemeenheid en bepaalde leden in het bijzonder me ongelooflijk bij geholpen, mag ik hier wel even zeggen. Allemaal daarvoor dank! Mijn doel voor februari? De onderhandelingen daarover bevredigend af te ronden en daarnaast aan een aantal schrijfwedstrijden meedoen. Het is bizar hoeveel tegelijk er ineens 'in mijn straatje' vallen. Een blik op de lijst leert me dat er na half februari weer een rustige tijd aanbreekt, dan komen er wedstrijden waaraan ik niet meer mag meedoen (te oud) of die ver buiten mijn capaciteiten vallen. En tussentijds datgene wat ik altijd al doe: Alles opschrijven wat me voor het toetsenbord komt. Voorraadjes aanleggen.

Mho

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
8 februari 2011 - 10:58
*Verhaal voor FSB herschrijven nadat ik het terug heb van de proeflezers. *Doorploeteren met het verhaal voor WriteNow. *Verder schrijven aan mijn MS, al moet ik eerst beslissen welke van de drie dit wordt. :(

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
8 februari 2011 - 20:37
Voor februari had ik staan dat ik hoofdstuk 4, 5 en 6 af moest maken en een begin moest maken aan hoofdstuk 7. Hoofdstuk 4 en 5 zijn al af. Mijn planning van vorige maand is prima voldaan en sterker nog, ik heb nog een extra hoofdstuk gemaakt. Geweldig! :D

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
8 februari 2011 - 19:51
Kop op Tille, jullie allemaal trouwens. Mochten jullie je schrijfdoelen niet halen dan kun je nog altijd zeggen dat je er nog eens serieues over nagedacht hebt en dat kost natuurlijk ook tijd....... })

Mho

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
8 februari 2011 - 21:21
Ik heb mijn doel iets specifieker gemaakt. Ook twijfel ik of ik nog mee wil doen aan Write Now! Het literaire gehalte ervan is me een beetje te hoog. Ik betwijfel of het een meerwaarde voor me heeft om eraan mee te doen. Bijgestelde doel: * Ik ga het eerste hoofdstuk van mijn Manuscript(Luchtbreker) herschrijven en uitdelen aan proeflezers. Dit lijkt misschien een kleine opdracht over een hele maand gezien. Maar omdat het een vrucht is van NaNoWriMo moet er een HOOP aan gebeuren voordat ik het ook maar aan iemand durf te laten lezen. :)

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
12 februari 2011 - 19:17
Mijn doel voor februari is om de een na laatste inzendopgave van mijn cursus schrijven van de LOI op te sturen. Tevens wilde ik graag meedoen aan de opium verhalen wedstrijd en dat is gelukt, heb hem net opgestuurd! Al zeg ik het zelf maar ben er zeer tevreden mee, niet dat ik denk dat ik win, maar het lijkt me gewoon leuk om aan verschillende wedstrijden mee te doen en je wordt er natuurlijk niet dommer van. Verder wil ik graag wat meer tijd in mijn twee fantasy verhalen steken :thumbsup:

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
13 februari 2011 - 18:41
Tweede week van februari is bijna om. Gaat het goed allemaal? Tevreden over afgelopen week? Ik ben nog aan het klooien met mijn verhaal voor FSB. En daar ga ik verder mee klooien... En wat zijn jullie de komende week van plan?

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
13 februari 2011 - 21:57
Ik ben tevreden. Ik heb op twee weken +- 17.000 woorden geschreven: een gedeelte ruwe tekst, maar het begin van deel 1 van mijn verhaal steekt nu bijna in elkaar. Verder ben ik er in geslaagd om het eerdere verhaal waaraan ik werkte niet éénmaal meer te openen. Ik ben ook wel nieuwsgierig naar anderen hun evaluatie.