Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

ISBN Eigen uitgever worden?

Mijn schoonmoeder gaat een dichtbundel in eigen beheer publiceren. Zij wil dat hij bij voorkeur wel in (evangelische) boekhandels komt te liggen. Een ISBN lijkt dan wel een must, barcode niet echt. Volgens mij heb ik alle topics over een ISBN doorgelezen en ook de site van ISBN. Op die site staat: * Het aanvragen van een uitgeversaanduiding kost € 49,23 exclusief BTW * Het registreren van een ISBN kost € 8,65 exclusief BTW Moet je als je een ISBN aanvraagt altijd een uitgeversaanduiding aanvragen? Ik zou via de site zelf wellicht die vraag kunnen stellen, maar hier hebben meer mensen er waarschijnlijk wat aan. Mocht het antwoord hier wel al ergens staan en heb ik er toch overheen gelezen, verwijs me rustig naar het juiste topic.

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ze wil het in eigen beheer, dat is al een genomen besluit? Er zijn namelijk ook Christelijke uitgeverijen, hoor. Dat weet ik omdat Adrian Plass en Rikkert Zuiderveld lievelingsschrijvers zijn van mij, en ik die alleen in Evangelische Winkels kan kopen. Dit was off-topic inderdaad, waarvoor mijn excuses. Ik deed het omdat ik Trenke's schoonmoeder wilde besparen dat zijzelf anders al die boekwinkels moet benaderen...

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, een ISBN wordt aan een uitgever toegekend, niet aan een schrijver. Er wordt voor de € 49,23 een reeks voor je gereserveerd. De eerste en volgende ISBN aanvragen kosten slechts € 8,65. Slimmer is om een ISBN bij een POD aan te vragen. Dan betaal je maar iets meer dan de € 8,65.De POD is dan de feitelijke uitgever.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Misschien off-topic, maar nu ik hier lees over ISBN schiet me plots weer iets te binnen. Een poosje geleden heb ik me geregistreerd bij Lulu om alle mogelijkheden qua POD en eigen beheer e.d.m. uit te zoeken. Ik vulde netjes enkele velden in, o.m. mijn naam, titel van het boek enz. Plots kreeg ik tot mijn grote verwondering een ISBN naar mijn hoofd geslingerd. Ik vroeg me af of dit een probleem zou kunnen geven indien een reguliere uitgever mijn verhaal zou publiceren. Er is tenslotte al een ISBN-nummer toegekend aan deze titel. Of maak ik me nu teveel zorgen?

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat Simon Corson zegt klopt helemaal. Het is bovendien heel eenvoudig: een formuliertje op de website invullen en klaar. Ik heb mijn boek bij Pumbo laten drukken, ze zijn POD, maar in hun geval niet de feitelijke uitgever. Bij de website van ISBN heb ik mijn eigen naam als uitgever ingevuld en tien nummers gereserveerd. Omdat een e-book een ander ISBN krijgt heb ik dus genoeg voor vijf boeken.

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn boek is wordt ook onder eigen beheer uitgegeven via Jaylen Books. Die begeleiden je van stap tot stap. Je krijgt dan ook een ISBN en een Barcode want ik neem aan dat ze ook landelijk verkrijgbaar wil zijn toch? Dan zou ze een uitgeverij moeten opstarten en een inschrijving vragen bij de KVK. Anders is ze niet te bestellen bij grote online boekhandels. Ik zou gewoon eens contact opnemen met een uitgeverij voor een vrijblijvend gesprek. Ik heb er voor ik ziek werd ook naar gekeken om een uitgeversaanduiding te nemen maar heb toch gekozen voor Jaylen Books. Kost me bijna niks en hun regelen alles. Ze zorgen er zelfs voor dat mijn boek in de boekhandel komt te liggen. Iets waar ik nu geen tijd meer voor heb om dat zelf te regelen. En wat Pumbo volgens mij ook niet deed.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hm, even een beetje off topic, maar toch niet helemaal... Heb eens op de site van Jaylen Books gekeken en als ze beweren de gramatica (met één -m-) van mijn ms te controleren en iets interesant noemen (met één -s-) en zo nog drie schrijffouten op één pagina hebben staan, die ik overigens alleen maar even snel heb gelezen. Dan kijk ik wel even verder. :rolleyes:

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn schoonmoeder is nu voor de zekerheid nog enkele uitgevers aan het benaderen. Ze dacht dat ze ze allemaal al had benaderd, maar dat bleek toch niet het geval te zijn. Uitgeven via een pod is misschien wel goedkoper dan wanneer je zelf uitgever wordt, maar drukken bij een pod is duurder dan bij de drukkerij om de hoek, zeker als je bedenkt dat de boeken dan naar je toe moeten worden gestuurd. Waarschijnlijk is het dan toch beter om "uitgever" te worden.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bij mijn POD betaal ik voor een pocketboek van 180 blz €12,00 per stuk netto. Als ik er 25 of meer bestel krijg ik 49% korting. Bij 100 of meer loopt de korting op tot 56%. De verzendkosten voor 100 stuks bedragen €77,-- , €35,-- voor 25 stuks, € 4,99 voor één exemplaar.