Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor oktober 2010?

Ja, hier is ie weer! Het nieuwe doelentopic: Wat zijn je schrijfdoelen voor oktober (evt. met het oog op een groter jaardoel)? Sta eens stil bij de afgelopen maand (voor septembertopic zie: www.schrijvenonline.org/forum/105762): hoe is het gegaan? Waar ben je blij mee en wat zou je anders aan willen pakken? Probeer je doel(en) zo behapbaar en concreet mogelijk te maken. Verder kun je hier ook je vorderingen bijhouden. Ik herhaal de citaat van augustus omdat hij zo mooi is: 'Great things are not done by impulse, but by a series of small things brought together.' - Vincent van Gogh Geniet van elk stapje dat je zet, veel schrijfplezier! https://mail.google.com/mail/e/364

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn ms afmaken in de volgende versie, en het opsturen naar proeflezers. Is niet zo heel veel werk denk ik :) Een ander ms afmaken en ook opsturen naar (een) proeflezer(s). Dat is wel veel werk :P @Judy, wat zijn jouw doelen?

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik was er nog even over aan het nadenken Waus :) Over september ben ik erg tevreden: - 1e versie ms T&T ligt bij uitgever - ms OS is klaar voor redigeerfase - schrijfstudio gereorganiseerd en opgeknapt - weer begonnen met illustreren Voor oktober: - verder werken aan ms T&T, 12 okt nieuwe versie naar uitgever - ms OS redigeren (in elk geval omzetten in tegenwoordige tijd) en wekelijks afspreken met schrijfpartner zodat we klaar zijn voor onze 3-daagse (her)schrijfmarathon op 20/21/22 okt - schrijfstudio verder opknappen - illustreren (cursussen voor illustratiesoftware in okt/nov/dec helemaal doorwerken, schetsboeken aanleggen, digitale illustratie oefeningen opzetten, evt. een LCD tekentablet aanschaffen) - meedoen met wedstrijd X

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als mijn verhuizing niet teveel tijd kost... Voor oktober: - Hoofdstuk 5 t/m 8 uitwerken van mijn roman - Plot uitwerken - Hoofdstuk 1 herschrijven voor de 4e keer :(

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doelen voor september heb ik op ééntje na gehaald. Mijn oktoberdoelen: - Beslissen met welk ms ik dit jaar beter uit de voeten kan (tussen MG en DJ). - Les 4 van de AVI-cursus doen. - Beginnetje maken aan een gestreept boekje. - Mijn verhalen voor de UA weer herschrijven. Ik denk dat die eerste - zonder ook maar een letter op papier te hoeven zetten - heel veel tijd gaat kosten. Ik ben nou eenmaal een weegschaal... De eerste zit al jaren in mijn hoofd, bij de tweede hergebruik ik het thema van mijn eerste ms ooit en dat thema ligt me na aan het hart.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oktober staat in het teken van schrijven bij mij. Ik wil een ms naar een beoordelingsburo sturen. Een ander wil ik verder uitwerken en ik wil me gaan voorbereiden op Nanowrimo in november. Oh ja, daar zou ik een topic over gaan openen.... Verder wil ik nog een ander ms dat nog niet af is, weer eens uitgebreid gaan lezen en kijken of ik ermee verder kanop dit moment of het nog even laat liggen. Ik heb nog een of andere lezing over het schrijven van boeken waar ik heen ga en waar misschien een workshop op volgt. Ik ga de komende weken ook tijd besteden aan wat ik precies wil qua werk en hoe ik dat ga aanpakken. En dan zijn er nog de teksten van anderen die zijn blijven liggen om een aantal redenen en die ga ik ook onderhanden nemen vanaf volgende week.

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
1. Manuscript 1 opsturen naar uitgeverij(en) 2. Een synopsis maken voor manuscript 2, omdat ik er nu alle kanten mee opzwalk, en eind van de maand op 30.000 woorden komen

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn septemberdoel was: 10K meer dan de 50K die naar de uitgever was gegaan, en dat doel heb ik gehaald (wow). In het overleg met de uitgever hebben we gediscussieerd over een perspectiefkwestie. Daarom wordt mijn oktoberdoel: - perspectiefwisseling verwerken in plotlijn - manuscript herschrijven in nieuwe opzet - doorschrijven met 10K per maand Ben benieuwd hoe ver ik over 29 dagen ben :unibrow:

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gevoelsmatig zeg ik dat september voor mij een 'dooie' maand was. Beetje een dip; onbewust zit ik toch met een half oor te luisteren of er een reactie komt van een van de twee uitgevers waar mijn manuscript nu ligt. Maar nee, ik weet het, dat duurt nog maanden... Maar toch heb ik vandaag met deel twee de eerste 50k woorden op papier gekregen. Na een week stilstand, snotteren, en een hoofd vol prut vandaag eindelijk weer bijna duizend woorden op papier gekregen. Door de dip heenbreken, zal dus het motto zijn, de komende tijd.

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik wil op 1 november vrij kunnen zijn om aan NaNoWriMo mee te doen en daarom moet ik in oktober mijn tweede versie van Middelwoud afmaken en naar de proeflezers sturen. nog circa 4 hoofdstukken te gaan.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Succes met jullie oktoberdoelen. Ik wens jullie veel inspiratie toe. Ik beloof plechtig dat ik deze maand schrijfinspiratie niet zal omzetten in woorden, maar zal bannen uit mijn gedachten. Wel zal ik aerobicslessen uitschrijven en proeflezen voor medesollers. xas.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn oktober doel: twee gedichten schrijven (wat klinkt dat magertjes bij alle bovenstaande doelen) Ik heb mijn september doel (slechts een gedicht schrijven) dan wel niet gehaald, maar er staat nu al wat te pruttelen. Ik moet alleen even met een pen en papier gaan zitten zodat ik iig een begin op papier heb. @sjoogur: vanwaar je schrijfpauze?

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doelen van vorige maand heb ik allemaal gehaald. Voor deze maand wordt het een voortzetting daarvan. Dus verhalen insturen voor de Any Book Award en Fantastels, en misschien al aan een verhaal voor de UA beginnen; en verder gaan met het plannen van mijn NaNo-roman. Op vakantie heb ik twee nieuwe verhalen geschreven, en een derde is bijna af, dus ik wil ook kijken wat ik daarmee kan doen, en ze overtypen (het derde eerst afschrijven) en eventueel beginnen met herschrijven.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doelen; - Artikelen aanbieden aan Kijk, Quest, Bright - Illustratie promoties (http://www.dachtikhetniet.nl/pivot/entry.php?id=2…) de deur uit - Iedere dag minstens een uur schrijven aan één van de langere verhalen uit mijn ideelijst (met kookwekker!) - Ten minste aan één schrijfwedstrijd mee doen. - De Snowflake method bestuderen (http://www.advancedfictionwriting.com/art/snowfla…) En ik hoop natuurlijk dat het helpt als ik ze hier opschrijf!

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doel voor de maand oktober is om mijn ms wat 3 maanden in de kast heeft gelegen door mijn nieuwe baan weer nieuw leven in te blazen. Zal wel beginnen met doorlezen en schrappen van de tekst. Daarna heb ik nog wat geschreven hoofdstukken met de pen liggen en die wil ik in de computer zetten. En als ik dan nog tijd heb weer een stuk verder schrijven. Hoop wel dat ik deze maand in ieder geval alles weer digitaal heb zodat dat gedeelte af is. Kan ik daarna weer strepen en schrijven met de pen.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
In september heb ik meegdaan aan enkele schrijfwedstrijden. Hoe dichter ik bij de deadline kwam, hoe makkelijker ik de woorden op papier kreeg. Toch wil ik liever zonder deadlines schrijven. Mijn doelen: -schrijven voor 3 wedstrijden -een oud verhaal eindelijk eens af gaan schrijven -een boek lezen...

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doelen voor oktober zijn klein: - een opzet maken voor een schrijfwedstrijd. - een nieuw hoofdstuk schrijven aan mijn lange verhaal.

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hee, ik dacht dat ik mijn doelen voor oktober al gepost had, maar blijkbaar niet dus. Voor mij weer het gebruikelijke sonnettenquotum natuurlijk; daarnaast brainstormen over hoe, waar en wanneer mijn verzen onder de mensen te brengen. Mijn techniek verbeteren.

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@sgoojur, je kunt het toch niet tegenhouden :p Oh en mijn schrijfdoel, ik zal weinig puf hebben komende maanden, maar af en toe een kort verhaal en nadenken over verbeteringen aan mijn ms.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn halve oktoberdoel zit er ondertussen op, nog ene gedicht te gaan. @tantebetje: Ik kwam op de wedstrijdpagina een sonnettenwedstrijd tegen waarbij de eerste prijs is dat je dichtbundel wordt uitgegeven/gedrukt. Ik weet niet of je je gedichten het liefst bij een reguliere wedstrijd wilt uitgeven of op een andere manier onder de aandacht wilt brengen, maar wellicht een poging waard.

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@saya: Dank je voor de tip, ik heb hem natuurlijk ook al gezien. Er zijn op het internet een heleboel gedichten te vinden waar 'sonnet' boven staat en die wat mij betreft niet aan de criteria voldoen. Dat mag natuurlijk, het woord 'sonnet' is niet beschermd. Maar goed, ik ga dus niet meedoen aan die wedstrijd, heb ook geen belangstelling voor de prijs. Maar als er andere mensen zijn die wél willen meedoen, laat ze vooral hun sonnetten bij proeflezen zetten. Ik val als een blok voor de aanduiding [sonnet], dus dikke kans dat ik zo'n gedicht van technisch commentaar ga voorzien.

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doelen voor oktober: 1. Ideeën uitwerken voor een schrijfwedstrijd en een eerste versie schrijven. 2. Een prentenboekverhaal schrijven voor een schrijfwedstrijd. 3. Herschrijven van een bepaald verhaal. 4. Versie 1 van mijn Picaverhaal schrijven. Oef, dat is wel veel. :D Succes allemaal deze maand.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De eerste week van oktober zit er bijna op. Hoe ging jullie week? En hoe wil je de komende week ingaan? Twee van mijn doelen zijn gelukt (illustreren en meedoen met een wedstrijd). Voor de komende week wil ik het rustig aan doen: een goede balans vinden tussen schrijven en illustreren, en vooral véél rust nemen. Zien of ik wat verplichtingen kan schrappen.

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doel voor september was om een verhaal net zo lang te herschrijven tot ik er tevreden over was. Dat heeft me twee dingen geleerd: 1) 100% tevreden over mijn eigen werk word ik nooit. 2) Ik plan mijn schrijfsels al zo nauwkeurig en perfectioneer tijdens het schrijven al zo veel, dat enorme herschrijfrondes voor mij niet zo nodig zijn. Ik heb dus een stukje schrijfzelfkennis opgedaan en daar ben ik blij mee. :D Voor oktober wil ik een verhaal afschrijven en aan een volgend beginnen. En dat volgende wil ik voor de verandering eens meer woorden laten bevatten dan 1000. Meer richting novelle.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doelen voor september heb ik op ééntje na gehaald. Mijn oktoberdoelen: - Beslissen met welk ms ik dit jaar beter uit de voeten kan (tussen MG en DJ). Besloten. Ik ga tijdens NaNoWriMo aan MG beginnen met een bijgesteld doel. - Les 4 van de AVI-cursus doen. Gaat hem waarschijnlijk niet helemaal worden. Ik wil voor mezelf alle mogelijke eindopdrachten maken en dan de voor mij moeilijkste opsturen. Maar ze hebben op mijn studie besloten om een tentamen van 10 januari ineens naar voren te halen naar 25 oktober en voor dat vak loop ik erg achter. - Beginnetje maken aan een gestreept boekje. Er staan al tweeduizend woorden. Nu de rest nog. Een beginnetje houdt bij mij namelijk de eerste versie in. - Mijn verhalen voor de UA weer herschrijven. De ene mag nog even wachten, voor de ander heb ik weer een deadline eind okt. Dus dat wordt wel even wat aan doen, maar er is al flink in geschrapt. Nu moet er alleen nog een stuk bij en wat geschaaf op micro-niveau. + Die kinderkookcaféwedstrijd van Ploegsma. Deze komt erbij. Ik wil deze maand de synopsis van deel één (is er al in ruwe opzet), van de serie (wat willen ze daar nou weer in?) en van de hoofdpersonen af hebben. Heb over het schrijfniveau (AVI) naar Ploegsma gemaild, dus aan het daadwerkelijke schrijven kan ik nog niet beginnen.
Het is dus een hoop geklooi hier :P

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Laat ik hier mijn schrijfdoelen maar weer neer zetten, dan houd ik mezelf er tenminste aan. :) Ik wil het manuscript waar ik nu aan werk herschrijven. Dat hoeft nog niet perfect, want het is pas de eerste keer dat ik serieus met herschrijven bezig ben. Het hoeft ook nog niet in oktober af, twee of drie hoofdstukken per week doornemen en verbeteren is voldoende (in het weekend heb ik meer dan genoeg tijd om dit te doen). Verder wil ik de ideeën voor een tweede manuscript uitwerken. Hier wil ik ook binnenkort aan beginnen met schrijven. Ik hoop zo dat het ooit lukt om beide manuscripten uit te geven! Het zal nog wel even duren voordat dat zo ver is...

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doelen van vorige maand heb ik allemaal gehaald. Voor deze maand wordt het een voortzetting daarvan. Dus verhalen insturen voor de Any Book Award en Fantastels, en misschien al aan een verhaal voor de UA beginnen; en verder gaan met het plannen van mijn NaNo-roman. Op vakantie heb ik twee nieuwe verhalen geschreven, en een derde is bijna af, dus ik wil ook kijken wat ik daarmee kan doen, en ze overtypen (het derde eerst afschrijven) en eventueel beginnen met herschrijven.
Fantastels - ik laat de opmerkingen van mijn proeflezer even bezinken. Ondertussen ben ik één van de verhalen die ik op vakantie geschreven heb aan het overtypen en herschrijven. En ik heb beslist één van de verhalen die het niet haalden bij Piet Paaltjens in te sturen als Veteranenverhaal. NaNo - ik heb vorige week, buiten de snowflake method om, een overzichtje gemaakt van alle personages, met namen, leeftijd, afkomst, of ze het verhaal overleven, welke kant ze kiezen in conflictsituaties, en onderlinge relaties. Vanavond ben ik begonnen met stap 6, dus het schrijven van een synopsis van 4 bladzijden. Van de verhalen die ik op vakantie heb geschreven, wil ik het eerste gebruiken voor Fantastels, of als het niet op tijd af is voor de UA. Het tweede is geschikt voor de Brugse Boekhandel Fantasy Award, het derde blijkt wonderwel bij het nieuwe thema voor PF te passen.