Markt voor flash-fiction?

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Markt voor flash-fiction?

Kent iemand tijdschriften/magazines die zeer korte verhalen (hooguit 500 woorden) publiceren?

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Marlies, Ik heb gemerkt dat er in Nederland weinig aandacht is voor zeer korte verhalen. In het Engelstalige gebied is het veel populairder. Ik ben daarom zelf een weblog gestart met Nederlandse en Engelse flashfiction-verhalen. (Zeer korte verhalen) van verhalen van een paar regels tot 500 woorden. www.rammenas.nl Verhalen van verschillende schrijvers en voor alle leeftijden ;-) Het moeten alleen wel echt verhalen zijn, fictie, geen sfeerbeschrijvingen of columns. Het Nederlandse gedeelte is nog erg klein, en heeft ook minder lezers. Maar wat niet is kan nog komen. Het is gewoon een weblog met de bedoeling om het genre te laten zien, om lezers te bereiken en schrijvers kunnen eventueel reclame maken voor hun eigen weblog en/of publicaties. Bij tijdschriften, en ook bij verhalensites worden vaak langere verhalen gevraagd, of een minimumlengte van 500 woorden. Ben zelf ook wel benieuwd of er tijdschriften zijn die interesse hebben in het publiceren van het zeer korte verhaal. groeten, Anneke

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als het verhaal fantastische elementen bevat, kun je het proberen bij Pure Fantasy. Die hebben geen ondergrens. Er heeft al eens een heel kort verhaal (Vergetelheid) van mij in gestaan. Dat was denk ik net iets meer dan 500 woorden, maar ze staan er in ieder geval voor open.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Rammenas: leuke site! Ik heb een paar van de verhalen gelezen en er zitten heel mooie tussen. @Hekate: Dank je. Ik ken PF, maar mijn verhalen bevatten geen fantastische elementen. Ze zijn ook geen SF of horror.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik haal dit topic nog even naar boven. Intussen heb ik een site ontdekt waar ze zeer korte verhalen (fictie en non-fictie) van maximaal (liefst exact!) 120 woorden plaatsen: http://www.120w.nl Een leuke, actieve site.