Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wat is plagiaat

Wat is plagiaat? Is dat een stuk tekst overnemen van een andere schrijver en dan de naam van die schrijver niet noemen? Of is het meer dan alleen het verzwijgen van de schrijver? En als je een stuk test overneemt van een andere schrijver en je noemt de schrijver van welke het is, is dat dan wel geoorloofd ? Om een voorbeeld te geven: Hieronder staat een passage waarin een landschap wordt beschreven. +----------------------------+ bla bla reutel reutel keuvel keuvel enzovoort enzovoort +----------------------------+ Uit: Titel: "Een bestaand boek" Van: Schrijver: "De naam van de Schrijver" (Of je zet een weblink naar dit boek van bijvoorbeeld bol.com of amazon o.i.d.) Als ik nu een vraag wil stellen over de gegeven passage. Bijvoorbeeld: Wat vind je van bovenstaande beschrijving van het landschap? Waarom vind je het goed of niet goed.? Is dit dan plagiaat plegen? Is dit geoorloofd? En zo niet, waarom niet?

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hi Jeri, Heel goede vraag - waar op deze site ook al van alles over te vinden is. Kijk bijvoorbeeld eens hier: http://www.schrijvenonline.org/meestgesteldevrage… of hier: http://www.schrijvenonline.org/forum-onderwerp/831 en hier: http://www.schrijvenonline.org/forum-onderwerp/29… Tik voor andere discussies over dit onderwerp 'plagiaat' in in de zoekfunctie rechts boven aan je scherm. S.G.

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
pla·gi·aat het; het zich toe-eigenen vh geestelijk werk van anderen en het als eigen werk openbaar maken Als je er dus bij zet dat het van iemand anders is, is het geen plagiaat.

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Elk woord is plagiaat. Want elk woord is al geschreven. Je kunt dus alles wel overnemen van iemand anders als je erbij zegt van wie het is.