Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Lichaamstaal

Schrijverke plaatste deze link naar een document met daarop enkele voorbeelden van gebruikte lichaamstaal. Het is duidelijk dat deze lijst verre van compleet is. Schrijverkes (en mijn en die van vele anderen) vraag is: zijn er meer voorbeelden van lichaasmtaal? Daarbij gaat het om gebruikelijke zo niet universele gebaren en bewegingen. Ik zal proberen een lijst per 'categorie' (boosheid, blijdschap, jaloezie etc.) bij te houden.

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik weet niet waarom er nu twee draadjes over dit onderwerp geopend zijn, maar hier is dan nog maar eens mijn berichtje aan Schrijverke: Schrijverke, ik bezit toevallig rissen boeken over het onderwerp, heb het in bepaalde periode nogal bestudeerd. Maar weet je waar je het handigste en meest volledige overzicht vindt? In de spiegel. Stel je voor dat je een bepaalde emotie voelt, neem de houding aan die die emotie het meest versterkt en bestudeer jezelf dan in een passpiegel. Dit is wel een beetje gevaarlijk kunstje dat je leert op die manier trouwens: als je dit een poosje oefent, kun je aan mensen zien hoe ze zich voelen zonder dat ze zich er zelf van bewust zijn. En dan je mond houden natuurlijk wink

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
In eerste instantie wilde ik op deze vraag als antwoord geven: de beste voorbeelden van lichaamstaal vind je op straat. Dat is natuurlijk vrij kort door de bocht, maar het is wel heel leerzaam, net als de spiegel. Ook vind ik real-life programma's erg leerzaam om te zien hoe mensen reageren (Idols - hoe reageren de mensen wanneer ze te horen krijgen als ze niet door zijn? Beauty & de Nerd vind ik ook geweldig en soms erg cliché-bevestigend *lacht een typische nerdlach*)

Lid sinds

18 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
:o Ik sla juist helemaal dicht van de lijst, merk ik. Als ik het op papier zie is mijn hoofd blijkbaar te lui om er een filmpje van te maken, en als ik geen filmpje heb kan ik het niet opschrijven. Interessant om een keer te proberen, maar voor mij niet de juiste aanpak.