Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Opmaak boeken Uitgeverij Augustus Antwerpen - Amsterdam.

Graag kom ik meer te weten over het lettertype, lettergrootte, regelafstand en marges die ik in de boeken van Uitgeverij Augustus tegenkom? Bijvoorbeeld het boek: 'Hoe schrijf ik een biografie'. De betreffende uitgever doet hierover helaas geen boekje open.

En kan iemand mij misschien een verwijzing geven naar nog meer opmaak-technische zaken die op het internet te vinden zijn? 

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

De marges en regelafstand kun je toch gewoon opmeten? En fonts daar kom je ook wel uit, als je wat vergelijkbare fonts ernaast legt. Of vraag het de uitgever zelf.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator

Voor het opmaken van boeken bestaan (typo)grafische opleidingen en opmaakprogramma's - het is een vak. Weten welk font, corps, regelafstand en marges iemand gebruikt, wil niet zeggen dat je dit gemakkelijk kan kopiëren en zelf toepassen; er komt wel meer bij kijken.

Mijn advies zou zijn: zoek iemand die jouw boek netjes in de lay-out kan zetten. Of verdiep je in het vak, zodat je het zelf kunt.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Diana Silver

Dag Diana Silver,

Het opmeten van marges dat is één ding. Ik werk met Adobe Indesign en heb dikwijls contact met een bevriende, ervaren grafisch vormgever. Vergelijkbare fonts ernaast leggen is een tweede. De website 'Whatthefont' wil daar nog weleens bij te hulp schieten, behalve bij de boeken van uitgeverij Augustus.

Uitgeverij Augustus reageert helemaal niet. Ze zijn dat ook niet verplicht maar dat is op zijn zachtst gezegd nogal kinderachtig.

By the way: ik wil graag het boek van a tot z in eigen beheer houden!

Lid sinds

3 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Waarom wil je exact dezelfde opmaak? Is het niet voldoende dat je het als voorbeeld gebruikt en daaruit een eigen ontwerp maakt? 

Overigens geven uitgeverijen soms geen respons omdat ze het te druk hebben met hun dagelijkse werkzaamheden om op dit soort vragen het antwoord te vinden; ze zouden de opmaak na moeten vragen bij de vormgever, die die informatie wellicht niet wil geven of niet langer met de uitgeverij samenwerkt. Dit soort mails worden dus vaak op de lange baan geschoven en vergeten. 

In jouw geval is het echter simpeler: uitgeverij Augusus bestaat niet meer, voor zover ik online kan vinden. Het is in 2012 opgegaan in Atlas Contact. Die oude mailbox zal dus niet meer bekeken worden ;)