Supergoed idee fictieverhaal maar hoe begin ik?!

Lid sinds

1 week 3 dagen

Rol

  • Gewone gebruiker

Supergoed idee fictieverhaal maar hoe begin ik?!

Hallo,

Ik ben Roy en ben 15 jaar oud!

Ik heb dus een heel goed idee voor een boek! Het speelt zich af in de toekomst (ong 20/30 jaar later dan nu) en de technologie is NIET vooruit gegaan! Er is alleen veel te veel afval en schroot, De wereld ligt er vol mee. Mijn hoofpersoon leeft in een grote stad, waarnaast de grootste vuilnisbelt van de wereld ligt. En dus op een doodnormale dag word de halve stad (naast de vuilnisbelt) ontruimd. Iedereen die aan de helft van de stad naast de vuilnisbelt woont moet evacueren. Het leger zet die helft en de vuilnisbelt af, er worden hoge en dikke muren geplaatst en militairen lopen constant om de muren heen om te zorgen dat er niemand in gaat. Ook het luchtruim boven de stad word afgesloten. De overheid zegt dat ze er testen gaan doen met een soort gas die metaal laat verdwijnen, bijna iedereen gelooft behalve mijn hoofdpersoon (Kian). Hij denkt dat ze niet mensen erbuiten willen houden, maar juist iets daarbinnen houden. Hij wil de wereld bewijzen dat er daarbinnen iets is, en wil weten wat daarbinnen echt gebeurd. Hij en zijn vrienden beleven wilde avonturen en komen als enige ‘normale’ mensen het verboden gebied in en geloven hun ogen niet met wat ze zien. Erin komen was niet zo'n probleem. Het probleem is er weer uit komen, niet alleen het leger en de politie zou achter ze aankomen… maar ook hetgeen wat ze daarbinnen vinden! Het is aan hun de wereld in te lichten over de rampen die zullen volgen, en iedereen hun vondsten te laten zien!

 

 

Dat is zegmaar mijn idee, maar ik weet dus niet hoe ik moet beginnen aan een boek, als ik het begin heb gaat alles vanzelf. Dus kan iemand helpen? En niet mijn idee stelen :(

 

Ik was geinspireerd door een liedje (Scrap Attack van Headhunterz) en het idee is dus dat daarbinnen monsters zijn van schroot die de wereld willen overnemen, ze zijn levend geworden door een lekkend vat waarin radioactief spul zat. En zo kwamen ze tot leven, ze voeden zich op schroot! Als iemand kan helpen, hartelijk bedankt!

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag Roy,

Ik neem even aan dat Kian in het vuilnisbelt-deel van de stad woonde voordat alles daar misging? Begin dan met hoe hij van school naar huis fietst met zijn vrienden, en wanneer hij de hoek van zijn straat om gaat, komen vanuit de andere richting de tanks aanrijden, en soldaten die iedereen uit hun huizen jagen - ?

Niemand gaat je verhaal stelen hoor, de schrijvers hier verzinnen liever hun eigen geweldige ideeën. En al jatte iemand een deel van jouw idee, dan zou het daarna toch zo anders worden dat het niet meer op jouw idee lijkt. Net zoals jij Scrap Attack luisterde, overnam, en er iets anders van maakte.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator

Eerst is het handig om te weten wie Kian is: hoe oud is hij, woont hij bij zijn ouders, hoe goed doet hij het op school, heeft hij bepaalde hobby's die passen bij zijn onderzoeksdrang, et cetera. Misschien is hij volwassen en werkt? Wat voor werk doet hij?

Misschien heb je dat alles al in je hoofd. Zo niet, maak dan een profiel van Kian. Dat is belangrijk, want hij moet een heel boek lang het verhaal dragen en daar moet zijn persoonlijkheid bij passen.

Als je Kian helemaal kent, zet hem dan gewoon in een positie: op een bepaald moment op een bepaalde plaats. Waar zou dat kunnen zijn?

Laat hem daar op dat moment iets doen en ondertussen bijvoorbeeld iets ruiken, zoals gas. Of horen, zoals geluiden van het bouwen van de muur. Of zien, de gewapende militairen. Daar voelt iemand iets bij. Gebruik dus Kians zintuigen.

Zoiets kan een eerste begin zijn. Als je dat hebt geschreven, zou je die begintekst op Proeflezen kunnen plaatsen, dan kunnen wij ernaar kijken en concrete tips geven die helpen om je tekst - als dat nodig is - beter te maken.

Als je dan een keer begonnen bent, kun je waarschijnlijk niet meer stoppen ...

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Roytjee schreef; Ik ben Roy en ben 15 jaar oud!

Hoi Roy, inderdaad een supergoed idee voor een fictieverhaal! 

Je zou kunnen beginnen met:

"Ik ben Kian, zoon van Radar, de laatste schroothandelaar van Rotterdam en ben 15 jaar oud!"    

Lid sinds

1 week 3 dagen

Rol

  • Gewone gebruiker

Bedankt voor de reacties, ik ga beginnen met een profiel van Kian te maken. Daarna werk ik het uit toen een begin en zet ik het in proeflezen voor feedback, ik ga gelijk aan de slag!

Hartelijk bedankt

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Ben vooral ook niet bang om dingen gewoonweg uit te proberen, en te zien wat voor jou wel of juist niet werkt.

Wat voor de ene schrijver heel goed werkt, werkt voor de andere juist totaal niet.
Een van de bekendste verschillen in schrijfwijze zit in de voorbereiding: sommige schrijvers werken vooraf tot in detail uit wat er allemaal gaat gebeuren in het verhaal. De setting, personages, plottwists, alles wordt uitgewerkt.
Andere schrijvers beginnen juist meteen met schrijven en merken gaandeweg wel waar het verhaal nou eigenlijk precies heen gaat.
Weer anderen (waaronder ikzelf) zitten daar een beetje tussenin.
Er is in dit geval dan ook geen goed of fout, het is puur een kwestie van wat voor jóú werkt.

Succes en vooral: veel plezier!