Lid sinds

3 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Kinderboek, hoe?

Beste allemaal,

Recent heb ik een project afgerond en nu eindelijk ruimte voor iets nieuws, ik wil een kinderboek gaan schrijven. Ik wil ook zelf gaan illustreren. Aan het concept gaat het niet liggen, wel aan de uitvoering. Ik ben voorzien van een iPad en een apple pencil waar ik mee kan illustreren. Maar in welk programma stel je zo'n boek samen? Ik wil zo min mogelijk (betaalde) hulp van andere, hooguit een redacteur die aan het einde van het proces met me mee kan kijken. Wie o wie weet hier iets van? Alvast bedankt!

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

De leukste peuterboeken vind ik altijd die waarin illustraties in analoge vorm zijn gemaakt. Knip-en-plaksels, of plaatjes waarin stofjes verwerkt zijn, of gaten, texturen... Of als je toch liever voor gewone tekeningen gaat, heb je overwogen die in potlood of aquarel te maken en dan in te scannen?

Anders kan ik je wel software en tablet aanraden, ik teken zelf ook digitaal. Zulke dingen hoeven geen kapitaal te kosten, maar een beetje budget moet je wel in investeren, vermoed ik. Ik heb mijn tekentablet (nieuw) gekocht voor 50 euro destijds, en voor de software die ik gebruik heb ik ook betaald. Er bestaat wel gratis tekensoftware (zoals Sketchbook) maar als ik er zo snel even wat tutorials van kijk ziet het er erg gelimiteerd en gebruiksonvriendelijk uit. Zou het een probleem voor je zijn om er een aantal tientjes in te steken, als dat je goed op weg helpt?

Of was je echt alleen op zoek naar software om tekst+tekeningen in te combineren? Daarvoor zou ik denk ik Inkscape gebruiken. Dat is gratis en laat je verschillende objecten (zoals stukken tekst, of plaatjes) arrangeren en in allerlei file formats opslaan. Het is wel meer gemaakt voor tekst dan voor plaatjes, dus ik ga nog even nadenken of ik iets weet dat meer vrijheid geeft om teksten mee te bewerken - en er dan plaatjes aan toe te voegen. Misschien Windows Published - hoewel ik daar zelf geen ervaring mee heb.

Lid sinds

3 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Bedankt voor je reactie!

Ik ga voor het digitaal illustreren. Ik heb toevallig een Wacom tekentablet uitgeprobeerd, maar dat vond ik helemaal niks. Ik vond het niet fijn om te tekenen en dat vervolgens op een ander scherm te zien. 

Ivm mijn stage in een tatoeage shop heb ik toen een iPad met een apple pencil gekocht, en voor mijn ontwerpen gebruik ik nu procreate. Een tablet heb ik dus al, alleen de software nog niet. Ik zou met procreate misschien wel de illustraties kunnen maken, maar dat zou dan per 'A4' moeten en kan ik niet in boekvorm bekijken. Ik zou het geen probleem vinden om een aantal tientjes in een programma steken, als ik dan een fijn programma heb om mee te werken.

Het belangrijkste wat ik zoek is dus software om tekst+tekeningen samen te brengen. En het liefst een programma wat ik op de iPad kan gebruiken, aangezien ik daarop ook mijn tekeningen wil maken :). 

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator

Misschien kun je ook eens je licht opsteken op fora waar men tips over illustraties deelt, voor zover je dat nog niet gedaan hebt?

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Misschien mosterd na de maatlijd, (omdat je er al uit bent, maar toch ;-). Met procreate kun je veel meer dan je denkt. Alle formaten zijn mogelijk en je kunt alles opslaan in diverse extensies (weet niet zeker of je het zo noemt) maar bijvoorbeeld pdf, jpg enz. enz. Zelf maak ik mijn illustraties met de hand en bewerk ze na met procreate.