Manuscript vraag

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Manuscript vraag

Ik ben mijn manuscript in A5 formaat aan het typen, maar ik denk niet dat de bedoeling is dat de uitgever het in dit formaat krijgt. Hoe moet een munuscript eruit zien? Kan iemand deze vraag alsjeblieft beantwoorden?

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
Je kunt op de site van de betreffende uitgever lezen hoe deze graag manuscripten ontvangt. N.B. Topic verplaatst naar Opmaak en computerzaken

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Standaard vragen ze is mijn ervaring A4 formaat met 1.5 interlinie, maar zoals Thérèse stelt is het een goed idee op de site van de uitgeverij op zoek te gaan (meestal ergens bij contact) naar een puntje manuscript (inleveren) en dan braaf te doen he zij het willen ontvangen ;)

Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Als je een idee hebt van naar welke uitgeverij je het wil sturen, kun je vaak op hun site kijken inderdaad. Daarin staat het vaak duidelijk vermeld, ook op welke manier het verzonden moet worden (uitgeprint of via de mail) en welke hoeveelheid (het gehele manuscript of alleen enkele hoofdstukken). Het is dus afhankelijk van welke uitgeverij jij kiest. Tip hierover, kijk in de boekenkast, kijk naar het genre waar jou verhaal in past en baseer op deze beide gegevens welke uitgeverijen geschikt zijn voor je manuscript. Als je het verstuurd hebt, heb je wel vaak een wachttijd van enkele maanden.