Voice Recorder

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Voice Recorder

Beste, Zijn er nog meer schrijvers die hun verhaal opnemen met een voice recorder? En hoe werk je het daarna uit? Tikken, tikken, tikken :(, met speciale software, of krijgt de buurjongen een dollar :) ?

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik doe daar niet aan, puur om het feit dat ik bijna altijd met muziek aan schrijf, en mijn buurjongen aangezien hij in Nederland woont waarschijnlijk weinig interesse in een dollar heeft.

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Geen voice recorder. Gewoon met pen en papier en daarna inderdaad ook tikken, tikken, tikken. Ik heb geen buurjongen. Wel buurmannen, maar ik denk dat die ook niet voor een dollar aan de slag gaan. :D

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb wel een buurman en die zou me ook best uit de voeten willen helpen, maar volgens mij heeft hij niet zo veel verstand van computers. Laatst vroeg hij aan me of ik wist wat wifi was en of ik het had en of hij er dan gebruik van mocht maken. Mijn antwoord was dat ik het soms had, dat het er maar net aan lag wat voor weer het was, en uit welke richting het waaide; bij een westenwind had ik haast geen bereik. Daar nam hij genoegen mee. Het antwoord op je vraag. Er bestaat zoiets als speech recognition software. Ik ken een fabrikant genaamd Dragon, maar die software is wat uitgebreider dan alleen dicteren. Vandaar dat het ook vrij prijzig is. Zelf gebruik ik het niet, dus kan ik je ook niet vertellen of het werkt.

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als app op je smartphone is Dragon wel handig. Er is ook een gratis versie. Je kunt bijvoorbeeld ideeën inspreken om die later uit te werken.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Maar geen dicteerfunctie in de gratis app? Daar ging het uiteindelijk wel om. Als je je smartphone als voicerecorder gebruikt, en je moet het later alsnog handmatig overtypen op je laptop, kun je net zo goed de recorder gebruiken die standaard op je smartphone zit.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik schrijf gewoon mijn verhaal op papier, wat ik vervolgens overtik. Geen voicerecorder voor mij dus. Wel heb ik er een gebruikt voor mijn afstudeerscriptie. Ik heb verschillende therapeuten moeten interviewen e.d. Maar de informatie die ik uiteindelijk verkregen heb, heb ik gewoon handmatig over getypt. Vooral ook omdat men tijdens het spreken, veel ruis spreekt (eehhh, tsja, nou, hmmm, urhm, enz). Maar, dit was met interviews, ik weet hoe het werkt als je zelf gewoon je verhaal verteld. Dat laatste zou voor mij ook niet werken. Ik merk nu dat wanneer ik het schrijf, dat ik de zinnen aanpas. Mijn notitieboekje staan dan ook vaak vol met doorgestreepte woorden en zinnen. Wanneer ik het zou vertellen, dan zou ik waarschijnlijk hetzelfde doen, waardoor ik ook heel veel ruis krijg. Denk ik.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als ik een voicerecorder gebruik laat ik het via Dragon Naturally Speaking omzetten in geschreven tekst. dat gaat alleen maar met speciale recorders overigens. Meestal zet ik het gelijk via "draakje" op de computer. Of een zaak van tikken en tikken:) Succes