Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Indeling verhaal hoofdstukken of sterretjes

Ik ben nu met een verhaal bezig dat ik in verschillende delen schrijf (de delen horen bij elkaar en staan in 1 boek, het zijn dus geen meerdere boeken). Het eerste deel is inmiddels geschreven en ingedeeld in 12 hoofdstukken. De hoofdstukken zijn vrij kort, allemaal rond de 1000 woorden en in totaal bestaat dit deel uit 13.600 woorden. Het eerste deel speelt zich voornamelijk op school af en gaat om de intro van de personages, in het tweede deel is de hoofdpersonage opgesloten en speelt alles in haar kamer af. Omdat het voor mij een echt ander deel is, vind ik dat ze niet achter elkaar kunnen door gewoon met alleen hoofdstukken verder te gaan en geen delen maken en daar is dan mijn vraag. Hoe kun je het beste een verhaal opmaken wat uit delen bestaat? Je begint met deel 1, hoofdstukken 1 t/m 12, deel 2 en verdergaan met hoofdstuk 13 of begint je bij deel 2 dan weer met een nieuwe hoofdstuk 1 of andere optie gebruik maken van sterretjes i.p.v hoofdstuk nummering?

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Gezien de bescheiden lengte zou ik eerder kiezen voor een onderverdeling in: *hoofdstukkken *subhoofdstukken Maar delen, onderverdeeld in hoofdstukken, kan ook. Het is gebruikelijk om de teller weer op nul te zetten als er een nieuw hoofdstuk/deel begint. (Overigens heeft de uitgever in dit soort kwesties erg veel invloed.) Voorbeeld: Eline Vere (Couperus): Hoofdstuk I I: Men verdrong zich in de, II: Marie, nog evenals Lilie niet gedrapeerd, III: Glimlachend en beleefd, IV: Na de derde herhaling van de droom V: Mevrouw Verstraeten was naast haar nicht, VI: Er klonk een belletje; VII: Hoewel men het de artisten aanzag, Hoofdstuk II I: Om halfdrie keerden de Van Raats II: In de gang kreeg Eline het onbewuste Een lang werk kan uit de volgende steeds kleinere delen bestaan: *boeken *delen *hoofdstukken *subhoofdstukken Oorlog en vrede is onderverdeeld in delen, hoofdstukken (van ongeveer 100 pagina's), en subhoofdstukken. vriendelijke groeten, A.Kroeze

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn huidige ms'en bestaan uit Delen. Ik nummer de hoofdstukken gewoon door. Je kunt word automatisch laten nummeren. Als je een volgend deel een nieuwe sectie maakt, kun je hetzij opnieuw beginnen, hetzij doorgaan met nummeren (een vinkje in de sectie-opmaak). Ter info: ik gebruik de nummering vooral om voor mezelf structuur te hebben. Je kunt als je klaar bent altijd de nummering veranderen of geheel verwijderen.

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het boek De engelenmaker van Stefan Brijs bestaat ook uit drie delen. In het eerste deel worden de hoofdstukken genummerd. In het tweede deel worden de verschillende 'hoofdstukken' van elkaar gescheiden door middel van sterretjes. In het derde deel worden de hoofdstukken weer genummerd. Wanneer er een nieuw deel begint wordt dit vermeld op een verder lege bladzijde.