Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

probleem met open office.

Hallo allemaal, Ik was van de week bezig met het nakijken van mijn manuscript toen me al opviel dat er ineens witregels stonden waar ik die helemaal niet geplaatst had. Ontzettend veel tijd eraan besteed om alles weer netjes neer te zetten, document opgeslagen en in de veronderstelling dat het goed was. Echter zag ik net dat er alweer her en der witregels zijn verschenen. Weet iemand wat daar de oorzaak van kan zijn? Groetjes

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat formaat sla je je tekst in op? Ik heb OO zelf standaard ingesteld op MS Office compatible, en daar heb ik nooit opmaakproblemen mee. Het is sowieso een goed idee om dit standaard zo in te stellen, aangezien redacteuren altijd wel Word kunnen lezen maar niet altijd OO.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Kan het zijn dat je in de stijldefinitie een afstand voor/na de paragraaf hebt gedefinieerd? Het lijkt dan een witregel, maar is het feitelijk niet. Als OO staat ingesteld om de stijlen te overschrijven naar de gedefinieerde stijl kun je wijzigen tot je een ons weegt. Dit probleem kan zich overigens ook in Word manifesteren. Remedie is de stijl correct te definiëren en het vinkje "automatisch de stijldefinitie aanpassen" (o.i.d. - ik ken het exacte commando niet) uitschakelen.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
- Misschien wat laat - maar zoals Leonardo Pisano al zei, is de kans groot dat het te maken heeft met de regelafstand. Vooral met open office kan deze nog wat verspringen. Daarnaast ; Heb je toevallig gewerkt vanuit een andere computer aan het bestand? Misschien ook via Microsoft Word/Andere versie van Open Office? Dat kan namelijk ook nog wel eens voor problemen zorgen.