Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Welke software en accessoires gebruik je bij het schrijven?

6 november 2011 - 16:21
PC-stuff, wat is dat? Zie ik de oudere generatie zichzelf al afvragen. Dat is welke programma's, browsers en schrijfsoftware je gebruikt. Mijn lijstje is: -Opera, browser -FotoSketcher, voor omzetten foto's in tekeningen (aanbeveling voor jeugdboeken als je een getekende kaft wil maar een tekenaar te duur vindt.) -yWriter en word, natuurlijk voor het schrijven.

6 november 2011 - 17:37
Hoe oud moet je zijn voor de oudere generatie? Als die bejaarden met hun rollator dit forum hebben kunnen vinden, zullen ze ook wel een PC hebben. Voor wat betreft het schrijven is daarvoor al een onderwerp aangemaakt. Iets als "welke schrijfsoftware gebruik je?" Omdat je vraag iets breder is: - Ik werk privé op een Mac, daarom is mijn software afwijkend van de standaard. - Om te schrijven gebruik ik AppleWorks. Bij inzendingen voor wedstrijden kan ik het met pijn in mijn hart opslaan als een .doc bestand. - Op mijn werk moet ik Microsoft-producten gebruiken. Word dus om te schrijven (versie 2010, breek me de bek niet open over de problemen als je kunt lezen en schrijven met versie 2003 en ouder). Maar ik gebruik ook AuhtorIT, schrijfsoftware die helaas te duur is voor privé-gebruik. - Om Microsoft-Word documenten te openen gebruik ik veelal Open Office - Mijn standaard browser is Safari, en als dat niet compatible is, dan gebruik ik FireFox. Als het dan nog niet lukt, wil ik Opera wel proberen, maar over het algemeen vraag ik me af waarom in een internet-pagina wil zien als de maker de moeite niet neemt om compatible te zijn. - Ik was een enthousiast gebruiker van ColorIT!, maar moest noodgedwongen overstappen naar Corel Painter Essentials. Voor bestanden die minder compatible zijn gebruik ik ook wel GIMP. - Voor film gebruik ik iMovie HD (de oude versie) en voor muziek Garageband.

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
6 november 2011 - 20:48
Goh Schli, dat je tussen al die frustraties nog tijd vindt om te schrijven en te reageren op dit forum! Ongelooflijk! Wat ben jij multidigitaal! Bobcat... })

Lid sinds

20 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
  • Administratie
  • Beheerder
7 november 2011 - 8:29
Ik heb het topic verplaatst en hernoemd. Dit topic is dus strikt bedoeld om de computerzaken te noemen die je bij het schrijven gebruikt. Als dat niet gebeurt gaat dit topic dicht. En het liefst heb ik iets meer dan een opsomming. Waarom gebruik je precies dat programma? Of die printer?

Lid sinds

18 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
7 november 2011 - 9:26
Ooit gebruikte ik MS-Dos, waar ik altijd de insert-knop aanhad. Nu snap ik niet meer wat ik daar fijn aan vond haha. Toen ging mijn computer de deur uit en kwam er een 'nieuwe' (andere oude van mijn ouders) waar Word 2000 opstond, wat ik nog steeds gebruik, ook al is die computer allang de deur uit :) ik vind het een superfijn programma, ik ken er bijna alles, en zolang het blijft werken onder Windows 7, 8, en wat er allemaal nog maar aan zit te komen, blijf ik het gebruiken. Daarnaast heb ik wel Word 2010, eigenlijk alleen om .docx-bestanden van anderen te openen :)

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 november 2011 - 12:38
Ik gebruik Word 2003, en open docx-bestanden met behulp van een geïnstalleerd conversie-programma van de Windows-site. Ik krijg echter steeds meer docx-bestanden en ook al kan ik ze niet alleen openen maar ook weer opslaan als docx, het is toch lastig. Ik overweeg dus om binnenkort over te stappen op Word 2010. Verder gebruik ik PhraseExpress. Dat vind ik echt een superprogramma. Ik gebruik het vooral veel voor autocorrectie-items. Verschil met 'gewone' autocorrectie is dat het in alle (echt alle!) programma's werkt. Ik heb de betaalversie waarmee ongelooflijk veel mogelijk is, zoals het via autocorrectie doorvoeren van bepaalde opmaak, tabellen enz. In Phrase Express kunnen ook macro's aangemaakt worden, trouwens. Om bestanden terug te vinden, of te zoeken op woorden gebruik ik Copernic Desktop Search. Het programma is niet helemaal naar mijn zin. Eerder gebruikte ik X1, maar dat programma gaf (ook na herinstallatie) herhaaldelijk problemen bij afsluiten van de computer. Voor tips over een goed zoekprogramma houd ik me aanbevolen, maar misschien moet ik overstappen van de gratis versie naar de betaalversie. Ik wil graag kunnen zoeken in specifieke mappen en dat kan ik nu niet.

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 november 2011 - 13:45
Ik werk met het schrijversprogramma PageFour. Goedkoop (een paar tientjes), heel simpel om mee te werken, en superhandig: - het opent altijd automatisch in het document waar je vorige x gestopt bent - het slaat automatisch alles op (hoef je dus nooit meer zelf te doen) - in een linkerkolom staan overzichtelijk al je projectmappen en documenten, die je makkelijk aan kunt klikken als je even in iets anders wil werken (je hoeft dus niet telkens via het menu allerlei mappen te doorzoeken/openen). - backups maken is een eitje: je klikt op 'Export Notebooks' en de gewenste backupmodule, en hij maakt van AL je PageFour documenten een backup. Dit duurt maar een paar seconden. - onscreen wordcount (moet je alleen telkens even verversen, hoop dat ze dat nog aanpassen) - je kan verschillende woordenboeken importeren voor spellingscontrole Ik heb ook andere schrijfprogramma's uitgeprobeerd (yWriter, Scrivener), maar niets kan tippen aan de gebruiksvriendelijkheid van PageFour (ook al ziet het programma er qua opmaak helaas niet zo gelikt uit als andere schrijversprogramma's). Voor opmaak, manuscripten uitprinten, omzet naar .doc of PDF (PageFour slaat op als RTF, een universele bestandsindeling dat door alle programma's geopend kan worden) e.d. werk ik in OpenOffice (een fijn gratis tekstverwerkingsprogramma, dat op Word lijkt), dat vind ik daarvoor weer wat handiger. Er komt een nieuwe versie van PageFour, en dan hoop ik dat ze wat verbeteringen hebben doorgevoerd zodat het programma helemaal 'perfect' is.

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 november 2011 - 13:42
En dit is geen software, maar hardware (maar wel superfijn voor het schrijven!): Zalman notebook cooler (ZM-NC1000) De cooler zet mijn laptop een beetje schuin (werkt een stúk comfortabeler) en houdt mijn laptop koel, vooral in de zomer. Heb nl. al een paar x gehad dat mijn laptop uitviel door de hitte of dat het te heet werd onder mijn polsen. Door het koelen schijnt de levensduur van je laptop ook verlengd te worden. Logitech draadloze lasermuis (M505) Ik kreeg, vermoedelijk door de touchpad, last van mijn duimgewricht. De lasermuis werkt stukken ergonomischer. Doet het perfect soepel (geen muismat nodig), de dongel (zendertje om in je usb poort te steken) is plat en piepklein, en het scrollwiel (zelf in te stellen op snelheid) is superhandig: ik kan heel snel door al mijn geschreven teksten scrollen.

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
7 november 2011 - 21:38
Windows 2007. Het perfecte programma om in te schrijven, vindt deze Bobcat tenminste. Eenmaal het gewenste formaat ingesteld kan het direct naar de uitgever. Spellingscontrole van Windows moet je een beetje met een korreltje zout nemen. Het Witte Boekje wat bij mij simultaan meedraait vanaf de CD behoudt mij voor de hele ernstige spellingsfouten. Meestal tenminste, maar soms ook weer niet, vandaar mijn onderschrift. Maar daar heb ik weer een paar geweldige correctrises voor. Ook dit is verkeerd geschreven! En dit ziet de de CD prog dan niet! Zij halen deze dingen eruit voor mj. Als je in de schrijversflow zit dan let je niet op schrijfvouten, dan ga je gewoon door! Menselijk inzicht en computerperfectie vullen elkaar dan aan. Daarnaast wijst de uitgever je er nog eens op dat in die en die regel een enorme spellingsfout zit. Geen enkel computer programma die met tekst omgaat is perfekt! Het zal altijd mensenwerk blijven. Dan nog vallen sommige gedrukte fouten de lezers op. Perfektie bestaat gewoon niet! Ook in de boeken van bv Stephen King staan schrijffouten! Notabene terwijl er een hele redactionele groep er juist voor ingesteld is om dit te voorkomen! Bobcat

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 november 2011 - 22:53
Word 2007, en verder alleen sites. bv. woordenboeken, synoniemen, wikipedia (en sites om wikipedia te controleren) en natuurlijk schrijvenonline.org ;]

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
13 november 2011 - 16:10
Ik gebruik iDailyDiary. Een makkelijk, goedkoop programma waar net als bij PageFour je schrijfself om de minuut (als ik mij niet vergis) op wordt geslagen. Het nadeel is wel dat je het programma moet kopen als je spellingscontrole wilt gebruiken en het programma telt het aantal woorden niet. Ik heb nooit ergens anders geschreven dus ik heb niet zoveel last van deze twee laatste punten.

Lid sinds

13 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
17 november 2011 - 23:16
Ik heb een laptop, een Dell dus dat is altijd lekker schelden, met MS Vista. Als tekstverwerker gebruik ik Open Office. Maar ik heb ook wel documenten online staan bij Google Documenten, https://docs.google.com/. Ik denk dat dat de toekomst is, met documenten in de cloud. Wel vraag ik me af hoe dat juridisch zit met eigendom enzo en back-ups, al denk ik dat het auteursrecht altijd wel bij de maker zal liggen. Maar ik heb de voorwaarde niet zo heel goed gelezen, Google zal ongetwijfeld in de tekst wroeten om daarbij zo goed mogelijk passende advertenties te zoeken. Verder heb ik ooit gebruik gemaakt van Lomchari. Gratis Nederlandse schrijvers software, voor mij wekte het niet, misschien had ik er meer tijd in moeten stoppen. De meeste tekstverwerkers hebben tegenwoordig wel een reservekopie herstel functie die je kan instellen om de zoveel minuten. En zelfs in mijn browser, FireFox, zit tegenwoordig een spellingscontrole, die automatisch de woorden onderstreept als ik ze fout in typ. Bijna elke tekstverwerker heeft tegenwoordig ook een woorden tel functie. Voor plaatjes bewerken gebruik ik nu Paint.NET, daarvoor gebruikte ik The Gimp, maar die vond ik moeilijker.. Tja, en heel heel vroeger gebruikte ik gewoon pen en papier, een schrijfmachine, een commodore 64, een amiga en daarna moest ik helaas terug vallen op ms-dos, maar nu gaat het wel weer tegenwoordig met windows, maar Linux met grafische interface wil ik toch ook nog is proberen. O, ja back-ups maak ik op verschillende computers hier in ons thuis netwerk, een externe harde schrijf en vooral ook vaak op usb sticks waar steeds meer op kan. Dat is het.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
26 januari 2012 - 16:15
Leuk topic. Ik had 't nog niet eerder gezien. Ik schrijf op een laptop en op een pc. De laptop gebruikte ik voor in de woonkamer en voor onderweg. De programma's daarop waren Windows Vista (vond ik prettiger werken dan de XP-versie), MS Office 2007 (werd er bijgeleverd), Adobe Acrobat (voor de .pdf'jes) en yWriter 5, die het schrijven voor mij overzichtelijk hield. Helaas is de accu twee weken geleden kapot gegaan na 4,5 jaar trouwe dienst. Dus nu even sparen voor een nieuwe laptop of notebook. Op mijn kantoor heb ik een customized HP Pavillion Elite staan. Naast schrijven hou ik ook van filmpjes bewerken en maken. Ik wilde daarom een pc hebben die jaren meegaat en die ook in staat is om meerdere zware programma's tegelijkertijd te draaien. Op deze pc maak ik gebruik van de volgende programma's: - Windows 7 (werkt nog fijner dan Vista, alleen iets vinden in de vernieuwde interface van het configuratiescherm is soms een hele opgave); - MS Office 2007 - blijf ik de fijnste versie vinden tot nu toe; - Adobe Acrobat - voor de .pfd'jes; - yWriter 5 - mijn favoriete schrijfsoftware, ideaal programma wat voor mij alles overzichtelijk houdt; - Campaign Cartographer - voor het maken van kaarten voor mijn fantasyverhalen. Ik kan absoluut niet goed tekenen en met dit programma wordt zelfs mijn gekrabbel nog mooi; - Photoshop - voor het bewerken van foto's die passen bij mijn verhalen. Omdat er zo veel mogelijkheden in zitten, vind ik dit stukken prettiger werken dan een programma als Paint; - VLC mediaplayer - voor het afspelen van mijn achtergrondmuziek tijdens het schrijven. Loopt minder vaak vast dan iTunes en heeft een kortere opstarttijd. Overigens ook een goed programma om films mee af te spelen; - Indesign - voor het maken van een cover. Veel mee gewerkt, zo wel voor privégebruik als voor studie en werk. Daarom werk ik het liefst met dit opmaakprogramma; - Dropbox - mocht ik op een pc of laptop werken van een ander, dan kan ik zo bij mijn schrijfsels. Voordeel is dat het programma niet veel ruimte inneemt en je gratis tot 2gb in je map kan plaatsen. Nadeel is dat het uploaden van nieuwe bestanden lang duurt; - Cute FTP Pro - programma dat mijn bestanden op de server van mijn website zet. Op de website staat mijn database met artikelen, links en researchgegevens voor mijn verhalen. Deze werd me aangeraden door een vriend en het werkt prima. Is overzichtelijk en ook voor een leek te snappen; - Dreamweaver - voor het onderhouden van de websites en het creëren van nieuwe pagina's voor mijn schrijfdatabase. Was het eerste programma waar ik mee leerde om websites te bouwen. Vind het daarom prettiger en makkelijker werken dan andere programma's; - de internetbrowsers van Google Chrome, Internet Explorer en Safari. Het liefst werk ik met Chrome omdat die overzichtelijker is, veelal een korte laadtijd heeft, en geen foutmeldingen/pop-ups geeft (zoals IE). Maar met name verouderde websites zijn nog ingesteld op Chrome. Dus gebruik ik IE als back-up browser. Safari gebruik ik alleen voor noodgevallen. Uiteraard staan in de browsers meerdere bladwijzers met links naar verschillende schrijf- en taalsites. Verder heb ik meerdere externe harde schrijven en usb sticks voor het maken van back-ups. En een gaming muis vanwege de extra knopjes (scheelt weer toetsaanslagen op het toetsenbord), en omdat'ie gevormd is naar mijn hand en dus minder snel rsi-klachten geeft.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
4 juni 2012 - 16:15
Voor ons boek gebruikten we naast Word (natuurlijk), Adobe InDesign voor de opmaak, Photoshop en Corell Painter om de handgetekende illustraties verder te bewerken. Adobe Illustrator voor logo-ontwerp.

Raj

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
4 juli 2012 - 21:32
Software: -Open Office Writer voor het manuscript. -Google Chrome voor o.a. dit forum en alle zin en onzin die ik tegenkom als ik bepaalde informatie nodig heb. -Windows Media player en de nodige liedjes voor een gezonde dosis inspiratie. Accesoires: -Laptop -Hongerige muis (verbruikt meer batterijen dan een muis kaas kan eten) -Rustige ruimte -Een Parasol voor buiten

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
15 September 2012 - 18:48
Ik gebruik Mijn notebook. Mijn notebook heeft een klein scherm, maar eigenlijk vind ik dat wel fijn, omdat ik terwijl ik type alleen de tekst zie waar ik op dat moment mee bezig ben. Word vind ik vervelend werken en zit ook niet geïnstalleerd op mijn notebook. Na een paar keer een gratis versie gedownload te hebben was ik het zat en gebruik nu google drive> google docs. De drive kan ik ook op andere locaties openen, erg handig. Google docs slaat helaas niet op in word format. Dus als ik iets moet aanleveren in word format type ik alles in google docs, maak er een pdf van met Nitro pdf reader en converteer het dan online naar word via een gratis website. Niet echt de handigste formule, maar ik heb begrepen dat Google binnenkort de documenten feature gaat uitbreiden. voor de roman waar ik op aan het zwoegen ben gebruik ik sinds kort YWriter5, een programma waarvoor ik de link hier op SOL vond. De software is gratis, werkt oa met een hoodstukverdeler en je kunt je hoofdpersonen opslaan met een korte beschrijving en zelfs een foto. Het gebruik is even wennen. Tot nu toe bevalt het, maar ik gebruik het nog niet zo lang. Voor mijn werk reis ik veel met het openbaar vervoer. tijdens het wachten en het reizen type ik vaak stukjes op mijn telefoon. Zo heb ik al menige haltestop gemist trouwens! Voor het typen op mijn eigenlijk te kleine HTC gebruik ik een gratis app, Note everything. Voor mijn blog gebruik ik blogger en de app heb ik ook op mijn telefoon. Als ik een blog via de app heb geplaatst, moet ik deze eenmaal thuis nog wel bijwerken op mijn notebook helaas, omdat ik met de app de fotoindeling niet kan instellen. Maar een speciale vermelding voor Schrijven Online, want hier vind ik waardevolle tips en feedback. Erg blij met Sol en met de zoekfunctie. Er zijn hier zoveel tips te vinden, ook in oudere posts, zoals deze. Wat betreft hardware heb ik wel wat geld uitgegeven aan een goede ergonomische muis. Helaas is deze voor rechtshandigen en ik ben links. Ik heb mijzelf dan ook aangeleerd om met rechts 'te muizen' zelfs met photoshop design. Toch heb ik wel last van urenlang tintelende vingers maar ik vermoed dat dat komt door het typen op mijn telefoon. Ik werk dus ook regelmatig met photoshop en daar heb ik een groot extern scherm voor dat ik dan op mijn notebook aansluit. Verder gebruik ik liters thee. En ik heb altijd de tv aanstaan, dat vind ik gezelliger.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
18 oktober 2012 - 22:17
Ik gebruik Write or Die; een programma dat tijd gebaseerd is. Je stelt een bepaalde tijd in en een bepaald aantal woorden dat je in die tijd wilt behalen. Ik vindt dit een heerlijk programma om oefeningen in te doen. Gewoon typen, niet nadenken en gaan met die banaan. Het is verbazingwekkend wat er uit kan komen! Voor mijn serieuzere werk gebruik ik Scrivener. Een programma met verschillende lay-outs. Hier kan je al je research en inspiratie bronnen opslaan, hoofdstukken los opslaan en bewerken, foto's toevoegen etc. En het slaat alles op onder 1 bestand, een geniale uitvinding. en los daarvan:
FotoSketcher, voor omzetten foto's in tekeningen (aanbeveling voor jeugdboeken als je een getekende kaft wil maar een tekenaar te duur vindt.)
Sorry, maar dat is inbreuk op de auteursrechten van de fotograaf. Als professioneel fotograaf raad ik je aan dit niet te doen. Het kan je namelijk flinke boetes opleveren per verkocht item. (Gemiddeld zo'n €10.000 per afbeelding!) Daarnaast is het absoluut niet netjes en bezorg je jezelf alleen maar een slechte naam.... Als je een professioneel tekenaar te duur vindt, vraag vrienden, kennissen, familie. Wees creatief maar misbruik nooit het werk waar een ander hard voor heeft moeten zwoegen!

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 oktober 2012 - 8:24
No fancy stuff hier. Gewoon een pc en een word document. Voor de rest nog een radio die zachtjes speelt op de achtergrond in mijn hoogsteigen bureau en een notitieboekje. Veel meer moet dat niet zijn :D

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 oktober 2012 - 9:20
Haha, ik wilde precies hetzelfde zeggen @Patje :P Gewoon mijn PC en een Word-document. En daarnaast blader ik veelvuldig door schrijfboeken.

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
20 oktober 2012 - 15:38
Ik schrijf in word. Bij lagere verhalen waar ik overzicht bij nodig heb maak ik een excel-bestand met hyperlinks naar de hoofdstukken of de research onderwerpen. Daar houd ik voor de lol ook mijn woordenaantal in bij. Ik heb een laptop voor thuis en een mini-laptopje voor onderweg. Voor de omslagen van onze (Django Mathijsen en ik) e-boeken gebruik ik overwegend Gimp. Soms doe ik iets met Photoshop elements, maar Gimp vind ik prettiger. Ik heb een tekentablet, die werd geleverd met tekensoftware als Art Rage Pro, erg leuk maar ik heb er nog veel mee te leren.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
30 oktober 2012 - 23:57
Ik werk met het schrijversprogramma PageFour. Goedkoop (een paar tientjes), heel simpel om mee te werken, en superhandig
ook al is het nu een jaar later, bedankt voor de tip! Eindelijk eens een goed programma, ik was al in bijna staat om er zelf maar een te maken.

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
31 oktober 2012 - 6:37
PC-stuff, wat is dat? Zie ik de oudere generatie zichzelf al afvragen. Dat is welke programma's, browsers en schrijfsoftware je gebruikt. Mijn lijstje is: -Opera, browser -FotoSketcher, voor omzetten foto's in tekeningen (aanbeveling voor jeugdboeken als je een getekende kaft wil maar een tekenaar te duur vindt.) -yWriter en word, natuurlijk voor het schrijven.
Ik ben 58 en zit sinds 1983 achter de PC en de voorlopers daarvan. Wat is het wat je wilde weten? :unibrow:

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 oktober 2012 - 12:44
Ik werk met het schrijversprogramma PageFour. Goedkoop (een paar tientjes), heel simpel om mee te werken, en superhandig
ook al is het nu een jaar later, bedankt voor de tip! Eindelijk eens een goed programma, ik was al in bijna staat om er zelf maar een te maken.
Ik werk er nog steeds mee en ben er nog steeds heel blij mee. Vind hem niet ideaal (ik mis bijvoorbeeld 'high lighten' en paginanummering/opmaak; uiteindelijke opmaak voor uitgevers, wedstrijden e.d. doe ik dan ook in OpenOffice), maar wel bijna... Lekker simpel en effectief.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
31 oktober 2012 - 13:37
Het is mij nog niet gelukt om al mijn losse hoofdstukken te combineren, maar daar kom ik vast nog wel achter. Ik heb ook een tijdje scrivener gebruikt, maar daar werd ik moedeloos van. Ik twijfel nu nog of ik Pagefour ga kopen over een maand, of dat ik gewoon ouderwets Word gebruik, de tijd zal het leren :)

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 oktober 2012 - 15:12
Je bedoelt al je hoofdstukken aan elkaar plakken? - Ga in het programma met je muispijl op het betreffende mapje staan - Klik op rechtermuisknop -> er verschijnt een keuzemenu - Klik op 'Merge Pages' - Er verschijnt een schermpje; daarin kun je evt. volgorde van de hoofdstukken veranderen + je document een naam geven - Om te mergen: klik op het groene pijlachtige ding links - Er verschijnt in je mapje onderaan dan een nieuw document met alle hoofdstukken erin Je kan dat zo vaak doen als je wil, dus stel je gaat later weer van alles veranderen, er komen hoofdstukken bij of je wil hoofdstukken een andere plek geven, dan maak je gewoon zo weer een nieuw 'merge' document.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
23 januari 2013 - 21:53
Ik vind Microsoft office 2010/2012 het fijnst om mee te werken. Maar ik heb Kingsoft writer, is vergelijkbaar, een soort Duitse versie, deze kon ik destijds gratis downloaden vanwege een aanbieding en Word kost me 40 euro. Dus vandaar dat ik toen Kingsoft heb gedownload. Verder heb je ook nog een gratis look-a-like: Openoffice.org, ook een prima programma, deze is vooral fijn voor de Linux en Ubuntu gebruikers. Verder kun je voor covers een tekenprogramma naar smaak gebruiken zoals fotosketcher, paint, gimp, photoshop. Het ligt echt puur aan je eigen smaak en welk programma je het makkelijkst vindt. Tip: als je werkt met een green screen om een foto te maken voor de voorkant, dan kun je het beste Paint.net (andere dan paint van microsoft) gebruiken en de green screen plugin daarvoor downloaden, werkt perfect!