Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Digitaal Dagboek

Al surfend op het internet ontdek ik de mogelijkheid van een software programma om een dagboek bij te houden via je computer. Het heet iDailyDiary. Er is een gratis en een betalende versie beschikbaar. Voor de liefhebbers zie: http://www.splinterware.com/products/idailydiary… Om de gratis versie te downloaden zie: http://www.splinterware.com/download/index.htm (2e tabel, eerste regel waar FREE staat). Volgens de site is de professional versie dertig dagen gratis uit te proberen. Daarna kun je het aanschaffen voor dertig Amerikaanse dollars (ofwel: circa 20,72 euro). Met de laatste versie heb ik (nog) geen ervaring, maar de gratis versie wel even uitgetest. Erg gemakkelijk te downloaden en te installeren. Eenmaal het programma geopend kun je via het tabblad 'beeld' op instellingen klikken waardoor er een nieuw scherm open gaat en je op de één na laatste mogelijkheid (language) alles in het Nederlands (Dutch) kunt zetten. Voordeel van dit dagboek is het afschermen van je verhalen. Je moet het openen via inloggegevens waardoor anderen jouw schrijfwerk niet zo maar kunnen lezen. Ook kun je meerdere dagboeken aanmaken, bijv. reisdagboek, droomdagboek, etc... Er zit een kalender bij waardoor je ook kunt zien (als je met kleuren werkt) wanneer je wel of niet iets hebt geschreven.

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Beheerder
Vind het een beetje vreemd om zo'n programma te gebruiken in tijden van internet. Als je echt 100% zeker wilt zijn van de afscherming van gegevens is lokaal natuurlijk wel het veiligste, maar dan moet je die pc eigenlijk niet eens aan internet hangen.

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dries, het programma komt op de eigen computer te staan en je kunt backups maken dan wel bestanden overzetten naar Word o.d. Het is de combinatie van diverse zaken in een programma. Buiten internet om kun je het gebruiken. Lees ook dat je op de betaalde versie zelfs aantekeningen kunt verwerken, maar ook tijdschriften kunt maken.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat doe ik al JAAAAAREN, gewoon in Word! De praktische dingen staan daarin, wanneer ik nieuwe batterijtjes in mijn gehoorapparaten doe of in de kamerthermostaat, wanneer ik nieuwe vloerbedekking lei of andere dure dingen kocht, als er een arts is bezocht of iets aan mijn medicijnen veranderd is. Maar evengoed ook een dagboek. En op het eerste blad ervan staat mij todo-lijst en is ruimte voor afspraken. Die heb ik met plaatjes en tekstvakken 'mooi' gemaakt. In Word kan véél, hoor! Alleen wat Chris10 schreef, dat er ook een betalende versie van dat programma is, dáár heb ik wel oren naar, natuurlijk. :D Wie niet? }) (sorry, Chris10, in je tweede post stond het wel correct. Het was echter (in de openingspost) een zo komische typfout dat ik 'm niet kon laten voorbijgaan...)

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Komische typefout? Welke dan Janheij? Zelf werk ik ook met Word, maar via dit programma vind ik het wel overzichtelijker. Ondertussen heb ik de professionele versie nader bestudeerd. Daar zitten wel meer mogelijkheden op, maar mis de Nederlandse spellingscontrole en synoniemenlijst. Alleen maar beschikbaar voor de Engelse taal (Amerikaans en Brits). Maar ach, alles heeft zijn voors en tegens.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Er was, lang geleden, ook iets dergelijks. Ik kan helaas niet meer terugvinden hoe dat heette, de naam had iets te maken met olifanten, omdat die heel lang kunnen onthouden, misschien dat een van de anderen het nog weet? Dat zag er heel aantrekkelijk uit en ik heb daar toen even over nagedacht. Maar: online en dat stond me tegen. Daarvan heb ik toen mijn 'logboek' nagemaakt. Dat is maar goed ook want dat online-ding is ter ziele gegaan en ik heb mijn gegevens mooi nog wel. En met alles wat online staat, loop je risico's. Laatst nog was een online-boekhoudprogramma daarmee in het nieuws. Je moet zelf weten wat je doet, maar gebruik het in ieder geval niet voor het opslaan van wachtwoorden en dergelijke? En zorg voor backups! (dat vautje? Je schreef 'betalende'. Ik denk dat je 'betaalde' bedoelt.)

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt Janheij voor je adviezen. Door mijn enthousiasme maak ik wel eens 'typvautjes'. Ik probeer het te voorkomen, maar soms schiet het er bij in. Goed dat je mij er op attendeert. SOL blijft op deze wijze leerzaam.