Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

typescherm

Nu het zonnetje lekker schijnt en ik meer dan genoeg inspiratie heb maar ook van het weer wil genieten ontstaat er een klein probleem... Met mijn laptop buiten zie ik geen snars....nu vraag ik me af: bestaat er iets als een typescherm tegen de zon? Waardoor je dus ook buiten kunt werken met je laptop?

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je kunt de helderheid van je scherm tijdelijk anders instellen, waardoor je wel meer ziet. Maar goed wordt het nooit en hij verbruikt daarmee wel sneller zijn accu.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb tegenwoordig een scherm waarmee ik vrij goed buiten in de schaduw kan werken. Het is een HP:6730b. Voor het regelen van de helderheid zitten er knoppen (meestal aangeduid met een zonnetje) op die je samen met de fn toets bedient, zoals bij de meeste laptops. Het enige nadeel van het scherm is de hoge resolutie, waardoor de lettertjes erg klein worden. Dat is met programma's als Word of IE 7 of hoger wel te verhelpen door te zoomen, maar het blijft lastig. De tip van Dries is erg handig. Als je voor de keus staat voor een nieuwe laptop moet je er op letten dat je scherm niet glimt en dat de standaard resolutie (de ergonomische resolutie) niet te hoog is. De meeste nieuwe schermen hebben een behoorlijke lichtopbrengst, waardoor ermee in de schaduw buiten gewerkt kan worden. De nieuwste laptops met LED display zouden in principe het best moeten scoren, maar ik heb daar zelf nog geen ervaring mee.

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Simon en Dries, hartelijk dank. Dries..nooit geweten dat er zoiets bestond. Ga het meteen bestellen. Kan ik van de zomer heerlijk buiten typmiepen :nod:

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
@ tootsie: klopt, ik ook. maar bij het openen van deze website kreeg ik een melding van de bescherming op mijn pc. hij sprong meteen aan. drie keer kreeg ik een melding. nadat ik het venster sluitte heb ik via de beschermming van mijn pc de venster laten blokkeren. volgens mij kan hij het nu niet meer openen...

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Beheerder
Het is Amazon, dus het lijkt me sterk dat die site een beveiligingsrisico vormt. Beetje overijverige beveiligingssoftware op je pc? :)

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
ja schijnbaar. heb je wel eens van Panda gehoord? voor zover ik weet is het belgisch dus wat dat betreft? 'belgen worden altijd als domme mensen aangekeken'

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Simon, je kunt ook in Windows beelschermopties het lettertype vergroten voor heel Windows.
Ja dat klopt, ik gebruik het weleens, maar het vernaggelt de opmaak en bovendien moet ik dan steeds weer terugschakelen als ik mijn laptop op kantoor in het docking station plaats met een 21 inch scherm. Daar ben ik weer te lui voor. Bovendien voel ik me jong als ik de kleine lettertjes toch weet te onderscheiden, maar dat is een leeftijdsprobleeem. :)