Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Gratis software voor een overzicht woordreeksen

Woordreeksen is een programmaatje om snel te zien hoe vaak je dezelfde reeksen van drie woorden gebruikt in je tekst. Voorbeeld: stel dat je in je boek erg vaak "Dat is mooi" gebruikt, dan wordt dat direct zichtbaar. Snelheid: het scannen van 500.000 woorden duurt twee minuten. Ik heb het programma geschreven in Turbo Pascal (MSDOS), en het met PowerBasic een Windowsuiterlijk gegeven (Het zal dus niet werken onder Vista/Windows 7 met 64-bitprocessor). Mocht je een aanvulling of wijziging wensen, dan hoor ik het wel! Woordreeksen is hier te vinden: http://members.home.nl/khdevries

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat is niet gek, zeg! Ik betrap mezelf ook op het gebruik van bepaalde woorden. Maar gaat het hier alleen om een reeks of ook aparte woorden?

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Aparte woorden kun je ook opzoeken m.b.v. Word, door je document te laten doorzoeken op een woord waarvan jij denkt dat je het (te) vaak gebruikt. Volgens mij kun je daar ook een combinatie van woorden invoeren. Het enige verschil is dat je wel moet weten naar welke woorden of woordcombinaties je wilt zoeken.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goede tip dit, ik ga het eens uitproberen. Volgens mij heb ik ook de neiging bepaalde woordcombinaties vaker te gebruiken.
Anoukplant schreef Maar gaat het hier alleen om een reeks of ook aparte woorden?
Ik weet niet in welk programma je schrijft, maar in Ywriter kan je wel opzoeken hoe vaak woorden in je tekst voorkomen door onder 'Tools' 'Bekijk woordtelling' te kiezen.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
heb hem uitgeprobeerd. zoiets komt eruit. niet zo verontrustend op 45.000 worden, vind ik. de rest van 10x Een van de 10x Hidde en Kees 10x ik het niet 10x nog een keer 10x aan de hand 11x ik denk dat 11x Ik weet niet 11x op het strand 11x van mevrouw van 12x om me heen 13x van mevrouw Draaier 13x dat ik het 15x ik voelde me 16x Henk Jan en 17x Ik had het 17x Ik keek naar 17x en Henk Jan 19x dat ik niet 20x Zicht op Zee 32x mevrouw van Kesteren 52x (en dan nog een heeeele lange lijst met woordparen die 2 x voorkomen.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Textanz laat ook vaker gebruikte woordreeksen zien, en niet alleen reeksen van drie woorden. Maar... dit programma moet je na 40 keer gebruiken kopen. Het tekstanalyseprogramma TextStat toont de frequentie van elk woord en geeft de contexten aan van een opgegeven zoekwoord. Freeware, dus gratis te downloaden: http://neon.niederlandistik.fu-berlin.de/textstat/