Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

De layout van het manuscript & bladzijdes

Hallo, Ik heb een vraagje, ik ben bezig met een boek schrijven maar ik zou ook graag, willen schatten/weten hoeveel bladzijdes ik ongeveer al heb, ik ben net begonnen zeg maar en heb al 2000 woorden, maar hoeveel bladzijdes zijn dat ik zou het graag zien in een soort boeken afmeting. En ja in word 2007 kun je ook zien maar dat zijn a4 tjes :( Trouwens mijn boek ga ik uitgeven bij Free Musketeers

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Gemiddeld gaan er 300 a 350 woorden op een boekpagina, dan kan je de rest zelf uitrekenen. Je kan in Word je pagina's ook op A5 instellen (dat komt een beetje in de buurt van boekformaat), dan kan je het een beetje zien groeien. Succes met pennen!

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
ik heb zelf 10 duizend woorden (en meer) en dat zijn al 80 bladzijdes ong.Zo kan je ook beetje schatten hoeveel jij d'r hebt. Volgens mij als je naar beeld gaat staat daar leesmodus (ik heb zelf de nieuwe versie dus ik weet het niet zeker) en dan kan je zo'n beetje je bladzijdes tellen.

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
ik heb zelf 10 duizend woorden (en meer) en dat zijn al 80 bladzijdes ong.
Ik vrees dat dit enkel klopt als je het op de maat van een kleine scheurkalender laat uitgeven of een uiterst groot lettertype gebruikt :D Nee effe ernstig, wat Zsjaan schrijft klopt wel een 300tal woorden per bladzijde dus 10.000 woorden zouden dan ongeveer een 30tal blz zijn, uiteraard heb je ook nog de kaft en een aantal bladzijden waar andere informatie op komt, zoals titel, menu, lege scheidingspagina's,... Veel succes nog gewenst!

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
ik heb zelf 10 duizend woorden (en meer) en dat zijn al 80 bladzijdes ong.
Ik vrees dat dit enkel klopt als je het op de maat van een kleine scheurkalender laat uitgeven of een uiterst groot lettertype gebruikt big grin
Hoeveel woorden op een pagina staan is afhankelijk van de doelgroep voor wie het verhaal / boek bestemd is. Wij weten niet welk genre Anatje beoefent. Het zou een verhaal voor kleine kinderen kunnen zijn, of voor mensen met een leesbeperking. Dan kunnen 125 woorden op een pagina genoeg zijn, en dan kun je al een boek van 80 pagina's hebben (wat voor kleine kinderen natuurlijk behoorlijk omvangrijk is, maar het zou een omnibus kunnen zijn). Een uiterst groot lettertype bestaat op zich niet. De grootte van een letter wordt bepaald door het aantal punten dat je een letter geeft, bijvoorbeeld de Times New Roman 11 punten. Die grootte heet corps.
(...) uiteraard heb je ook nog de kaft en een aantal bladzijden waar andere informatie op komt, zoals titel, menu, lege scheidingspagina's(...)
In het jargon heet dit respectievelijk een omslag en het voorwerk.

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als je de oorspronkelijke vraag leest gaat dit hier volgens mij niet over kinderboeken. Het lijkt mij toch cruciale informatie in die vraagstelling mocht dat zo zijn? Iemand die een boek maakt met grote afbeeldingen of een heel specifiek genre voor een niche markt zal dit bij zulk een vraag toch wel vernoemen denk ik dan... Mijn opmerking is trouwens ook als grapje bedoelt, hoopte dat dat duidelijk was... Ik werkte al vaker professioneel met drukkerijen, heb mijn naam op enkele boeken van o.a. Manteau staan. En maakte afbeeldingen voor tientallen schoolboeken, tijdens bespreking wordt wel degelijk gepraat over "hoe groot" een lettertype gaat zijn. En wordt er toch wel gesproken over een groot, heel groot of klein lettertype. Maar als er niets vernoemd wordt is dat in mijn ervaring meestal tussen de 11 en 12 punten. Het is uiteraard wel interessant om het juiste jargon te kennen. Dank voor je opmerkingen.