Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Uitzending gemist

Was me weer niet helemaal duidelijk waar ik dit onderwerp het beste kan plaatsen; als het niet goed is dan merk ik het wel :) . Vanmorgen is een sonnet van mij voorgedragen in het programma Viertakt vroeg, het ochtendprogramma van Radio 4, de klassieke zender. Ik wil het graag nog eens terugluisteren. Inmiddels heb ik 'uitzending gemist' aan de praat gekregen, voor mijn doen al heel knap. http://player.omroep.nl/?serid=4405 Maar nu duurt dat programma twee uur. Mijn sonnet zit, geloof ik, ergens tegen het eind. Weet hier iemand hoe, en of, je ergens middenin het programma kunt beginnen met afspelen? En of, en hoe, je een kopietje voor jezelf kunt maken? Dank.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Als je weet op welke minuut je sonnet wordt voorgedragen, kan je de player daarop zetten. Ik bedoel, die blauwe balk met dat schuifje dat steeds verder naar rechts schuift naarmate er meer minuten zijn verstreken. Op die blauwe balk klik je op de minuut dat je sonnet wordt voorgedragen.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Je kunt de grote schuifbalk, net onder het grote vierkant met het beeld, naar rechts schuiven tot je op de tijd bent die je wilt luisteren. Dus dan zet je hem bijvoorbeeld op 1 uur en 33 minuten of zo.

Hoe je kunt opnemen weet ik helaas niet.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

Geen idee hoe dat moet. Wel tof dat ze een sonnet van je hebben voorgedragen. :thumbsup:

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Waus, Zjors, Tja: dank voor jullie reacties.

Het ding staat aan en geeft geluid, maar ik zie nergens het vertrouwde vierkant met beeld, of de schuif. :confused:

Heb net het hele programma afgeluisterd en het zit dus bijna helemaal aan het eind.

Tja: is inderdaad tof, voor het eerst sinds 30 jaar dat er weer eens een gedicht van mij op de radio geweest is, ik schrik er nu niet zo van als toen gelukkig :o .

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

Waarom zou je daarvan schrikken? Je bent er toch niet bij. Ik zal eens even kijken of ik het ook kan vinden. Er wordt ook iets van mij voor de radio voorgedragen. Een kort tekstje maar ik kreeg bericht dat het werd uitgezonden. Geen idee op welke zender. Jaja, dat had je niet van mij gedacht, hè? :confused:

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Allebei hartstikke tof. :thumbsup: :thumbsup: Zover ben ik nog bij lange na niet. Maar; ik vecht net zolang door totdat ik succes heb, zeker weten. :ontopic: Tantebetje, doorgaan met sonnetten. Ik ben voor de vakantie gestopt en wil er weer mee beginnen maar wanneer...?

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

Nu. :D

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Tantebetje, als je op jouw link klikt zie je een wit vierkantje met alleen radio 4 erop. Daaronder zie je een tekstje met 'radio4/nps' en dat wisselt steeds met het woord 'viertakt' en dan naar 'copyright'. Zie je dat?
Daar net onder staat een schuifbalkje. Dat moet je naar rechts schuiven. Tot bijna aan het einde.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@Tja: gaaf! Maar hoe kan het nou dat je niet weet welke zender en wanneer? Kun je even vragen?

@Suma: :thumbsup:

@Zjors: dank je voor de tip. Ik zie dat dus niet. Begin te vermoeden dat het komt omdat ik vanaf een gebruikersaccount werk. Zal eens kijken wat er gebeurt als ik inlog als beheerder.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hallo, als je precies weet wanneer het sonnet in de uitzending begint, kan ik er een link van maken waarbij de file automatisch start en stopt op de tijdstippen die je aangeeft. Ik heb dit truukje ooit gebruikt om een Maartjeloze versie van "de klassieken" te maken; de muziek was erg mooi, maar de presentatie was zo kinderlijk en irritant, dat ik alle presentatie van Maartje van wegen er uit geknipt heb :)

http://homepages.ipact.nl/~otterhouse/maartjeloos.html

Viertakt vroeg gaat stoppen...
Wat is jullie mening daar over?

Groetjes,

Rolf

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

Kan ik doen, TB. Maar voor zover ik weet is het op zondagmorgen heel vroeg. En dan weet ik nog niet dat de wereld bestaat.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Zjors: ik heb het geprobeerd en het klopt, ik moet ingelogd zijn als beheerder. @otterhouse: heb het net beluisterd, het fragment (incl. inleiding door de presentator) loopt van 01:52:09 tot 01:53:04. Als je zo'n link kunt maken als je zegt, dan zou dat fantastisch zijn :{} . Klassieken zonder Maartje, kan ik me iets bij voorstellen. Dat Viertakt vroeg gaat stoppen is hier niet helemaal off topic: zoals sommige mensen hier weten, schrijf ik dagelijks, tenzij ik vroeg de deur uit moet, een sonnet vóórdat ik ga ontbijten. (Zie topic 'discipline'.) Ondertussen staat de radio aan en dat is Viertakt vroeg. Dit programma heeft precies de juiste sfeer voor mij om een sonnet bij te schrijven. Weliswaar mis ik hele stukken omdat mijn hoofd te vol zit met versvoeten en rijmklanken, maar het is toch helemaal goed. Ik zie er dus behoorlijk tegenop dat het gaat stoppen. Ben bang dat wat er voor in de plaats komt, niet mijn smaak zal zijn. Ik heb het sonnet van vanmorgen dus geschreven terwijl Viertakt vroeg op de radio was. Ik stuurde het naar de NPS om te bedanken voor de inspiratie die het programma me al die tijd gegeven heeft. @Tja: Leve 'uitzending gemist'!

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

[quote=Tja]Gehoord, gele roos. Jammer dat de presentator zo snel las.[/quote]
Hij gaat inderdaad snel, vooral in het sextet. Ik merk dat ook als ik zelf een sonnet voordraag: in het sextet krijg je ineens haast. Ben ik aan het oefenen, om dat gedeelte rustiger voor te dragen. De laatste tijd zet ik er ook meer leestekens in, dat helpt ook. Ik zal daar voortaan extra aan denken als ik sonnetten opstuur die door iemand anders zullen worden voorgedragen.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Rolf: :thumbsup: :{} :ontopic: :{} :thumbsup: :) 8) :thumbsup: oftewel: hij doet het! Super! Als ik die link naar mijn blog kopieer, doet hij het daar dan ook?

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja, zolang (even technisch) de omroep oude DDV links ongemoeid laat zal dit werken. Op een Mac doet hij het misschien niet, hangt af of deze mac voor Windows media files een programma heeft. Voor als je nog andere muziek wilt horen, hier zijn mijn blog's bij Radio 4: http://www.radio4.nl/page/blog/5597/79 http://www.radio4.nl/page/blog/5715/79 http://www.radio4.nl/page/blog/6053/40 http://www.radio4.nl/page/blog/6453/79 http://www.radio4.nl/page/blog/6826/40 http://www.radio4.nl/page/blog/7173/40 Veel lees en luisterplezier (en ik ga naar jouw blog kijken) Rolf

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hij is geweldig! Edit: leuke stukjes, Rolf, en mooie muziek, ik ga daar het een en ander van downloaden, om voortaan 's morgens naar te luisteren tijdens het schrijven van mijn sonnet, mocht het nieuwe programma inderdaad onbevredigend zijn. De links hierboven, naar je blogs, heb ik ook op mijn blog gezet, onder de post over dit sonnet. Een sonnet dat 'Radio 4' heet, zal worden bekeken door mensen die waarschijnlijk ook belangstelling hebben voor jouw tekst en muziek.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo, als je precies weet wanneer het sonnet in de uitzending begint, kan ik er een link van maken waarbij de file automatisch start en stopt op de tijdstippen die je aangeeft. Ik heb dit truukje ooit gebruikt om een Maartjeloze versie van "de klassieken" te maken; de muziek was erg mooi, maar de presentatie was zo kinderlijk en irritant, dat ik alle presentatie van Maartje van wegen er uit geknipt heb :) http://homepages.ipact.nl/~otterhouse/maartjeloos… Viertakt vroeg gaat stoppen... Wat is jullie mening daar over? Groetjes, Rolf
Misschien is het handig als ik hier toch nog even wat context bij geef, zodat toekomstige lezers van dit topic beter kunnen begrijpen wat er aan de hand is/was. Sinds ik een blog heb waar ik kan zien waar de kijkers vandaan komen, weet ik hoe vaak oude topics nog gelezen worden. Komt-ie. Radio 4 is de klassieke zender. Veel programma's werden/worden gepresenteerd door deskundige presentatoren, bijvoorbeeld Hans Haffmans, die conservatorium gedaan heeft. Ik ben zelf muzikaal halfanalfabeet, maar ik kan hem prima volgen. Uit alles wat hij zegt blijkt zijn liefde, zijn passie voor muziek. Die sfeer is goed voor mijn sonnet. De laatste jaren is er een tendens om de programma's te laten presenteren door populaire mensen die geen achtergrond in de muziek hebben. Sinds een paar jaar presenteert Maartje van Weegen 's morgens van 9 tot 11 het programma 'De Klassieken' - voor mij een reden om te proberen om mijn sonnet vóór 9 uur af te hebben. Rolf, hierboven, beschrijft haar stijl als 'kinderachtig'. Natuurlijk zijn er ook luisteraars die haar stijl juist waarderen. Afgelopen najaar besloot de nieuwe leiding om het ochtendprogramma met Hans Haffmans te laten stoppen, er zouden te weinig luisteraars voor zijn. Er moet vernieuwd en verjongd worden. Vanaf 1 februari komt er een programma met Annette van Trigt voor in de plaats, klassieke muziek afgewisseld met nieuwsonderdelen. Daarop klommen een heleboel trouwe luisteraars van het programma in het toetsenbord om op het forum van de website van Radio 4 te laten weten dat ze niet blij waren. De reacties werden steeds verwijderd, tenslotte werd het hele forum uit de lucht gehaald. Een deel is nog terug te vinden via google. Vervolgens werden er ruim 3000 brieven overhandigd. Liefhebbers van klassieke muziek worden meestal afgeschilderd al grijze muizen, een uitstervende soort. :crybaby: Ze zijn nog oud ook - en oud is fout, dat weet iedereen. :confused: Niettemin hebben deze grijze muizen nogal massaal de moeite genomen om te protesteren. http://radioactive.blog.nl/radio-4/2010/01/20/for… http://www.radio.nl/portal/home/medianieuws/010.a… Voor de poëzieliefhebbers: op Radio 4 zijn regelmatig gedichten te horen, bijvoorbeeld in het programma Oase. Maar het is me opgevallen dat veel kunstminnenden deze zender al hebben weten te vinden: tegenwoordig heeft bijna iedereen bij wie ik in de auto stap, Radio 4 aan staan.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dankjewel, Zjors. Het zou voor een ode door kunnen gaan, vind je ook niet? ;) Ode aan Radio 4. Voor wie het boeit: deze week steeds gedichten over afscheid in laatste halfuur van Viertakt vroeg - je kunt ze allemaal nog terugluisteren: http://www.radio4.nl/page/uitzendinggemist In de uitzending van vanmorgen ook een live optreden van Bart Sneeman daar in de studio, van harte aanbevolen.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nou, het is voorbij met Viertakt vroeg. Vanmorgen ging bij mij de radio aan en daar begon het nieuwe programma met Annet van Trigt. Ik heb haar een kwartier de kans gegeven en toen heb ik het opgegeven en een cd opgezet. Daar kan ik geen sonnet bij schrijven. Hans Haffmans, ik zal je ochtendprogramma missen.