Lid sinds

1 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wat is een goede begincursus?

Hoi allemaal,

Na heel veel jaren een beetje voor de lol schrijven wil ik er eigenlijk meer mee gaan doen. Een cursus lijkt mij een goede start om er mee over te leren en ook de verhalen die nu ronddwalen in mijn hoofd op papier te zetten. Welke cursus(sen) zijn hier goed voor geschikt? Ik zag hier al een paar cursussen maar weet niet bij elke in moet starten. Mijn favoriete genre is fictie. 

Groetjes Eefje 

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag Eefje, 

Wil je een cursus om het schrijven te ontdekken of wil je een volwaardige opleiding?

Een volwaardige opleiding is gemakkelijk voor enkele jaren, maar deze geeft het beste resultaat.

Een typisch kenmerk van een volwaardige opleiding is dat je met iets simpel begint zoals enkele zinnen. Je ziet dan ook alle luiken van het creatief schrijven. (Inclusief poëzie, veel mensen vragen zich af: Waarom moet ik gedichten schrijven als ik science-fiction wil schrijven? Het belangrijkste element van poëzie is beeldspraak, hetgeen wat elk fictie-verhaal nodig heeft.)

Een lange cursus geeft de kans om alle schrijftechnieken in te oefenen. Hou er rekening mee dat schrijven een vak is, en dat het tijd vergt eer dat je iets hebt dat goed is. Oefenen baart kunst.

Groeten,

Darkbirt

Lid sinds

1 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Darkbirt,

Ik wil het schrijven ontdekken, Ik schrijf van jongs af aan verhalen, maar zou nu ook wel een beetje goed lopend verhaal willen schrijven en de technieken en de hoe en wat er van af willen weten. Nu kan ik helaas niet een opleiding beginnen, naast een opleiding van mijn huidig vak. 

Groetjes,

Eefje 

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

_Eefje_,

Wat ik je aanraad, is om de filmpjes van Brandon Sanderson op YouTube te bekijken.

Als je dan een cursus volgt, iets waarbij je oefeningen hebt en waarbij de leraar feedback geeft.

Groetjes,

Lucas