Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wie heeft er ervaring met De schrijversvakschool?

Is er iemand die ervaring heeft met een opleiding uit de schrijvers vak school? Als ik mijn school heb afgemaakt zou ik daar graag een opleiding willen doen, zijn er verder nog opleidingseisen? Ik doe namelijk wel VMBO maar dat staat verder los van dat ik wel heel goed ben opgeleid om goed te kunnen schrijven. Ik hop dat iemand mij een antwoord zou kunnen geven;)

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik denk dat je heel veel informatie kan halen van de site van de schrijvers vak school. Je bedoelt die in Amsterdam toch? Hier staan ook toelatingseisen en dergelijke beschreven. Maar is een journalistieke opleiding niks voor je? Daar leer je ook op diverse vlakken goed schrijven, en alles wat met schrijven te maken heeft, en is een goede basis voor de schrijvers vak school. Op de schrijvers vak school kan je ook inschrijven voor kortere cursussen en workshops volgens mij. Het staat allemaal vrij duidelijk op de website.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dankjewel voor de reactie, ik zal wat informatie zoeken over die journalistieke opleiding, maar, kan je die wel doen met vmbo?

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dankjewel voor de reactie, ik zal wat informatie zoeken over die journalistieke opleiding, maar, kan je die wel doen met vmbo?
Is er bij jou op school niet een studiekeuzeadviseur of een docent/mentor die zich heeft gespecialiseerd in studiekeuzes? Die weet vast een stuk beter bij welke opleidingen je met jouw diploma straks terecht kunt bij jou in de regio. Sowieso belangrijk om te weten is dat de Schrijversvakschool geen reguliere opleiding is die recht geeft op studiefinanciering, OV jaarkaart etc. Het is een parttime, particuliere opleiding. Op het gebied van creatief schrijven is er alleen Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en iets met tekst en beeld aan de Rietveld Academie (beide HBO). Verder journalistiek - ook HBO. Misschien dat er op tekstschrijfgebied wel wat MBO-opleidingen zijn? Maar nogmaals: een studiekeuzeadviseur weet wellicht meer dan wij. Succes! S.G.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heey, mijn eerste post op dit forum. Maar ik zit er zelf aan te denken om dit te gaan doen. Nadeel is wel dat ik dan geen OV etc. meer krijg... Toch is dit de richting die ik graag op wil. Gaat denk ik wel moeilijk worden met rondkomen, aangezien de opleiding ook niet gratis is. Maar gelukkig is er genoeg tijd om te werken denk ik. Iemand nog suggesties? P.S. Even over mezelf, ik schrijf iedere dag en ik schrijf veel. Tot nu toe zijn de reacties positief maar ik heb nog nooit wat gepubliceerd.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Michiels, zoals SG al zei; het is een deeltijdopleiding. Ofwel je volgt twee avonden in de week de opleiding, of op zaterdag. Tijd te over voor een baantje erbij... :) . Afgelopen zaterdag was de open dag van de SVS, ik ben er geweest en heb meegedaan aan de openbare schrijftraining van anderhalf uur. Ik vond het ontzettend leuk en ben van plan werk op te sturen (en hopelijk toegelaten te worden...) :o

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Michiels, ik heb jaren geleden die opleiding ook gedaan. Iedere zaterdag vanuit Groningen naar Amsterdam met de trein en daarnaast werken bij La Place. Ik hield genoeg tijd over om te schrijven. Ik vond het een prima combinatie en aan de opleiding heb ik veel gehad. Er gaven schrijvers en journalisten les die de rest van de week gewoon hun vak beoefenden. Erg leerzaam en inspirerend. Succes daar.

Lid sinds

13 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Zijn er mensen die in september 2010 beginnen aan de Schrijversvakschool? Ik zit er over te denken om werk op te sturen onder het mom 'nooit geschoten is altijd mis'. Ben benieuwd of er nog andere zijn die ook in 2010 naar de Schrijversvakschool willen!

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ga in december een cursus doen, dus niet de hele opleiding. Dat kan ik niet combineren met mijn andere werk.Ik ben ook naar de open dag geweest net als Klauw en ik vond dat er een goeie sfeer hing, dat het een mooi gemeleerd gezelschap was (verschillende leeftijden, evenveel mannen als vrouwen) en dat de docenten erg toegankelijk waren.

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ MHW: ik zit er ook over te denken om het te gaan doen, maar ben er nog niet uit, zag te laat dat ik de open dag gemist had. Ga je de hele opleiding doen? @ Ellabella: welke cursus ga je doen? Groetjes!