Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijversacademie Antwerpen

Hallo Heeft iemand ervaring met de Schrijversacademie Antwerpen? Ik vind verrassend weinig reviews, dus elk brokje informatie is meer dan welkom. Of mocht iemand een goede (praktijk)opleiding kunnen aanraden in België (Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg), dan zou ik dat ten zeerste appreciëren. Alvast bedankt!

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Op het moment volg ik een Schrijfcursus in Hasselt (Limburg, België). Ik ben hier zeer tevreden van. Deze opleiding is voornamelijk praktijk gericht. We zien zowat alle luiken van het schrijven, bijvoorbeeld poëzie (sommige vragen zich af waarom je poëzie schrijft als je een fantasie verhaal wilt schrijven. Van poëzie leer je veel, voornamelijk het gebruik van beeldspraak (metaforen of/en vergelijkingen). Vrij belangrijk bij het schrijven van je fantasieverhalen.) 

Deze cursus kost ongeveer rond de 750 euro per jaar (er zijn verschillende kortingen mogelijk). De cursus duurt ongeveer drie tot vier jaar (afhankelijk of je je eindwerk in één of twee jaar wilt doen.) 

Het grote voordeel van een cursus, is dat je medecursisten feedback geven op je werk en je kan op hun werk ook feedback geven. De klas vormt dan een schrijfgroep. 

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

De cursus gaat door in het stedelijk conservatorium van Hasselt (de kunstenacademie) van Hasselt. Inschrijvingen beginnen in juni en de cursus start in september. Je kan de eerste les als proefles doen. Het stedelijk conservatorium ligt naast het cultureel centrum van Hasselt. Het betreft een drie tot vier jaar lange opleiding. Je kan best even kijken op hun website die je gemakkelijk vind met google (of een andere zoekmachine).

 

Korte nota: Door de Coronacrisis raad ik aan om via digitale weg te gaan voor de inschrijvingen.