actuele ervaringen schrijfcursus LOI,NTI

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

actuele ervaringen schrijfcursus LOI,NTI

Als ik ergens een topic over het hoofd heb gezien waarin dit past: excuses! Ik ben echter op zoek naar een geschikte schrijfcursus en kom op het forum eigenlijk enigszins verouderde informatie tegen wat betreft de cursussen van NTI, LOI, NHA etc. Zo las ik dat de cursus creatief schrijven van de LOI hopeloos verouderd was. Ik hoor dan ook graag ervaringen van mensen die onlangs die cursus hebben gedaan, of weten dat de cursus van de LOI vernieuwd is. Waar het mij om gaat is dat ik na jarenlang iedere keer halve ideeën op papier te hebben gezet nu eindelijk echt serieus aan de slag wil met schrijven en ook verder kan borduren op een bepaald idee. Mijn interesse qua genres om te lezen is vrij groot, maar ik neig het meest naar het feelgood genre om te schrijven, de welbekende chicklits. De creatief schrijven cursus van de LOI leek me, zoals gezegd, interessant en erg leerzaam mits deze vernieuwd is. Maar ook bijvoorbeeld de korte verhalen en romans schrijven lijkt er naar mijn idee erg op. Zo heb je overal natuurlijk wel een cursus roman schrijven, maar ik zie door de bomen het bos niet meer :eek: iemand die kan helpen? :)

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
eens

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Waar het mij om gaat is dat ik na jarenlang iedere keer halve ideeën op papier te hebben gezet nu eindelijk echt serieus aan de slag wil met schrijven en ook verder kan borduren op een bepaald idee. Mijn interesse qua genres om te lezen is vrij groot, maar ik neig het meest naar het feelgood genre om te schrijven, de welbekende chicklits.
Of er een specifieke cursus is voor het leren schrijven van chicklits weet ik niet. Maar op deze website staan kortere cursussen. Deze zijn volgens mij goedkoper en aangezien ik een beetje de indruk krijg dat je nog twijfelt over welk genre, is zo'n kortere cursus misschien een optie. http://www.schrijvenonline.org/academie Succes!

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Kijk een op Laudius.
Heb je hier ervaring mee? :) Had deze inderdaad al gezien. Zag in de inhoudsopgave ook hoofdstukken staan over hoorspelen en wat andere vormen waar mijn interesse niet ligt. Ik weet niet of dit in de andere creatief schrijven cursussen ook is? Natuurlijk zit er waarschijnlijk altijd wel iets bij wat je niet ligt, maar het zou zonde zijn als meerdere hoofdstukken zo zijn. Benieuwd naar je ervaringen! @ HHJT: Die cursussen heb ik inderdaad gezien en lijken me ook erg interessant. Alleen ik vind qua prijs 4 lessen dan weer wat weinig ten opzichte van een cursus van 10 maanden... Het is niet zozeer dat ik echt twijfel over welk genre bij me past, maar dat dat mijn interesses in die zin een beetje verdeeld zijn.. :confused: Maar de ideeën, als ik die een keer heb, zijn in principe altijd voor een chicklit, dus dat is dan ook wel de richting die ik op wil. Vandaar dat ik er vanuit ging dat een cursus creatief schrijven het meest zinvol was, aangezien er inderdaad geen specifieke chicklit cursussen zijn :)

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zoals gezegd, kijk een bij Laudius, cursus korte verhalen schrijven. Ik ben ermee bezig hoewel ik al jaren schrijf, ik leer langzaam maar zeker beter wat wel en niet goed gaat. Ik heb de cursus met docentbegeleiding gekozen. 42 lessen voor €139. Je kunt ook kiezen voor zonder docentbegeleiding. je mag drie jaar over de cursus doen. Na insturen van een les, krijg je fb van een vaste docent. Mij bevalt het goed hoewel ik graag wat meer fb zou krijgen. Nou ja, kijk maar eens. Succes.