Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijvers Academie scriptschrijven, de juiste keuze?

Ik heb weinig succes met carierre maken, ik zoek werk in de detailhandel, en had eigenlijk het plan om verhalen bedenken als hobby te houden. Gewoon lekker zelf rommelen. Maar voor werk in een winkel, heb ik niet veel meer te bieden dan een positieve instelling en een afgeronde opleiding, en de concurrentie is moordend. Dus ik wil echt gaan kijken of ik mischien niet beter werk kan proberen te vinden met de dingen waar ik daadwerkelijk talent voor heb. Het is niet dat ik mezelf illusies maak, ik ben geen fantastische schrijver of verteller, maar er is veel potentie. Een opleiding zou mij dit wel kunnen maken. Ik weet hoe ik spanning langzaam moet opbouwen, ik kan goed voor vrouwen schrijven, informatie in dosering geven, en ik kan diep uitgewerkte complexe personages maken. Het totaal plaatje is alleen wel erg lastig, ik raak verdwaald in de kleine details. En ik weet vrij weinig van script schrijven. Wel ben ik een groot fan van films, en ik probeer echt actief om alle grote klassiekers eens gezien te hebben. Ik heb een grote voorkeur voor films met meer diepgang zonder dat her te pretentieus wordt, maar ik kan evengoed genieten van een simpele komedie of actie film, maar dan wel op een ander niveau. Het gaat dan niet om een meesterwerk, maar simpel entertainment. Aangezien ik veel meer bezig ben met films, videogames en andere vormen van verhalen dan boeken, lijkt me dat een opleiding scripts schrijven het meest geschikt is voor mij. Ik lees wel eens boeken, maar vrij weinig. Zou ik eigenlijk wel vaker willen doen maar mijn budget is beperkt en gaat meer naar andere dingen zoals eerder genoemde filmklassiekers. De afgelopen jaren ben ik wel meer gaan lezen. Maar voor mezelf komt het er op neer dat ik graag verhalen vertel in wat voor vorm dan ook. Stripverhalen, videogames, foto verhalen.. ik ben er altijd wel mee bezig geweest in een of andere vorm. 23 Augustus ga ik naar de open dag voor de schrijvers academie, en als het me wat lijkt wil ik 6 september aan de opleiding in Breda beginnen, waarschijnlijk dus richting script schrijven. Al het advies is dus welkom hierover. Wat zijn goeie vragen om te stellen op die open dag? waar moet ik op letten? Wat zijn kwaliteiten die veel gezocht worden in script schrijvers? Alle hulp is welkom.

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik wil je aanraden om niet al je pijlen te richten op je inkomen verdienen met scriptschrijven. Het schijnt nogal een besloten wereldje te zijn waar je niet zomaar tussenkomt. Dus als je ervoor wilt gaan, moet je wel bereid zijn flink wat energie en tijd te steken in netwerken.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Doe mee aan de Burny Bos wedstrijd (info elders op dit forum) en dan leer je het vanzelf. Als je wint ga je samen met een team filmmakers aan de slag met het schrijven van het script.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Al mijn pijlen zal ik er niet op richten, de lessen zijn immers op zaterdag eenmaal in de zes weken dus het valt goed te combineren met ander werk. Lijkt overigens wel dat ondanks dat dit een klein wereldje is, dat ik hier meer kans op maak dan een baan te vinden in de detailhandel.. ze willen altijd dat je jaren specifieke ervaring hebt in het soort winkel waar je voor solliciteer en alle andere ervaringen worden gewoonweg genegeerd. Het is een beetje een vicieuze cirkel. Ik wordt niet aangenomen door gebrek aan ervaring, maar doordat ik niet wordt aangenomen krijg ik ook geen ervaring. En ondertussen is er bij gekomen dat ik met 29 jaar al oud gevonden wordt. Komt ook bij dat ik morele bezwaren heb tegen agressieve verkoop, dat kan ik simpelweg niet dus hierdoor vallen verschillende winkels al af die met targets werken en bonussen voor gesloten verkopen. Het voordeel van schrijven is dat leeftijd niet uitmaakt en ervaring heel anders werkt. Momenteel zit ik gewoon compleet vast en weet ik gewoon geen carriere te maken. Mogelijk kan ik door deze opleiding te volgen ook wat contacten leggen, mischien samen werken met klasgenoten. Het is in ieder geval iets waar ik echt met hart en ziel aan kan werken. Ik weet dat ik dit kan, de juiste contacten vinden zal alleen een probleem kunnen zijn. Mogelijk valt er werk te vinden in deze richting terwijl ik deze opleiding volg. Bedankt voor de tip Anaïd, ik zal deze wedstrijd zeker proberen! Twee scenes schrijven zal denk ik de grootste uitdaging zijn, ik heb nog geen ervaring met script schrijven.

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je komt eerder aan de slag in de detailhandel dan dat je je brood kan verdienen met het schrijven van scripts. Tenzij je echt geweldig goed bent, maar dan kun je beter aan de Burny Bos-wedstrijd meedoen. Als je nu vast zit, zou ik je echt adviseren een opleiding te gaan doen in een richting waarin wel werk te vinden is.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat is het probleem, er is nergens werk te vinden. Opleidingen kosten ook geld. En dit is iets waarvan ik weet dat ik het kan. Mocht ik echt ergens veel vacatures voor zien zou ik daar naar kijken, maar dit lijkt vooral in technische beroepen te zijn. Ik heb 4 jaar op een LTS gezeten, en ben absoluut niet technisch aangelegd.