Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Twijfel tussen studie/ curus of schrijfcoach?

Ik ben een beginnend schrijver en wil me graag verdiepen in de diversiteit aan mogelijkheden, wat ligt me, waar ligt een eventueel verborgen talent en wat past me totaal niet? Helaas word ik vaak overvallen door mijn eigen onzekerheid waardoor ik mezelf blokkeer. Volgend jaar wil ik starten met het aanleggen van een goede basis in technieken, na wat surfen raak ik overweldigd door het aanbod. Mijn voorkeur gaat uit naar de journalistieke cursus die de LOI aanbied, vooral het thuisstuderen spreekt me erg aan. Toch twijfel ik of het misschien uitdagender zou zijn om de technieken van een vertrouwde schrijfcoach aan te leren. Waarschijnlijk een heel ander pad, omdat je hier misschien meer de diepte in gaat? Het allemaal wat persoonlijker wordt? Graag advies, wat raden jullie me aan?

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als je start met een schrijfcoach, zou deze je wellicht kunnen helpen met het kiezen van een aanvullende schriftelijke cursus, zodat je gericht studeert. Verder hangt het af van tijd, budget, vind je een coach waar het mee klikt, etc.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben nu bezig met de journalistieke cursus (LOI) die jij overweegt. Het is goed om te beseffen dat je tijdens die cursus niets leert over het schrijven van fictie; het gaat echt over journalistiek. Dat is leuk, want ik heb ook journalistieke ambities. Maar je moet dus geen verkeerde verwachtingen koesteren. Persoonlijk vind ik het aantal schrijfopdrachten en de feedback een beetje tegenvallen. Het is een interessante cursus, dat zeker, maar ik had graag meer oefening en meer diepgaande feedback gewild. Met de Schrijven Online Academie heb ik goede ervaringen. Tijdens de cursussen 'Korte Verhalen Schrijven' en 'Schrijven in Scenes' kreeg ik, naast theoretische onderbouwing, nuttige feedback die mij verder heeft geholpen. Dankzij de gerichte feedback van de docenten, heb ik mij verder kunnen ontwikkelen en mooie resultaten kunnen behalen. Dus wat mij betreft is de Schrijven Online Academie een aanrader en dat zeg ik niet omdat de Academie aan deze site verbonden is :D Als je nog in de oriëntatiefase zit en niet weet wat het beste bij jou past, lijkt 'Ontdek je schrijftalent' mij wel iets voor jou. Aan de hand van de feedback die je krijgt, kun je dan weer verder kijken. Het kan ook zijn dat de docent jou een bepaalde vervolgcursus aanraadt, als blijkt dat je een bepaalde techniek nog niet voldoende beheerst. Een vaste schrijfcoach lijkt mij persoonlijk niet zo handig aan het begin van je schrijfontwikkeling, omdat je nog onvoldoende een eigen 'stem' hebt ontwikkeld. Juist aan het begin is het handig om verschillende visies te leren kennen, zodat je weet welke mogelijkheden er zijn en je zo een eigen 'stem'/ identiteit kunt ontwikkelen, zonder te veel af te gaan op wat een specifieke coach zegt. Er zijn namelijk andere coaches/ docenten die ook interessante/ leerzame ideeën hebben. Niet te veel afgaan op een persoon, zeker niet als je nog zo in ontwikkeling bent.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi, ik heb afgelopen jaar een schrijfcursus kinderboekenschrijven van de NTI gedaan. Dit beviel mij erg goed. Je had na elk hoofdstuk een opdracht die je dan digitaal kon inleveren je had heel snel reactie ik had vaak binnen een dag al reactie als het niet eerder is. Je nakijk docent is dan H Termors, hij geeft je bruikbare tips waar je veel van leert. De cursus bestaat uit 2 boeken. hoofdstuk 1 t/m 10 is één boek hoofdstuk 11 t/m 20 is het andere deel. je kunt zelf aangeven in welke tijd je deel 2 graag wilt ontvangen zodat je dit op je eigen manier en tempo kunt doen. Soms was de stof wat ingewikkeld maar dat ligt heel waarschijnlijk ook aan het genre wat je interesseert of iets. Als je er meer over wilt weten hoor ik t graag.