Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Cursus bij Editio

Ik vroeg me af of hier toevallig mensen zijn die ervaring hebben met de cursussen van Editio, en dan in het bijzonder de fictie cursus: http://www.editio.nl/fictie/ Om verder te komen ben ik aan het kijken naar een dergelijke cursus, bij Editio of ergens anders. Indien je ervaring hebt - is Fictie I echt voor beginners of kun je daar sowieso nog veel van leren? Zoekresultaat & Google geven me niet veel antwoorden, hopen dat dit helpt. Dank!

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Editio ken ik niet maar omdat je het hebt over "een dergelijke cursus [...] of ergens anders" toch maar even mijn tip. Ik heb "Het grote Schrijf-doe-boek" van Louis Stiller aangeschaft en het is dan wel puur zelfstudie maar ik vind het tot nu toe ontzettend leerzaam. Niet dat ik schrijvenonline de klandizie van de cursussen niet gun maar dat gaat momenteel even niet om puur financiële redenen en dan is dit een prima alternatief.

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb inmiddels ervaring met Fictie-1 en Fictie-3 en kan zeggen dat ik zeer tevreden ben met beide. Om meer uit de cursus te halen zou je zoals ik eerst andere meer basiscursussen kunnen volgen en een paar cursussen van Schrijven Online. Bij Editio kun je dan de puntjes op de i zetten. Het is namelijk jammer als je nog niets weet van de wil van de personage bijvoorbeeld en een tutor krijgt die je van gevorderde naar de finesses van het schrijven kan brengen. Of je zou de cursus meerdere keren kunnen doen om steeds beter te worden. Er is ook de mogelijkheid feedback te krijgen op één kort verhaal. Dat kan ik ook aanraden. Het niveau van feedback ligt hoog maar ik heb ook gezien dat ze beginners prima tot een hoger plan kunnen tillen.