Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijversvakschool of Scriptplus?

Mijn indruk is dat de Schrijversvakschool en Scriptplus de enige twee 'schrijfscholen' in Amsterdam (in Nederland?) zijn. Ik heb inmiddels twee cursussen bij de Schrijversvakschool achter de rug (schrijftraining en proza) en twijfel tussen een vervolg óf overstappen op Scriptplus. Zijn er hier wellicht mensen die ervaring hebben met beide scholen?

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hey, Er is ook een Schrijvervakschool in Groningen. Waar je 4 jarige schrijf opleiding en verschillende cursussen kan volgen. Dus in totaal zijn er dan 3.

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zit bij ScriptPlus en heb daarvoor gekozen om een praktische reden: hun lesdagen zijn op zaterdag. Ik heb geen ervaring met de Schrijversvakschool. In Arnhem heb je sinds een jaar ook een schrijfopleiding bij de kunstacademie, ArtEZ. Ik weet niet wat dat inhoudt, maar wel dat het een fulltime, 'gewone' HBO-opleiding is.

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Schrijversvakschool heeft ook cursussen op zaterdag. Hoe zijn jouw ervaringen bij Scriptplus? Ben je tevreden over de kwaliteit?

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Oh, toen ik me opgaf niet. Of misschien wel de losse cursussen (ik wilde een meerjarige opleiding). In ieder geval, Scriptplus bevalt me goed :-) Ik kan de kwaliteit niet vergelijken omdat ik bij andere scholen dus geen ervaring heb, maar ik heb tot nu toe veel geleerd en ik vind de docenten inspirerend.

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ah, fijn! En ja, je hebt gelijk, die zaterdag geldt alleen voor (een deel van) de losse cursussen bij de Schrijversvakschool. Ik ben ook wel benieuwd wat jouw ervaringen met mede-cursisten zijn. Bij de Schrijversvakschool viel het me op dat de niveaus wel heel verschillend zijn, omdat iedereen zich zo'n beetje overal voor mag inschrijven. Wel een leuke mix qua leeftijden en best nog wel wat mannen (had ik eigenlijk niet verwacht).

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ook ik heb ScriptPlus gedaan. De opleiding, Proza voor Kinderen. Volgende maand start ik in de topklas. Als je wat wilt weten, roep maar. @amvanthull: welke cursussen heb jij gedaan?

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik studeer binnen niet al te lange tijd af aan de Schrijversvakschool (Amsterdam), mijn hoofdvak is proza. De opleiding is mij behoorlijk goed bevallen en ik heb er een aantal inspirerende lesjaren opzitten; zowel het contact met mijn medestudenten als met de docenten was goed. Er hangt een prima sfeer en wordt fijn lesgegeven; er is voor ieder genre binnen het hoofdvak voldoende aandacht en het feedback geven aan en ontvangen van elkaar is een prima manier om te leren omgaan met kritiek. Waarom twijfel je eigenlijk, als ik vragen mag, Rasa?

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Waarom twijfel je eigenlijk, als ik vragen mag, Rasa?
Vanwege het beperkte aanbod. Ik ben zeker tevreden over de kwaliteit van de Schrijversvakschool, zowel bij de schrijftraining als bij de cursus proza, maar het enige wat ik nu nog kan doen is de cursus roman. Meer is er niet op het gebied van proza. Die cursus roman wil ik zeker eens gaan doen, maar wel als ik al enigszins de contouren van een groot verhaal in mijn hoofd heb én veel tijd. Vandaar dat ik benieuwd was of er bij Scriptplus een aardige cursus was om 'tussendoor' te doen.