Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Welke (schrijf)cursus is geschikt?

Om opleidingen, trainingen en cursussen te vergelijken kun je terecht bij deze site: www.eduhub.nl Als ik kijk naar wat ik om me heen lees over ervaringen met cursussen van onderwijsinstellingen als NTI, NHA en LOI en wat mijn eigen ervaringen zijn dan klopt de informatie die hier gegeven wordt wel aardig. Hebben jullie er wat aan?

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Four Seasons, je gooit al een uur de forum lay-out in de war... :o Zou je alsjeblieft de titel kunnen inkorten?

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Natuurlijk is het zo beter ;) Bedankt voor je aanpassing! Ik heb de site even bekeken. Het is wel handig op die site dat het mogelijk is specifiek te zoeken naar alle mogelijke schrijfcursussen. Ik had 'schrijven' ingevoerd bij de zoekfunctie en kreeg 853 zoekresultaten. http://www.eduhub.nl/zoeken/schrijven Kopsuggestie: Vind de schrijfcursus die bij je past

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
  • Administratie
  • Beheerder
Die lijst geeft nogal een eenzijdig beeld vind ik. Alleen de grotere instituten staan erin. Instellingen die bijvoorbeeld alleen schrijfcursussen geven staan daar niet bij.

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Instellingen die bijvoorbeeld alleen schrijfcursussen geven staan daar niet bij.
Misschien is daar ook wel een vergelijkingssite voor? Ik vond ook iets heel verassends toen ik "kinderverhalen schrijven" intikte: http://www.eduhub.nl/nha/kinderverhalen-schrijven Ik heb toch de titel veranderd in "welke (schrijf)cursus is geschikt?" iig Bedankt voor het meedenken, Dargor. :thumbsup:

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben een van de oprichters van Eduhub. Bedankt voor jullie reacties, erg leuk om te lezen! Dries: er zijn op Eduhub meer dan 950 opleiders te vinden, dus je beeld dat er alleen grote instituten te vinden zouden zijn, klopt wat mij betreft niet. In de zoekopdracht op Eduhub naar "schrijven" staat op de eerste pagina, tussen een aantal grotere instituten, bijvoorbeeld al het bedrijf "Zakelijk schrijven": http://www.eduhub.nl/zakelijkschrijven Als je verder kijkt naar onze overzichtspagina's die gerelateerd zijn aan schrijven, vind je ook veel gespecialiseerde opleiders: http://www.eduhub.nl/communicatie/zakelijk-schrij… Zoals PP in taal (http://www.eduhub.nl/pp-in-taal) en de Taalcoach (http://www.eduhub.nl/detaalcoach) Ik hoop dat je hieraan kunt zie dat wij een vrij breed en oook wel evenwichtig beeld geven. Al is het natuurlijk logisch dat je vaak grote instituten tegenkomt, die hebben nu eenmaal veel opleidingen :)

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
:lol: Het moet niet gekker worden! @ Ruben Timmerman... Mag ik vragen hoe je erachter bent gekomen dat er hier een topic geopend is over Eduhub? A Via google B Door een tip van iemand die dit forum kent C Anders, nl...

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Schrijverke, Dat wist ik niet, dat er ook een Google alerts bestond! Weet je misschien een goedkope manier om erachter te komen wat de ontwikkelingen en mogelijkheden zijn op "google gebied" (zonder dingen over het hoofd te zien)?

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben erachter gekomen doordat wij continu bekijken waar onze bezoekers vandaan komen, en we zagen een nieuwe bron vandaag, namelijk deze pagina :)

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het zijn wel grotendeels erg dure opleidingsinstituten, Ruben. Zeker degenen die voor de zakelijke markt adverteren. Pfoeh, meer dan duizend euro voor een twee-daagse training? :confused: Wel een forse hoop geld. Kun je beter een SOL-workshopje doen. Die staan er niet tussen, en ook de niet-commerciëlen, zoals HOVO en Volksuniversiteit, kom ik niet tegen. Toch wel een klein beetje eenzijdig misschien?

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Sekhmet: ik heb bijvoorbeeld de Volksuniversiteit al meerdere keren benaderd, maar ze willen kennelijk niet. Ik zal HOVO benaderen, en wat is SOl precies? Als je andere tips hebt voor opleiders die meer aan jouw verwachtingen voldoen, hoor ik het graag. schrijverke: wij zijn uiteraard afhankelijk van de opleiders of ze zich bij ons aanmelden. Met bijna 13.000 opleidingen is het niet te doen om partijen pro-actief te benaderen, al doen we het op verzoek af en toe wel. Je geeft aan dat je zelf op het idee moet komen dat verhalen schrijven ergens anders staat. We hebben juist daarom bovenaan veel onderwerpen een aantal gerelateerde onderwerpen geplaatst, die je kennelijk niet hebt gezien. o Zie ook: Brieven schrijven, Klantgericht schrijven, Offertes schrijven, Web schrijven, Schrijven van adviezen, Zakelijk, Persberichten, Rapporten schrijven, Commercieel schrijven, Verhalen schrijven, Eduhub bestaat pas een jaar, dus we hebben nog een hoop te verbeteren. Suggesties blijven welkom!

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Schrijverke; Dan ben ik, vanaf vandaag, ook schrijftrainer voor de zakelijke markt. Ik doe het zelfs voor 800. En zwart. }) Alleen niet in een sjiek gebouw. Voorlopig, tenminste. @Ruben; Als de volksuniversiteit niet wil, houdt het voor jullie op. Jammer, maar niks aan te doen. SOL is "Schrijven on-line", deze site hier. Op de pagina "kiosk", onder "SOL-academie", worden diverse schrijfworkshops aangeboden, tegen redelijke prijzen. Dries en Louis, onze geachte moderatoren, kunnen je daar veel meer over vertellen dan ik. Fijn dat je de HOVO wilt benaderen. Met vriendelijke groet, enz., enz. Succes met jullie werk!

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zal het Ccivas ook even benaderen, wat ons betreft kan iedereen en elke organisatie die trainingen geeft zich op Eduhub presenteren. Ik heb inmiddels al met SOL contact over een vermelding op Eduhub, dus ik denk dat ze er wel opkomen :)

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
wat ons betreft kan iedereen en elke organisatie die trainingen geeft zich op Eduhub presenteren.
Misschien kan je ook onderwijsinstellingen benaderen die in bladen als Schrijven Magazine adverteren?

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou graag een cursus doen waar ik werk met bestaand materiaal (fictie, roman). Ik zou namelijk heel graag input krijgen op een langer verhaal waar ik aan werk en dit verhaal gedurende de cursus aanscherpen. De meeste cursussen werken helaas met opdrachten die vaak helemaal los staan van je eigen werk. Ben ik bij de online academie aan het goeie adres? Of hebben jullie andere tips? Alvast bedankt.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zazai, De ‘Schrijversvakschool Amsterdam’ is misschien ook een mogelijkheid. Kijk bij de school onder: cursussen - beschrijving cursussen - roman De cursus is pittig en het tarief ook; € 675.