Lid sinds

6 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Even voorstellen (pianoman79)

Hallo allemaal,

Ik ben Michiel (42), systeembeheerder van beroep en muzikant in hart en nieren.. Ik speel al vanaf mijn 6e piano. Omdat ik zelf echt helemaal géén teksten kan schrijven ben ik opzoek naar mensen die wel kunnen schrijven. Het zou mooi zijn als je al weet hoe je muziekteksten kunt schrijven. Het mag Nederlands of Engels zijn. Het is de bedoeling dat ik daar dan de muziek op ga schrijven. Ik ben echt al heel lang zelf aan het proberen een muziektekst te schrijven, maar ik heb gewoon écht geen inspiratie en weet niet waar te beginnen. 

En waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? Iedereen heeft zo z'n kwaliteiten.. Dus is jouw passie (muziek)teksten schrijven? En zie je er ook muziek in? Neem dan contact met mij op! Ik ga graag met je aan de slag!

 

Michiel

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Hi Michiel, 

Heb je al een klein beetje een idee van het genre of de stijl? 

Worden het liedjes voor Sesamstraat of voor een rock opera? Of iets er tussenin?

Geen idee of ik iets voor je kan betekenen, maar ik ben iig benieuwd naar een kader.

Groet,

Tilma

 

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator

Hoi Michiel, en kun je misschien iets meer vertellen over hoe je de samenwerking ziet? Want als je teksten van anderen gebruikt bij je muzikale uitingen, heb je te maken met auteursrecht. Ga je de teksten kopen, of wil je  gebruikmaken van licenties

Lid sinds

6 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Tilma

Hallo Tilma,

Bedankt voor je reactie,

Het moet een pop-nummer worden. Mag Nederlands of Engels zijn. Ik arrangeer de nummers zelf. 
Het zou zo gaaf zijn als het een keer zou lukken. Dat het op de radio komt.. maar voorlopig is het gewoon leuk om te doen. 

Heb je hier genoeg aan? Of wil je nog meer weten? 

Groeten, Michiel

Lid sinds

6 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Thérèse

Hoi Thérèse,

Kopen of licenties? Ik weet niet precies wat je bedoelt met licenties.. maar laten we eerst maar eens kijken of het echt wat gaat worden. Als het echt een hit zal worden en ik kan er geld mee gaan verdienen, dan zal de tekstschrijver hier uiteraard ook gewoon geld voor krijgen. Maar ik zie het momenteel gewoon als een leuke samenwerking zonder daar geld voor te hoeven vragen... of kan dat tegenwoordig niet meer??

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator

Als het echt een hit zal worden en ik kan er geld mee gaan verdienen, dan zal de tekstschrijver hier uiteraard ook gewoon geld voor krijgen.

Je kan dat soort dingen beter vooraf bespreken en vastleggen. Want áls het echt een hit zal worden, krijgen mensen vaak andere gevoelens en percepties, en dan kun je nergens op terugvallen.
Maar ik zie het momenteel gewoon als een leuke samenwerking zonder daar geld voor te hoeven vragen... of kan dat tegenwoordig niet meer??

Tuurlijk kan dat tegenwoordig nog. Maar je kan beter van tevoren duidelijk maken hoe je de samenwerking voor je ziet en de wederzijdse verwachtingen verwoorden. Want wat gebeurt er als iemand jou een perfecte tekst (of teksten) levert en de samenwerking loopt vast? Ga je die tekst(en) dan alsnog gebruiken? Zonder toestemming mag je dat niet, en bij een vastlopende samenwerking ga je die toestemming vast niet krijgen. Vandaar de vraag over kopen of licentie.