Lid sinds

3 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hi there iedereen!

Als eerste hoop ik dat iedereen ondanks het virus nog steeds safe is!

Dankzij het virus zit ik thuis sinds 12 maart maar krijg nog steeds betaald.
Ik ben receptionist & host maar ook entertain ik mensen met magie & mentalisme.
Helaas kan ik nu geen mensen vermaken dankzij het virus.
Vroeger in groep 5 schreef ik de raarste verhalen, maar we moesten schrijven, minimaal 10 regels op een A4 met lijntjes.
Dat werden bij soms wel 2 of 3 blaadjes vol.
Het enige wat ik mij nog voor de geest kan halen is een verhaal over een robothond zonder hoofd, en dat is al bijna 26 jaar geleden.
Helaas heb ik dat schrift niet meer in mijn bezit.

Nu heb ik wat ideeën om een verhaal te schrijven voor kinderen, over een goochelaar waarin ik misschien wel eigen ervaringen kan verwerken.
Ik hoop hier dus vooral tips te krijgen, goede feedback te lezen op mijn verhalen en veel te leren!

Stay strong and safe!
Liefde voor iedereen!
 

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hi Roelof,

Welkom op het forum!

Kinderverhalen, leuk man. Wat ik als tip zou geven: lees je verhaal ook een keer voor aan kinderen, of vraag ouders in je omgeving het voor te lezen. Dit is een hele makkelijke manier om feedback te krijgen. 

Zelf heb ik een tijdje een jongetje van zes jaar thuis gehad, ik hielp als weekend pleegouder. Ik deed vaak alsof ik een verhaaltje voorlas, maar ik verzon het meestal ter plekke. Ik heb een enorm grote fantasie :)

Wat mij opviel, er was één karakter waar ik elke keer weer over moest vertellen. Het ging over een klein jongetje, Joep. Hij was al jaren lang gepest door iedereen omdat hij zo klein, was.. maar ineens vond hij een toverdrank bij zijn oma in de schuur. Hij nam een slokje en ineens was hij veel groter dan andere mensen. Ook was hij heel sterk geworden. 

Het jongetje dat bij mij bleef herkende zich denk ik heel erg in dit karakter. Hij wilde Joep zijn. Die herkenning bleek dus enorm aantrekkelijk te zijn, ik moest elke avond voorlezen. 

Enfin, misschien heb je wat aan mijn tips. Succes hier!