Lid sinds

2 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

MadeOutOfCake

Als ik hier toch ga rondhangen, kan ik net zo goed mezelf voorstellen.

Hoi, ik ben MadeOutOfCake, een jongen van 19 jaar, en ik ben hier om meer te leren over allerlei aspecten van het schrijven, en om te communiceren met personen met dezelfde interesse in het schrijven die mij wellicht kunnen helpen (of andersom, natuurlijk, maar ik zou niet durven zeggen dat ik wat van schrijven afweet). 

Ik schrijf al een tijdje maar het is nooit echt iets serieus geweest. Meestal begon ik aan iets en kapte ermee soms nog voor ik een hoofdstuk had geschreven. Ik begon met schrijven in het Engels omdat ik veel gebruikmaakte van WattPad (mijn gebruikersnaam is daar hetzelfde als hier als je écht wilt zien wat ik wel eens heb geschreven, alhoewel ik het sterk afraad) en het leeuwendeel op die website in het Engels schrijft. Ik liep alleen constant tegen dezelfde barrières op, omdat mijn Engels niet half zo goed is als mijn Nederlands. Ik vind dat ik wel enige affiniteit heb met Engels, maar mijn gelimiteerde woordenschat en niet volledig beheerste grammatica zijn zeker obstakels. In Nederlands is dat veel minder het geval, omdat dat, uiteraard, mijn moedertaal is. Maar zelfs mijn Nederlands is niet perfect; ik zou niet verbaasd zijn als in deze post foutjes te vinden zijn. Maar toch ben ik inmiddels ervan overtuigd dat als ik schrijven wil, ik in het Nederlands moet beginnen. Wie weet zal ik ooit iets in het Engels schrijven. 

De meeste inspiratie om te schrijven put ik uit films, vreemd genoeg. Ik ben een filmfanaat en daaruit is mijn passie om fictionele verhalen te verzinnen voornamelijk uit voortgekomen. Ik weet niet of dit enige invloed heeft op mijn schrijfstijl, sterker nog, ik twijfel of ik al iets heb dat je een schrijfstijl zou kunnen noemen.

De laatste tijd ben ik wel aan het werk met een verhaal waar ik hoopvol van word. Ik heb de verhaallijn in mijn hoofd en een hoop scènes die ik uit wil schrijven, maar er blijven enkele zorgen, omdat het verhaal vrij kort is vanwege de relatief korte periode waarover het zich afspeelt. Maar dat zijn zorgen die zo ver gaan, dat ze eigenlijk meer te maken hebben met het uitgeven, publiceren en de rest van het proces waar ik helemaal niet aan zou hoeven te denken, omdat ik dit in de eerste plaats voor mezelf doe. Dat is wat ik mezelf vertel, in ieder geval. Maar ik denk wel dat ik met dit verhaal in elk geval een eerste manuscript kan afmaken, wat ook voor het eerst zou zijn voor mij.

Volgens mij is dit genoeg over mijzelf. Ik ben blij deel uit te maken van dit forum en hoop hier veel te leren. 

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Madeoutofcake,

Volgens mij heb je een goede instelling. Voor jezelf schrijven en je geen zorgen maken over later maar je gewoon richten op wat je nu doet, en hoe je dat het beste doet.

Welkom, en ik hoop in de toekomst iets van je te mogen lezen :)