Lid sinds

8 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Hana / Sam - me even voorstellen

Hey iedereen!

Ik ga online bij de naam Hana, maar mijn echte naam is Sam, ik ben er nog niet helemaal uit welke ik als auteur zal gebruiken. Ik ben 19 jaar oud en heb net de grote beslissing genomen om mijn studies aan de universiteit stop te zetten om, heel clishé, mijn dromen te volgen. (Maak je geen zorgen, ik heb er heel goed over nagedacht en mijn reden is iets meer gegrond dan enkel mijn dromen te willen volgen)

Ik besloot dat ik schrijver wou worden toen ik als driejarig meisje een verhaal verzon en dat door mijn grootmoeder liet opschrijven. Sindsdien ben ik niet gestopt en ik heb al een aantal boeken afgemaakt en een aantal keer NaNoWriMo gewonnen. (Ik heb echter nog niets uitgegeven) Mijn genres zijn voornamelijk (dark) fantasy en paranormale fictie en ik richt me op personages liever dan plot. Thema's die ik vaak behandel zijn identiteit en vriendschap, en meestal heb ik ook wel een romantisch subplot. Ik schrijf voornamelijk in het Nederlands. Ik omschrijf mijn schrijfstijl meestal als het onheilige kind van literary fiction en een trashy light novel.

Ik werk vaak aan meerdere projecten tegelijk, maar momenteel zijn mijn hoofdprojecten een paronormale roman met de werktitel 'September zonder L' en een non-fictie boek over autisme en mentale gezondheid, wat zowel informatief is als een soort autobiografie bestaande uit verhalen en gedichten die ik doorheen mijn hele leven geschreven heb (tenminste, degene die ik kan terugvinden, wat er helaas niet zoveel zijn :/). Beide wil ik uitgeven, maar ik ben nog niet zo ver geraakt omdat ik het afgelopen half jaar heel weinig tijd had om te schrijven (tja, pendelen naar de universiteit vraagt veel tijd en een laptop veel geld), maar daar komt nu gelukkig verandering in.

Ik hoop dat ik een paar fijne writing buddies kan vinden op deze website!

Lid sinds

9 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

als eerste, het spijt me om een kiljoy te zijn maar het is handiger om terug te gaan naar de universiteit. De kans dat je kan leven van publicaties vooral wanneer je net begint is zeeeer klein. Ik raad je zeer aan om schrijven als een hobby te doen totdat je ervan kan leven.

Lid sinds

8 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door riganthor

Ik begrijp waarom je dat zegt, ik zou het waarschijnlijk zelf ook zeggen. Maar helaas is dat vanwege gezondheidsredenen geen optie meer. 

Eigenlijk zou ik als ik slim was nooit aan de universiteit moeten beginnen hebben, maar ik heb het toch geprobeerd juist omdat ik weet dat je van schrijven alleen heel moeilijk kan leven. Maar ik kon het niet aan. Pech. Ik heb er geen spijt van dat ik het geprobeerd heb, ik heb er ook geen spijt van dat ik er nu mee stop.

Heel erg bedankt voor je bezorgdheid. Maar ik heb goed nagedacht over mijn keuze. Het is ook niet de bedoeling dat ik enkel ga leven van mijn schrijven. De bedoeling is dat ik me nu een jaar op schrijven focus voor ik werk ga zoeken. Als ik een boek kan uitgeven heb ik toch al een klein inkomen. Dan kan ik hopelijk part-time werken en neemt het niet zo'n grote tol op mijn gezondheid.

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator

Welkom op Schrijven Online, Hana! Veel succes met het volgen van je plan. Overigens hoef je je op het forum niet te verdedigen voor je keuze, hoor. :-)