Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag iedereen! (Lienemien)

Hallo! Mijn naam is Jolien en ik zag net aan mijn eigen profiel dat ik al meer dan 9 jaar lid ben van dit forum (ik moest even de "wachtwoord vergeten"-knop gebruiken :p) maar dat zal ongeveer wel de tijd zijn waarin ik gepassioneerd raakte door schrijven. Ik denk echter dat, van die 9jaar, ik hier al een 8-tal jaar niet meer kom. Ondanks dat ik al die jaren geleden een heel lang verhaal had geschreven, hebben een enorme writers block en vooral mijn eigen onzekerheid, mijn schrijfpassie een beetje genekt. Een heel aantal jaren heeft mijn verhaal stof liggen verzamelen in een mapje op mijn computer. Ik heb wel nog af en toe gepoogd om het terug op te rakelen maar het lukte me niet. Toen ik ruim 2 jaar geleden mama werd, wat een ontzettend intense en moeilijke tijd is geweest (roze wolken, wat zijn dat?), had ik er plots enorm nood aan om terug te beginnen schrijven (in de eerste plaats gewoon om mijn eigen emoties een plaats te geven). Toen ik voelde dat dat me heel erg hielp, heb ik mijn oude verhaal terug van onder het stof gehaald en heb ik verder geschreven. Opnieuw liep ik vast en ik besloot dat het sowieso waardeloos zou zijn (op 9 jaar tijd ben ik heel veel veranderd en dat merk je wel in de schrijfstijl, vind ik zelf). Van de ene dag op de andere had ik inspiratie voor iets nieuws en plots was ik verslaafd aan schrijven. Het was nooit eerder zo erg geweest. Nu zijn we een kleine 3 maand en 445 A4's verder en ik ben sinds een aantal dagen begonnen aan de herschrijf-fase. Ik heb heel veel vragen en besef dat ik eigenlijk echt helemaal niks af weet over het hoe en wat van een boek schrijven. Ik hoop hier veel informatie te vinden! :) Lieve groetjes!

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom terug! We kunnen elkaar de hand schudden als herintreders. Ik kom ook uit 2009 waarna jaren van afwezigheid. Succes met je verhaal!

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben dan wel nieuw op dit forum, maar ik herken wel je schrijfontwikkeling. Ik was al 30 jaar van plan om te gaan schrijven, maar zoiets moet 'rijpen'. Ik denk dat ik er nog niet klaar voor was. Ik kan mezelf nu als het ware leeg maken om fictie te schrijven zonder last te hebben van 'vervuiling' door dagelijkse beslommeringen of andere zaken. Succes met je creatie. Jerome