Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Nieuw hier!

22 September 2017 - 15:29
Hallo allemaal! Na al enige tijd hier rond te dwalen en sinds recent ook een abonnement afgesloten te hebben op Schrijven Magazine, heb ik me bij deze ook maar geregistreerd op het forum. Ik heb zin om wat actiever in te gaan op discussies en de leuke activiteiten op dit forum. Mijn naam is Bas, slechts 24 jaar jong. Al sinds jaar en dag gefascineerd door 'worldbuilding' en het schrijven van diverse verhalen. Ik ben zelf voornamelijk thuis in het fantasy-genre, waar ik ooit in ben gerold toen ik een jaar of 9 was en 'In de Ban van de Ring' onder mijn neus geschoven kreeg. De boeken heb ik later, toen ik wat ouder was, nogmaals gelezen en daarna zelfs nog een keer in het Engels. Daarnaast heb ik ook wel eens wat science-fiction en historisch geschreven en gedaan. Sinds anderhalf jaar heb ik de focus gelegd op een groter project, ik ben bezig met de creatie van mijn eigen Fantasy-wereld. Naast schrijven is 'worldbuilding' namelijk ook een grote hobby waar ik graag wat vrije tijd aan spendeer. Ik heb reeds een hele planeet gefabriceerd waarvan ondertussen een compleet continent is ingevuld, inclusief een flinke geschiedenis met diverse historische momenten en figuren die het 'nu' hebben gevormd. De verschillende landen hebben hun eigen talen, politieke systemen, religies, etc. Ergens in het tweede kwartaal van dit jaar heb ik besloten om eens op onderzoek te gaan in de wereld die ik had gecreëerd. Ik heb een onwetend hoofdpersoon ergens in een dorpje geplant en een aantal conflicten uitgezet waarin hij (al dan niet in de toekomst) mee te maken krijgt. Ondertussen heb ik al een aantal hoofdstukken geschreven voor de eerste draft van het manuscript en ben heel erg benieuwd waar het zal eindigen. Ik heb voor dit verhaal wel een duidelijk doel gesteld betreft wat er ongeveer zal gebeuren en hoe het zal eindigen, maar ik laat voldoende ruimte over voor het grotere overkoepelende conflict. Stiekem hoop ik dat ik een hele serie boeken kan schrijven die voortborduren op elkaar! Voorlopig schrijf ik gewoon voor mezelf, om al mijn fantasie en ideeën ergens in kwijt te kunnen. Wellicht als het af is en anderen ook enthousiast zijn over het werk gooi ik het eens naar een uitgever toe, maar dat zien we dan wel weer. Daarnaast zit ik te spelen met het idee om een aantal short-stories te schrijven binnen ditzelfde universum. Gewoon om eens te oefenen en wellicht een aantal bij-personages verder te verkennen die in mijn 'grotere' verhaal slechts genoemd worden of kort aan bod komen. Voor zo ver een 'korte' introductie. Ik hoop jullie meer te spreken op het forum!

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
24 September 2017 - 13:14
Hoi Bas, Wat je beschrijft klinkt veelbelovend en mooi ambitieus.Volgens mij heb jij een tomeloze fantasie en ik ben heel erg benieuwd naar wat je ons gaat laten lezen. Ik kijk er naar uit! Welkom bij ons leuke forum :nod:

Mai

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
26 September 2017 - 20:26
Welkom Bass, Ik weet niet tot hoe ver je inspiratie uitloopt, maar ik heb ook zo'n gelijkaardige fantasie. Ik houd zielsveel van de boeken van Tolkien, Rowling en Hunter (Warrior Cats). Dus ik denk wel dat we goed overeen komen. Ik hoop binnenkort iets van jou te mogen lezen. Indien je het ziet zitten wil ik gerust ook je ms proeflezen. Groetjes, Mai