voorsteltopic Jana

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

voorsteltopic Jana

Hallo iedereen! Laat ik me eerst even voorstellen: mijn naam is Jana en ik schrijf allerlei soorten verhalen, hoewel meestal in de fantasy-hoek. Maar dat is niet waarvoor ik hier ben. Ik maak namelijk een eindwerkstuk/profielwerkstuk voor school (ik zit in 5 vwo ) en hiervoor heb ik een personage bedacht, genaamd Agnes, die ik tot uiting breng in een bureau dat dan zogenaamd van Agnes is. Hierin zitten brieven en documenten, boeken en andere spulletjes, et cetera. Maar voor een eindwerkstuk moet je natuurlijk ook onderzoek doen. Ik ben al van plan bekende schrijvers te gaan interviewen (zoals George R.R. Martin) over hoe zij hun personages bedenken. Maar ik wil dit ook graag van niet-bekende schrijvers horen. Want a) daar zijn er veel meer van, b) die zijn makkelijker te bereiken en, niet in het minst, c) dat ben ik zelf ook. Ik zou hiervoor graag een enquête op dit forum plaatsen. Bij dezen vraag ik daar toestemming voor, ik las op het oproepenforum dat dat eerst moet. Tot gauw en ik hoop dat het hier gezellig wordt ;) Groetjes, Jana

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Jana, wat een cool idee! Dat je zoiets mag doen als profielwerkstuk, zeg. Wat is je onderzoeksvraag dan? :P Ik denk eerlijk gezegd niet dat je George R. R. Martin kunt bereiken, die man heeft het al druk genoeg. Maar er zijn natuurlijk ook heel veel Nederlandse bekende schrijvers, ook fantasyschrijvers. Die zijn misschien wat makkelijker te bereiken. In ieder geval, welkom op het forum! Ik ben benieuwd naar je enqête.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben al van plan bekende schrijvers te gaan interviewen (zoals George R.R. Martin) over hoe zij hun personages bedenken.
Als dit lukt is een 10 voor je eindwerkstuk/profielwerkstuk in zicht. Welkom.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom! In mijn middelbare schooltijd (hier hoort een smiley met een grijze baard en een wandelstok te staan) kregen we voor Nederlands heel ander huiswerk... :angry: En succes, natuurlijk!

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi, Dank jullie wel allemaal. Ik zit op een Vrijeschool, daar doen ze alles een beetje anders dan normaal. Zodoende mag ik dit onderwerp als eindwerkstuk doen :) Mijn hoofdvraag is: hoe maak je een personage out of the blue? Tsja ik denk ook niet echt dat ik George R.R. Martin kan bereiken, maar proberen kan altijd! ;)

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo, Sorry dat ik zo zeur, maar ik wil toch nog een keer vragen of iemand mij expliciet toestemming kan geven voor deze enquête. Of, als het niet mag, dat iig laten weten. Dan weet ik dat ik er verder geen tijd en energie meer ik hoef te steken... Groetjes